Wie adopteert deze prachtige honden uit Moldavië?

Carmen Ullersma is een Nederlandse vrouw die al vele jaren in Moldavië woont en daar naast haar normale werk ook veel honden redt.

Wij hebben al vele jaren fijn contact met haar en er hebben al diverse Nederlandse en Belgische dierenartsen en studenten bij haar gelogeerd, om samen met de locale dierenarts veel honden en katten te steriliseren.

Nu doet zij een beroep op ons, want zij wil begin juni naar Nederland komen op familiebezoek en wil dan heel graag 3 van haar meest sociale opvanghonden meenemen. Deze zouden dan geadopteerd moeten worden, vóórdat zij de dieren kan meenemen.

 

Het zijn alle drie zeer sociale dieren, mede omdat ze al een tijd bij haar in huis wonen. Maar door haar werk waarbij zij vaak van huis is, wil zij ze deze 3 honden aan echt goede adoptanten graag afstaan. Ze rekent alleen 50 euro per hond voor de vaccinaties en dierenpaspoort + chip. Maar ze komt wel eerst persoonlijk met een geïnteresseerde kennis maken.

Als je belangstelling hebt voor een of meerdere van deze honden, dan graag even een mailtje naar hanno@dierennood.nl.

Hanno Berger zal dan de eerste selectie doen en het vervolgens aan Carmen doorgeven. Zij reageert dan zelf vanuit Moldavië per email voor verder contact.

Hieronder de beschrijvingen van Carmen:

Lise

Lise is een hondje waar ik ontzettend dol op ben. Ik heb haar samen met de kinderen als kleine pup op straat gevonden in het dorp. Ze is nu ongeveer 4 jaar. 
 
Het liefst houd ik haar zelf, maar vanwege mijn werk is dat niet mogelijk. Ik gun haar een baasje in NL. De nieuwe eigenaar zal een heel leuk hondje aan haar hebben.

Ze is heel sociaal. Alle honden die na haar kwamen heeft ze allemaal heel goed geaccepteerd. Ze functioneert goed in de roedel met andere honden maar is ook baas gericht.

Ze luistert goed. Ik kan haar zonder probleem los laten lopen. Als ik haar roep komt ze terug. Ze vindt het heerlijk om te kroelen en aandacht te krijgen maar ze is ook een stoer hondje.

Ze kan goed bij kinderen en andere honden. Ik heb ooit een klein poesje gehad waar ze ook heel voorzichtig op reageerde. Lise is altijd samen met Saartje, die na haar bij mij in huis kwam.

Ze slapen naast elkaar, hun etensbakken staan zonder probleem naast elkaar en ze spelen veel samen. Lise reageert heel vrolijk op kinderen en volwassenen die ze kent.

Als er iemand komt die ze niet kent, til ik haar even op en laat ik haar aan de nieuwe persoon snuffelen en dan is het goed. Ik help haar even met kennis maken anders blaft ze.

Ze is een handig formaat, niet groot en niet heel klein. Ze is 42cm hoog en van oor tot staart 56cm lang. Wat mij betreft is ze een ideaal hondje.

Ze is gesteriliseerd, gevaccineerd, ontwormd, gechipt en heeft alle nodige documenten. 

Meisje -------------------------- (GERESERVEERD)

Ik heb Meisje voor het eerst gezien eind augustus 2013 bij een hotel toen ze nog een pup was. Ik had toen een groep uit Engeland op bezoek. Iemand uit die groep wilde haar meenemen naar mij. Ik vond dat goed en wilde alles voor haar gaan regelen, maar er was iemand in de groep die dat niet wilde. Ik besloot haar later als de groep weg was van de straat te halen. Maar toen vond ik haar niet meer…

Twee jaar later zag ik haar weer. Ze kwam naar me toe en ik kon haar zo optillen en in de auto zetten. Dit moet ergens eind februari 2016 geweest zijn. Wat ik niet wist, is dat ze zwanger was. Na twee weken dacht ik het aan haar te zien. En inderdaad. Ze heeft op 12 April 2016, maar liefst 10 puppy's gekregen. Amber, één van haar puppy's woont nu in Nederland bij iemand. Dat gaat heel goed. De rest van de puppy's zijn bij Moldaviërs ondergebracht.

Haar maten zijn: ca. 70 cm. lang van schouderblad tot staart en 55 cm. hoog. Ze weegt nu 21 kg. maar dat kan nog wat uitgroeien naar een streefgewicht van ca. 30 kg. dan is het ongeveer het formaat en gewicht van een Golden Retriever.

Meisje was binnen meteen zindelijk en heel lief. Echt het karakter van een Golden Retriever. Het is een heel lieve hond. Ik heb zelf ook een Golden Retriever, en daar lijkt ze veel op qua karakter. Ik heb haar niet hoeven te leren om te volgen. Ze liep meteen met een slappe lijn heel netjes naast mij mee.

Ze is makkelijk iets te leren en heel baas gericht. Ze wil graag aandacht. Ze gaat goed met de andere honden om en ook met kinderen. Ze was afgelopen zomer wel wat schuw naar vreemden, waardoor ik haar elke keer dat we met de gasten uit Engeland gingen wandelen, haar heb meegegeven aan één van de Engelsen, om haar zo te leren met een vreemde contact te maken.

Ze loopt dan ook met een vreemde heel keurig met slappe lijn naast die persoon mee. Op die manier durft ze dan contact te gaan maken. Het kan zijn dat ze nog wat afwachtend is naar vreemden. Niet dat ze op een negatieve manier reageert, maar alleen dat ze bij vreemden niet meteen naar ze toe loopt. Naar mij toe is ze nooit afwachtend geweest. Wij waren meteen dikke vrienden en kan alles met haar doen.

Haar karakter lijkt op het zachte van een Golden Retriever. Het is heel makkelijk om haar iets te leren omdat ze graag iets voor je wil doen en aandacht voor mensen heeft. Ze is rustig qua karakter maar ook een hond waar je zoveel als je wilt mee kan wandelen. Vanaf de eerste dag was ze in huis rustig en heeft ze nog nooit iets kapot gemaakt.

Een nieuw baasje heeft aan haar echt een heel goede hond. Inmiddels is ze gesteriliseerd, gevaccineerd, ontwormd, gechipt en ze heeft alle benodigde documenten. Ik noemde haar steeds meisje en heb dat toen maar gelaten als naam. In Moldavië klinkt dat als Masja, dus dat staat nu als naam in haar paspoort. Een nieuw baasje kan haar best een andere naam geven. Daar went ze wel weer aan.

Saartje

Saartje heb ik gevonden als kleine pup op de vuilnisbelt. Saartje is altijd samen met Lise. Ze is iets jonger dan Lise.

Ze moet ergens in oktober 2014 geboren zijn. Ze speelt altijd met Lise en slaapt naast haar.

Voor Saartje zou het ideaal zijn wanneer iemand Lise en Saartje beiden zou willen en ze zo bij elkaar kunnen blijven.

Saartje is een heel vrolijk, grappig en makkelijk hondje. Ze heeft heel korte pootjes en is soms een tikkeltje eigenwijs. Zij meet van schouderblad tot staart 52 cm en is 35 cm. hoog. Ze weegt nu 16 kg. Dus een mooie middenmaat.

Wat dat betreft heeft ze iets weg van een eigenwijze teckel. Maar dan natuurlijk wel met een dikkere vacht ;o) 

Ze kan prima bij kinderen en andere honden. Saartje is heel stressbestendig en reageert goed op vreemde mensen.

Buiten is ze speels met andere honden, vooral met Lise en binnen is ze heel rustig.

Ook voor Saartje geldt dat ze gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en ontwormd is en alle benodigde documenten heeft.