Hulpactie 107 – Ramona haalt 71 honden uit de ellende

Ramona: een jonge vrouw die 71 honden
onder haar hoede heeft genomen.

We gaan nog een keer in de herhaling. Gewoon omdat het zo broodnodig is.

Ruim 2 jaar geleden vertelden wij in het 75ste hulpproject over Ramona Moldovan in Roemenië. Het was een verhaal dat zo uit een boek kon komen maar helaas is het allemaal echt gebeurd.

Een verhaal dat je doet beseffen hoe moeilijk mensen het kunnen hebben als ze tegen de stroom inzwemmen. Vooral als het gaat om hulp voor zwerfdieren...

Ook deze blind geslagen hond heeft onderdak bij Ramona

Eigenlijk waren de meeste inwoners in Roemenië altijd al min of meer dierenhaters. Maar toen er in 2013 een oma beweerde dat haar kleinkind was gedood door zwerfhonden ontstond er een afschuwelijke klopjacht op elke loslopende hond.

Binnen de kortste keren was aangetoond dat de peuter door mensenhanden om het leven was gekomen maar toen was het kwaad al geschied.

Met name door de kwalijke rol van de media werd er een ‘euthanasiewet’ van kracht voor zwerfhonden.

Kijk eens in deze ogen met vertrouwen ondanks alles wat zij meegemaakt heeft

Kijk eens in deze ogen met vertrouwen ondanks alles wat zij meegemaakt heeft

Alle dieren waren er immers ernstig aan toe door dergelijke mishandelingen. Haar man kon de stress niet aan en verliet haar. Bovendien werd zij en haar moeder pardoes hun appartement uitgezet.

Vrijwel iedereen zou op zo'n moment de moed opgeven, maar Ramona werd alleen maar meer gemotiveerd om dieren-in-nood te blijven helpen. Nog meer zwaar mishandelde en getraumatiseerde dieren kruisten haar pad en om veilig te zijn trokken ze de bergen van Brasov in.

Omdat er niet altijd genoeg eten is zijn de dieren onrustig met etenstijd .

’s Morgens moest Ramona naar haar werk en daarna keerde ze terug om haar moeder en haar inmiddels 71 honden om allen te verzorgen.

Slapen deden ze in een tent. Ook in de slechtste weersomstandigheden.

Het kan daar overdag 30 graden worden en ’s nachts flink vriezen. De winters zijn er gruwelijk koud.

Maar onheil komt nooit alleen. In de bergen rond Brasov werd en wordt heel veel gestroopt. En stropers zijn niet blij met blaffende honden die het wild verjagen.

Ook veel mishandelde katten wonen nu veilig bij Ramona

Ook veel mishandelde katten wonen nu veilig bij Ramona

Dus de volgende bedreigingen kwamen van de stropers. Zij sneden enkele honden de keel door als waarschuwing…

En de weg naar haar tent werd geblokkeerd zodat Ramona met haar auto zelfs een keer in een ravijn belandde.

Ondervoeding en de temperatuursverschillen zorgden voor nog meer zieke dieren. En ook de eigen gezondheid van Ramana en haar moeder leed eronder.

Wanhopig zocht ze een andere veilige plek en uiteindelijk vond ze een leegstaande, verwaarloosde koeienstal.

Zij heeft haar honden zelfs ook nog goed verzorgd

Zij heeft haar honden zelfs ook nog goed verzorgd

Er was geen keus. Mens en dier zijn met veel moeite verhuisd naar deze donkere stal. Zonder water, elektra, verwarming en vrijwel zonder daglicht.

En nog was de ellende niet voorbij. Er bevinden zich enkele zigeunerkampen vlakbij en hekwerk was er niet. Noodgedwongen hebben haar honden 9 (!) maanden lang opgesloten gezeten in die benauwde donkere wereld.

Totdat uiteindelijk de donateurs van Stichting Dierennood ervoor zorgden dat er een hek kwam zodat de dieren ein-de-lijk licht en lucht hadden.

Veilig in de stal

We delen het filmpje heel graag nog een keer, van het moment dat de deur voor de eerste keer openging en de honden naar buiten renden. Nog steeds krijgen wij tranen in de ogen van ontroering. Het is met stip het mooiste filmpje dat we ooit hebben gezien.

En nu vragen wij weer jullie hulp. De 75 honden van Ramona zijn nogmaals in gevaar!

Het dak van de shelter is in uiterst slechte conditie.

Met zelfs acuut instortingsgevaar!

Er komen nu al regelmatig brokstukken naar beneden vallen.

Het lekt sowieso al sinds het begin aan alle kanten.

En als straks de herfststormen komen en sneeuwval is de kans groot dat de honden eronder bedolven zullen worden.

Het dak zal geen winter meer overleven.

Dit dak moet vernieuwd worden met op de achtergrond de door jullie gedoneerde omheining

Dit dak moet vernieuwd worden. Op de achtergrond de door jullie gedoneerde omheining

Omdat honden in hun omgeving nog steeds vaak slachtoffer worden van vergiftiging door de immer vijandige omgeving kunnen de dieren niet eens buiten blijven als Ramona aan het werk is.

Dientengevolge is er maar één optie: EEN NIEUW DAK!!

Dus nogmaals een project voor Ramona. De vrouw die zoveel indruk op ons heeft gemaakt. Jullie lieten haar toen niet in de steek en wij hopen dat we weer op jullie mogen rekenen.

Zodat er eindelijk, eindelijk dan toch eens wat echt geluk komt voor haar en haar dieren.

Ramona zou nooit en te nimmer haar honden in de steek laten

Ramona zou nooit en te nimmer haar honden in de steek laten

Alvast héél veel dank, uit de grond van ons hart!Nieuwe artikelen in ons winkeltje!
winkel bannertje

Maandelijkse nieuwsbrief.

Doneer daarom alsjeblieft vandaag nog voor deze actie naar onze bankrek.

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Hulpactie 107'

en wij zorgen dat uw donatie voor 100% voor dit goede doel besteed zal worden.

Of doneer via onderstaande knoppen:

 

Streefbedrag: 3.000 euro - Stand per 13 aug.: 951 euro

13 aug. - Na het ingelaste extra Hulpproject voor de dieren in Griekenland die getroffen werden door de vreselijke branden, vragen wij nu weer (wat later dan normaal) jullie gewaardeerde aandacht voor het reguliere maandproject. Dit keer voor Ramona, die voor ons een echt held is! Zo'n beetje weggejaagd door haar familie, maar wel met haar eigen moeder nog om te verzorgen erbij, leeft zij onder erbarmelijke omstandigheden in een zeer vervallen oud vroeger boerderijtje. Met 71 honden.... Voor ons hier in Nederland en België onbestaanbaar... Alsjeblieft, laat Ramona zien, dat er toch nog mensen zijn, die het waarderen dat zij deze honden niet op straat laat doodschoppen.... Wat helaas niet meer dan de realiteit daar is....

DANK-JE-WEL:

E.B. van Geelen - Anoniem (3x) - N. Weststrate - U. Suandani - M.A.J. Tanke - E.J.N. Appelman en H. Meijer - W. Bloks - Gré Korf - Maureen van Wijland - N. Jacobs - Iris Korver - I. Wullink - C. van Hameren - A. Boot - A. Chromcewicz - M. Zondag - E. van der Linden - Anja Cook - A. Salvador - A. Piersma - 5 x 1,30 beltegoed via 0900-HELPONS + 3712 - S. van Hardeveld - M.G. Adriaanse-Daniels - J. Loyens - R. Geers - S. van Leeuwen - Nautus B.V. - Jumbo Supermarkt Lochem - A. Flierman - R. Alonso - M. Dijkgraaf - E.E. van der Ploeg - K.M. Neelen - H. ter Harmsel (t.n.g.a. Henrike, de grote dierenvriend) - Rosa Claus - E.E.A. en J. Kooijman - M.A. Crezee - J.D. en G.F. Toorn - D.P. Tichem - S. Hucke - M. Vaatstra - I. Rietkerken - J.F.J.L. Vahle - N. van der Hak - M.J.H. Klink - S.W.W. Kiewiet - W. van Veen - L.H. Floor - T.S.C. Roelofs - L.J.M. Blommaert - M. Stienstra - K. Schrotenboer - P.W. Schagen (2x) - A.A.F. de Vries - L. Kramer - P.W. Schagen - R. van der Vaart - J. en E.E.A. Kooijman - D. van Zaanen - B.G.U. Dijkstra - M.J.A. Robeerst - L.G. Rikhye - E. Brandsma - S.M. Tak - A. Jager-Werts - S. Davis - J. Hartman - I. Doodeman

3 reacties

  1. Ja Janny, zonder verwarming, zonder water in een niet geïsoleerde caravan. Ik heb het ijs gezien, niet alleen op de ruiten maar op alle voorwerpen in de caravan. Diep onder een zware laag dekens in bed.Met honden om haar heen om elkaar te warmen. Momenteel heeft ze een soort blokhutje. Klein en nog steeds zonder enig comfort. Maar hout is toch nog warmer dan metaal. Als je van warmte kunt spreken als het ‘s nachts – 15 is. En ‘s morgens moet je wel weer je bed uit….
    De hondenstal moet echt veilig worden. Als ze nu ook nog honden verliest door brokstukken van het dak dan kunnen we die meid wel helemaal opvegen.

  2. Mooi geschreven Ria en klopt helemaal – Het enige wat wij hier kunnen doen is Doneren …Zij heeft toch ook langere tijd in een caravan zonder verwarming geleefd met de honden?

  3. Lieve mensen, ik ben dus Ria die de projecten steeds weer maakt. Eigenlijk ben ik hier veel te gevoelig voor maar mijn hartenpijn is nooit zo erg als die van de redders die er dagelijks mee te maken krijgen. Ik beschouw elke dierenredder als mijn persoonlijke vriend of vriendin. Leef met ze mee, voel met ze mee. Helden zijn het, stuk voor stuk. Die mijn grootste achting verdienen. En soms, zoals nu , ben ik zowel verbijsterd als ontroerd. Natuurlijk mag ik mijn verhalen niet al te lang maken. Maar wat deze jonge vrouw, Ramona, allemaal heeft doorstaan en overwonnen… Een jonge vrouw die een onbezorgd leven had kunnen leiden maar koos voor de dieren. Een voorbeeld voor heel velen… Wat gun ik haar een beetje meer geluk en een beetje minder kopzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *