Scooter-ambulance voor Marlie Timmermans kan veel dieren redden!
Marlie op haar scooter
De meesten van jullie kennen Marlie Timmermans. Zij helpt al vele jaren honderden zwerfhonden in Thailand. Zij heeft weer een grote wens!

Veel zwerfdieren raken gewond op straat.

De straten van Hua Hin zijn levensgevaarlijk voor de duizenden zwerfdieren. Velen worden aangereden, mishandeld en ook na onderlinge gevechten blijven er dikwijls dieren gewond achter.

Omdat de locale inwoners zich niet veel aantrekken van dergelijke gewonde honden, komt het ook hier weer op een paar vrijwilligers aan, die in dit geval nauw samenwerken met Marlie.

Er worden constant nieuwe zieke en gewonde dieren gemeld die directe hulp nodig hebben.

Maar het ophalen van de langs de weg liggende dieren is een probleem.

En al helemaal als het dier vervolgens ook nog naar een dierenarts moet worden weggebracht.

Het ligt niet allemaal ‘naast de deur’. Vele kilometers moeten er gereden worden.

Marlie met een aantal zwerfdieren die meer hulp nodig hebben.

Marlie met een aantal zwerfdieren die meer hulp nodig hebben.

Marlie met een gestenigde hond

Marlie met een gestenigde hond

Ambulance scooter.

Dus zou een ambulance de grote redding zijn. Een zoals de 375 die er in Nederland rondrijden hoeft niet eens.

Men is daar al heel blij met een scooter met een zijspan waar het gewonde dier in neergelegd kan worden.

Marlie heeft er al eens eerder een (via ons) kunnen aanschaffen voor een andere locatie en die voldeed goed, hoewel de snelheid maar 25 km. was.

Marlie en haar vorige scooter

Marlie en haar vorige scooter

De scooter die zij nu op het oog heeft, is 2e hands, maar heeft wel een wat zwaardere motor en gaat wat sneller, weet heel belangrijk kan zijn als het verschil tussen leven en dood voor het dier betekent...

Voor 1.250 euro kan het aangeschaft worden en als men nu al begint met de aanpassingen erop te monteren, kan het nadat alle donaties binnen zijn gekomen, direct de weg op, waarna het letterlijk vele dierenlevens kan gaan redden!

Bovendien kunnen zij hiermee het aantal reddingslocaties verder uitbreiden en kunnen er nog meer arme staathonden- en katten worden gered. Wat een mooi vooruitzicht!

Help je weer mee?

Namens Marlie en alle te redden dieren alvast ontzettend bedankt!

Voor dit dier kwam de redding nog net op tijd

Voor dit dier kwam de redding nog net op tijd

Rechtstreekse donatie is mogelijk naar onze bankrekening:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Klein Hulpproject 34' en wij zorgen dat de donatie voor 100% en heel snel alleen voor dit goede doel besteed zal worden. Bij ons geen aftrek voor salarissen, huisvesting en andere overbodige franje!

Of doneer via onderstaande knoppen:

 

Stand per 29 juli: 1.380 euro

23 april: De scooter is inmiddels aangekocht en er wordt nog wat aan de zijspan gesleuteld. De donaties die er nu nog bijkwamen, worden natuurlijk door Marlie gebruikt, om de zwerfdieren daar eerste hulp te kunnen bieden. Iedereen ontzettend bedankt!

18 april: Geweldig goed nieuws! Wij maken hierbij graag een uitzondering om maar één keer per week de donaties bij te werken, want gisteren ontvingen wij een fantastisch donatiebedrag voor deze actie, zodat de ambulance-scooter direct kan worden aangekocht! Héél veel dank, voor die geweldige dierenvriend, maar natuurlijk geldt dat voor iedereen die ervoor heeft gezorgd dat dat voertuig nu de weg op kan om de vele gewonde dieren nu snel op te halen om hen naar de dierenarts of kliniek te kunnen brengen.

15 april: Weer een paar fijne donaties erbij! Laten we nog even zo doorgaan, want die scooter moet echt snel komen!

8 april: Hier in Nederland rijden 375 dierenambulances rond. In Thailand geen één... Terwijl het juist in een stad als Hua Hin zo vreselijk nodig is. Kom op, dierenvrienden, doneer alsjeblieft zodat Marlie deze scooter met zijspan zo snel mogelijk de weg op kan krijgen!

1 april: Weer 3 fijne donaties erbij! Ga zo door en zorg dat hulp nu snel op gang kan komen!

25 maart: De eerste donaties beginnen binnen te komen en wat zou het geweldig zijn, als deze ambulance-scooter zo snel mogelijk de weg op kan gaan en letterlijk levens van vele gewonde dieren kan gaan redden!

HEEL VEEL DANK:

E.C.M. Kalksma - Marjan Kuiper - Elly van Tol - B.J.E. Sieben - Z.T. de Haan - Stichting Poor Animal - A. en A. Rietveld-den Toom (2x) - Diana den Broeder - Tijl Lathouwers - Merel Becht - Maaike Martojo - Myriam Bosma + Monique + Jacqueline - Leonie Krab - S.L.J.A. van de Wiel - Saskia van Baal - Mieke Lambrecht - Bol.com (gelden die wij verkregen met de aankopen via hun website) - Josefina Loyens - Genevieve van de Bos - H. ter Harmsel (t.n.g.a. Henrike) - Rosa Claus - J.A.M. Keizer en G.W. van der Wal - A. Schampers - S.P.J. Janssen - L.J.M. Blommaert - Annemarie de Vries - G.F. Consulting BVBA - S.P.J. Janssen - Saskia Oskam - A. en A. Rietveld-den Toom - Mieke Lambrecht - E.A.M. van der Vaart - N.M.P. Wawdysz - G. van den Bos (3x)

3 reacties

 1. Lieve dierenvrienden,

  Ook hier wil ik graag alle mensen ontzettend bedanken die gedoneerd hebben voor de nieuwe scooter met zijspan. Echt super. Wij kunnen weer vooruit.

  Dank jullie wel!

  Warme groet,
  Marlie Timmermans
  Project Street Dogs Thailand

 2. Lieve allemaal en zeker deze – ook voor mij – anonieme donor.

  Wat een fan-tas-tisch nieuws. Ik ben misschien wel net zo blij als Marlie zelf.

  Dank je wel. Dit zal zeker een heleboel leed gaan schelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *