Gewond hondje

Hulpactie 103 – Liefde voor dieren is in Bosnië een misdaad

Liefde voor dieren is in Bosnië een misdaad...
Aida gaat toch door met redden!

hulpactie 103 schildje
Onze fijne vrijwilliger Valentina van Dijk heeft al jarenlang contact met haar: Aida Pasalic is geboren en getogen in Bosnië en haar ziel is getekend door het vele schrijnende dierenleed in haar land.

Laatste reactie op deze actie. – 29 Mei

Lieve dierenvrienden, Aida is volkomen sprakeloos, maar o zo blij: "There are no words to tell you how deeply grateful I am for the warm friendship en amazing support of so many true and dedicated animal lovers in Holland". Aida is absoluut een van de allerdapperste vrouwen die ik ken. Maar haar jarenlange strijd tegen de enorme wreedheid tegen zovele onschuldige weerloze dieren, heeft haar bijzonder ongelukkig en kwetsbaar gemaakt. "My only wish in life is to rescue as many poor animals as I can. And the only reason that I still survive áre my animals. They need me more than ever and I will NEVER give up! Their suffering is my suffering and I will always be with them, to help them and to love them, as long as I live!" Wanneer je leven aan elkaar hangt van wanhoop en dieptepunten, voelt de steun van echte dierenvrienden zoals jullie, als een warme en troostrijke omhelzing. HEEL HARTELIJK BEDANKT voor jullie vertrouwen in Aida: "Please tell my wonderful new friends in Holland that I am deeply grateful for their kindness and belief in me. Many poor dogs will have a true chance on a much better life now, a life without fear and pain, because of the support of all these compassionate animals lovers. I feel so much stronger now, I have new faith and new energy, because I feel that I am not alone anymore..." Lieve mensen, ik kan jullie niet genoeg bedanken voor jullie steun, samen hebben jullie hebben Aida weer een nieuw vertrouwen in de toekomst gegeven!
Al 53 jaar lang wordt ze iedere dag geconfronteerd met ronduit hartverscheurende beelden en ’s nachts ligt ze wakker van de vele wanhopige doodskreten in de buitenwijken van de stad.

Het onmenselijke Bosnische hondenvangbeleid heeft al aan talloze onschuldige dieren het leven gekost, het is een massa-slachting waarvan het einde helaas nog lang niet in zicht lijkt te zijn.

Als kind groeide Aida op in een gezin dat juist heel veel van dieren hield. Haar eerste hondje, Belina, was hoogzwanger toen ze door Aida’s vader van de straat werd gered. Ondanks de weerstand van de mensen in de buurt, bleven haar ouders heel veel kwetsbare dieren helpen.
Iedere hond voelt bij aida meteen haar grote liefde voor dieren.

Aida helpt een weerloze zieke zwerfhond.

Aangereden hond onder narcose na een openratie aan zijn poot.

Honden worden in Bosnië vaak bewust aangereden. Voor ons hier onbegrijpelijk. Aida zorgde voor de operatie.

Deze lieve mensen zijn dan ook altijd haar grote voorbeeld  geweest.

Dierenliefde wordt in Bosnië als een misdaad beschouwd en dierenvrienden worden stelselmatig geterroriseerd en extreem gewelddadig benaderd.

De oorlog in de negentiger jaren heeft de bevolking compassieloos gemaakt en een hondenleven betekent minder dan niets in Bosnië.
Ook deze hond werd door Aida geholpen

Ook deze hond, die zwaar ziek was, werd door Aida geholpen.

De meeste volkeren lijken op het gebied van dierenwelzijn vroeg of laat nog een menselijke ontwikkeling door te maken, maar in Bosnië lijkt het of de wreedheid tegen weerloze dieren alleen maar verder toeneemt.

Een zeer alarmerende en buitensporige situatie, maar de Bosnische autoriteiten sluiten heel bewust hun ogen.

In 1999 lanceerde de Bosnische regering immers zelf een monsterlijke wet, waarmee alle honden op straat volkomen vogelvrij werden verklaard.

Aida verhuisde in 2001 met haar dochter en haar hondje Tots naar Sarajevo en daar kwam ze direct al in conflict met een sadistische hondenvangcentrale.

Zo klein en nu al gewond.

Zo klein en nu al gewond.

Bij deze zwerfhond moest zelfs een achterpoot geamputeerd worden na een roekeloze aanrijding met een auto.

Aida vecht iedere dag opnieuw tegen het grote onrecht dat zovele onschuldige dieren wordt aangedaan en haar leven bestaat nu voor een groot gedeelte uit het helpen van zwerfdieren in vaak erbarmelijke omstandigheden.

Ze heeft een vaste route in Sarajevo, waar ze iedere dag een groot aantal hongerige zwerfdieren voert en verzorgt.

En ze doet er alles aan om zoveel mogelijk honden onder te brengen op veilige schuiladressen, omdat ze weet dat de hondenvangers erop uit zijn om ze allemaal bruut van de straat te trekken.

Eenmaal gevangen zijn deze stakkers veroordeeld tot een kort en pijnlijk leven, opgesloten in het vieze donkere gemeenteasiel
Twee vrijwilligers tonen hun emoties omdat zij dit dier niet kunnen helpen.

Twee vrijwilligers tonen hun emoties omdat zij dit dier niet kunnen helpen. Zijn ogen vragen duidelijk om hulp...

Dit asiel is een regelrechte hel op aarde, waar de honden worden uitgehongerd en mishandeld, tot ze uiteindelijk van ellende bezwijken.

Aida heeft door de jaren heen al heel veel honden een alternatief onderdak kunnen bieden, maar de kosten voor deze zogenaamde pensions zijn niet meer te overzien voor haar.
Aida voert hond

Dit dier is zo bang dat het zelfs geen lekkernij van Aida wil aanpakken.

Het is iedere maand weer een strijd om genoeg geld voor voer bij elkaar te schrapen, terwijl er steeds meer honden moeten worden gered uit de wrede klauwen van de hondenvangers.

Onlangs nog heeft Aida 10 weerloze puppy’s gered uit dit afschuwelijke asiel.

Hun moeder was voor hun ogen gedood en ze waren slechts een paar weken oud toen de hondenvangers hen bloedend over de straat trokken.
Hondenvanger sleept hond over straat

Weer wordt er een zwerfhond gepakt en wreed over de straat weggesleept. Wat zijn dit voor mensen die dit blijkbaar heel normaal vinden?

Aida heeft er veel tijd en moeite voor over, om de puppy’s te helpen dit enorme trauma in hun jonge leven te verwerken.

En ze wil heel graag proberen om zoveel mogelijk honden een fijn nieuw thuis te bieden, door adopties te regelen in het buitenland. Van de hel naar het paradijs-op-aarde!

 
Bijna geen kracht meer om op te staan.

Bijna geen kracht meer om op te staan. Aida had geen geld meer om ook dit dier te gaan helpen....

Wanneer de wrede mentaliteit van de Bosnische bevolking niet snel gaat veranderen, zullen er nog heel veel onschuldige dieren afschuwelijk moeten lijden. En Aida zal dag in dag uit met hen mee lijden en hulp bieden, want zij zal nooit of te nimmer haar ogen sluiten voor een dier in nood.

Laten we haar alsjeblieft gaan helpen, zodat ze haar belangrijke werk kan blijven voortzetten. Ze heeft onze hulp zo ongelooflijk hard nodig.

Het moet verschrikkelijk zijn om iedere dag op te staan in de wetenschap dat je alleen maar hartverscheurende ellende op je pad zult vinden, vandaag, maar ook morgen en misschien nog wel jarenlang.

Valentina zal met Aida altijd contact blijven houden. Hun gesprekken als dierenvrienden monden soms uit in tranen aan beide kanten… Iedere euro die voor dit project binnen gaan komen zullen zelden zo goed terecht komen om dieren in de meest vreselijke situaties te kunnen gaan helpen.

Doneer daarom alsjeblieft gul, heel gul!

Aida omhelst hond

Aida zou nog zóóveel meer dieren willen helpen. Zullen wij met donaties dit mogelijk gaan maken?

Rechtstreekse donatie is mogelijk naar onze bankrekening:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. '103e Hulpactie-van-de-Maand' en wij zorgen dat de donatie voor 100% en heel snel alleen voor dit goede doel besteed zal worden. Bij ons geen aftrek voor salarissen, huisvesting en andere overbodige franje!

Of doneer via onderstaande knoppen:

 
Mede namens de dieren, alvast hartelijk dank!

Stand per 8 okt.: 5.549 euro

8 okt.: Natuurlijk mogen jullie door blijven gaan met doneren. Wij zorgen wel dat het weer overgemaakt wordt!

25 juni: De donaties blijven doorlopen. Ontzettend goed, lieve dierenvrienden!

18 juni: Waaauw! Met een prachtige donatie van 1.000 euro zijn wij zelfs dik over de 5 mille gekomen voor Aida! Zij kan haar geluk niet op en dit is ook zo'n enorme stimulans voor haar om vooral verder te gaan met het fantastische werk dat zij voor de dieren-in-nood bij haar in de wijde omgeving iedere dag weer doet!

11 juni: Met nog een paar mooie donaties kruipen wij zelfs richting 4.500 euro! Dit bedrag is inmiddels ook al overgemaakt door ons en Aida is jullie daar heel erg dankbaar voor!

3 juni: Ik weet zeker dat veel direct betrokkenen bij het zien van dit nieuwe donatiebedrag heel emotioneel worden. Zeker Aida zelf, maar ook onze eigen vrijwilligers Valentina en Ria, die met de hulpverleners in diverse landen de contacten onderhouden, zullen ook best een traantje laten, als zij zien dat jullie met elkaar zelfs weer over het nieuwe streefbedrag voor deze hulpactie zijn gekomen! Zij beiden en Aida hebben immers al vele maanden veelvuldig mailcontact met elkaar gehad en alle drie beseffen hoeveel dieren-in-pure-nood nu alsnog geholpen kunnen gaan worden. Lieve mensen, jullie zijn ONTZETTEND geweldig! Dank, dank, dank!!

28 mei: Ohhhh lieve mensen, wat zijn jullie de afgelopen week fantastisch bezig geweest! Er is een recordbedrag van meer dan 1.500 euro voor dit mooie hulpproject binnengekomen! Wat kan daar ontzettend veel mee gedaan worden!

20 mei - Wat ben ik weer vreselijk trots op jullie, lieve dierenvrienden! Jullie hebben voor die geweldige Aida ook deze week een formidabel bedrag bij elkaar gedoneerd. En dat voor een vrouw, die daar in een zeer dieronvriendelijke omgeving ondanks alle tegenwerking van alles en iedereen, toch de vele arme en vaak gewonde zwerfdieren blijft ondersteunen!

HARTELIJK BEDANKT:

Iris Graansma - W.C.M. Staal - www.petduka.nl (Specialist middelen tegen vlooien, teken en om te ontwormen) - Eric Beekmans - C. van Rijn en A. Lee - M. Roedig - S.L.J.A. van de Wiel - A, Chromcewics-Fluit - C.C.P. Schilte + L.R.H. Leppers - Evelien Dierikx - Oppas-vergoeding voor uw redacteur van hond Eva - Sonja van Hardeveld - M.G. Adriaanse-Daniels - Rosemarie Bergmans - D. Korthagen en M. Zupancic - Josefina Loyens - S. van Leeuwen - E. Grosdanis - Ton Flierman - Myriam + Jacqueline + Monique (verkoop verschillende 2de hands spullen op een rommelmarkt - D. Mersman - Ria - R. Schenkhuizen - H. ter Harmsel (t.n.g.a. grote dierenvriendin Henrike) - K.M. Neelen - C.J.. Melchers - J. Kooijman-Dix - M.A. Crezee - Lioba Wijlaars - J.D. en G.F. van Toorn-Severein - S. Hucke - Rentia van der Vaart - Ingrid Russchen - Martha Vaatstra - Marjan Kuiper - A.C. Meijerink - E.M. Weesie-van Berkel - B.G.U. Diekstra - M. Morsink - C. Yemni - H. I. Bimbergen - Rosa Claus - Erven echtpaar Stoel-Margadant - R. van 't Woudt - Chris Breedveld - A.A. Foppen - J.W.K. van Alphen - A. Schampers - Mieke Lambrecht - Olga Kousbroek - N. van der Hak - J.H. Klink - S.W.W. Kiewiet - W. van Veen - L.H. Floor - T.S.C. Roelofs - L.J.M. Blommaert - Annemarie de Vries - L. Kramer - D. van Zaanen - T.S.C. Roelofs - M.A. Kalkman - Saska van Baal - H.E. van Putten - Erwin Kuipers - Judith la Riviere - B. van der Pol - Linde Segaert - Hijdi van Putten - Anjo Hoffman en Marcel Stoltenburg - D.A.M. van der Vliet - Lydia Welsing - Merel Becht - Mieke Gusinu - Lieke Hogedoorn - Claudia Emonds - Hanny Overklift - E.C. Hettema - Diana Bomans - Carine Colin - fam. Quist - H.J. Schouten - N. Ellens - M.E.E.Meutstege - Lieven Dreesen - Bianca Meeuwissen - Thom Meeuwissen - J. Bakker - W. Bloks - Gré Korf - Maureen van Wijland - N. Jacobs - Anoniem - Iris Korfer - Iris Wullink - C. van Hameren - A. Boot - A. Chromcewicz-Fluit - M. Zondag - E. van der Linden - Anja Cook - A. Salvador - Anneke Piersma - M.G.M. Munnichs - B.D. de Hoog - M. Dabrowska - Eveline Peijnsaert - M. Cuypers - A.M.J.R. Minis - I.E.J. de Jongh - H. Joosten - S. Yildirim - J. Kostons - Anoniem - Bep de Boer - 27 x 1,30 via 0900-HELPONS (doneren van overbodig saldo op mobiele tel. abonnementen aan het einde van de maand) - A. en A. Rietveld-den Toom - Margreeth - Janny Morsink - Saskia Oskam - J. Kastelein - Bep Berger - J.A. Paauwe - H. Doldersum en M.A. Uiterwijk Winkel - N. Wawdysz Sala - J.N. ten Zweege - Janny Beens - A.H.J. Langela - Sandra Davis - G.A. Bruinse - J.J. van der Meer - J. Osinga - Marleen Petermann - L.W.J.M. Keurntjes - A.P. de Vos - M.I.M. Groosjohan - A.S. Manar - L.P.A. Bartels - W. van den Top - J. Blonk - M.D. le Kluse - A. en G. Bakker - fam. Vos - E. Olijhoek - I.T.A.H. Wullink - Claudia Emonds - Cheryl Roose - J.P. Clark - I. Platje - B.D. Valkova - G.B.M. Bijl - S.C. Schaap - C. te Kolste - G. Sinke - C. Noguera-Uitslag - A.M. van Herwerden - J.G. Grobben en M. Middelham - M. Agterberg (omdat zij zo blij zijn met hun adoptiepoes Caty uit Spanje) - Quentin van Reeth - G.J. van Maanen - B.G.W. Gerritsen en J.J. Hille Ris - S.L.J.A. van der Wiel - B. en M. Ummels - J.M. Smit - R. van 't Woudt - D. Korthage en M. Zupancic - E. Appelman en H. Meijer - U. Suandani - N. Weststrate - Anoniem - E.B. van Geelen - H.H. Geerts - J.W.M. Janssen - Nick Langbein - Tim Schutte - F.F. van Putten - T.K.R. van der Snoek - Y.P. van der Heijden - E. en M.J.T. Bakker - S.Y. Marks - L.M. Verwijs - W.M. van Dam - S. Wagenaar - Anoniem - A. Visser - Chris Breedveld - M.M.J. van Lith - Lens Beheer B.V. - A.B.C. van der Geest - B.M. Lucas - A.B.C. van der Geest - N. van Manen - A. Jager-Werts - S.M. Tak - L.R. Rikhye - J. Hazenoot en E. Brandsma - B. Diekstra - A.M. Hoekstra - I.M. Doodeman - J.J. Hartman - S. Davis - G.A. Bruinse - J.J. van der Meer - A.M. Jager - B. Lucas - Anoniem - Stella Burgerhout - K. Roos - B.M. Lucas - A. en A. Rietveld - B. Meeuwissen

11 reacties

 1. When Aida first told me and when I read this it felt truly as a dream, I started to cry and I still have to rub my eyes and pinch myself if this is really happening, if this is real, as it still feels like a dream. I have no words to describe how I felt then and how I feel now and what this means to us.

  It is amazing what Dierennood did in the first place in this Project Fund Raising for our Aida, it is truly unbelievable, the sum, the help, the friendship, the understanding of our realities here. It is amazing, absolutely amazing.

  So I extend my deepest gratitude to Dierennood for all, and all my gratitude and all my love goes to our Aida, for her unequivocal generosity, on top of all the personal cost she has for her rescuers.

  I will see in agreement with Aida of course how we spend the sum between pensions accumulated debts, food, and veterinary costs and/or sterilizations in Zenica, so that Aida is able to produce transparent and timely reports to Dierennood.

  Once again, thank you so so so so much for your continued help to SAPA Zenica and our rescued animals. It means the world to me and us all.
  Love you all so very much!

  _______

  Love to all

  Sandra

 2. Oh I am speechless with appreciation for all the supporters who have donated to help this wonderful woman and her work saving animals in Bosnia – this will make such a difference you cannot imagine … it has been a terrible time the past months to raise funds for rescuers in Bosnia, and there are crippling debts, but once again Stichting Dierennood and their supporters show the world that there are still people who care, who will never forget the suffering strays! Thank you from the bottom of my heart!

 3. Van Aida:
  Oh Ria, how to thank you enough. I am really in deep debt and going from one bank loan to another.
  Oh oh oh I am so touched
  I cannot believe how much money is collected
  Oh dear God
  Thank you from bottom of my heart dear Ria!
  Thank you to the sky and back ❤

 4. Lieve dierenvrienden, Aida is volkomen sprakeloos, maar o zo blij: “There are no words to tell you how deeply grateful I am for the warm friendship en amazing support of so many true and dedicated animal lovers in Holland”.
  Aida is absoluut een van de allerdapperste vrouwen die ik ken. Maar haar jarenlange strijd tegen de enorme wreedheid tegen zovele onschuldige weerloze dieren, heeft haar bijzonder ongelukkig en kwetsbaar gemaakt. “My only wish in life is to rescue as many poor animals as I can. And the only reason that I still survive áre my animals. They need me more than ever and I will NEVER give up! Their suffering is my suffering and I will always be with them, to help them and to love them, as long as I live!” Wanneer je leven aan elkaar hangt van wanhoop en dieptepunten, voelt de steun van echte dierenvrienden zoals jullie, als een warme en troostrijke omhelzing. HEEL HARTELIJK BEDANKT voor jullie vertrouwen in Aida: “Please tell my wonderful new friends in Holland that I am deeply grateful for their kindness and belief in me. Many poor dogs will have a true chance on a much better life now, a life without fear and pain, because of the support of all these compassionate animals lovers. I feel so much stronger now, I have new faith and new energy, because I feel that I am not alone anymore…” Lieve mensen, ik kan jullie niet genoeg bedanken voor jullie steun, samen hebben jullie hebben Aida weer een nieuw vertrouwen in de toekomst gegeven!

 5. Dear Aida, first: Thank you so much for all you do for this sweet animals!!! that have it so very heavy… So much adversity you have/get of population in Bosnië, keep you strong and for this sweet animals stand upp!! Despite this financiel often heavely is for you, try to give you all these lovable animals what they need! You will experience as much as you had to with tevaak suffering of animals, and should make how many animals there in Bosnië suffer… I had tears when reading this story, your story, and understand how many tears you have…. time after time every day, but despite this keep you so very strong and for all these poor animals stand up, take care of them and give them everything they need… You are just such a sweet woman! with a such a good heart! and once again I am so very grateful to you for all you do for these dear ones! (I know when I’m in you situation in Bosnië would attend… I would have done the same though just like you for this sweet animals continue to fight hard and try to give them all what they need so much and especially permanent ignore it if you people of Bosnië it also still difficult).
  Aida, I whis you much strength and keep you so very grateful for all that you have for these sweet animals!!! Ik keep following you and hope that you, through the Dierennood a lot of money to ingest for all the care etc etc for these loverly animals and what you so much need! Love Anne xxx

 6. Lieve mensen, wat een prachtig bedrag! Aida is alweer in tranen, maar deze keer van puur geluk! HEEL HARTELIJK BEDANKT voor jullie vertrouwen en hartverwarmende steun! Jullie zijn echt fantastisch!

 7. Fantastic fundraiser everyone! Thank you so much for helping Aida, she is such a treasure and I often fear for her health as she really struggles so much and loves each animal she rescues as if it is her one and only beloved pet.

  Thank you all,

  Sandra

 8. Oh, I am so glad that Aida Pasalic is getting this support from the wonderful Stichting Dierennood supporters – I’ve known her for years and she is one of the most devoted rescuers I have ever met. She will do anything for the animals, and as she is a very sensitive soul, it is particularly heartbreaking for her to witness the suffering all around. Thank you, all so so much and to the Stichting Dierennood team for their endless hard work and support for the Bosnian rescuers and strays!

 9. Lieve dierenvrienden, na deze eerste week wil Aida reeds iedereen uit de grond van haar hart bedanken voor de zeer gewaardeerde donaties! Ze voelt zich enorm gesterkt door onze hulp en ons medeleven. In Bosnië hebben dierenbeschermers het onbeschrijflijk zwaar en Aida is dan ook zeer onder de indruk van de hartverwarmende steun uit dat verre kleine Nederland. Haar levensreddende werk voor al die arme dieren in nood, vergt veel energie en tranen. Maar dit project geeft haar het bijzondere gevoel dat ze er niet meer alleen voor staat. Laten we er met z’n allen een prachtig bedrag van gaan maken, een bedrag waarmee Aida nog véél meer wanhopige dieren weer een veilige toekomst kan geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *