Hulpactie nr. 93 | Dalida helpen in Bosnie

Dalida zorgt in Bosnië voor meer dan 100 mishandelde dieren!

Een jonge vrouw die zich met heel haar hart voor dieren inzet in het wrede en corrupte Bosnië. Dan kun je er zeker van zijn dat je leven een aanéénschakeling van zorgen, verdriet en angst is. Maar zij blijft doorgaan, al vanaf haar 14e jaar....

We weten niet of de oorlog in voormalig Joegoslavië de oorzaak is maar de mensen zijn er beslist niet mens- of diervriendelijker van geworden.

Dalida Kozlic is haar naam en toen ze 14 jaar oud was werd er een hond voor haar ogen neergeschoten.

Het arme dier kermde en de geschrokken Dalida werd ook nog met een geweer bedreigd toen ze het dier wilde helpen.

Dat gehuil van die hond klinkt nog steeds in haar oren en toen stond haar besluit vast. Voor zulk onrecht moest ze gewoon gaan vechten.

En niet zomaar zoals de meeste dierenhelpers doen, maar met een gedegen achtergrond. Ze deed heel erg haar best op school en werd uiteindelijk advocaat!

Haar bedoeling is om legaal het onrecht en de corruptie in haar land te bestrijden.

Vooral het onrecht naar zwerfdieren. Maar de ‘tegenpartij’ vecht helaas met ongeoorloofde middelen. Bedreigingen en chantage.

De corrupte ambtenaren en hondenvangers geven hun lucratieve neveninkomsten niet zomaar op…

Behalve met haar pen en mond, helpt Dalida samen met haar ouders in en rondom hun huis veel mishandelde zwerfdieren.

Momenteel al meer dan 100 geredde honden en katten. Die dieren zijn gered van een afschuwelijk lot.

Nadat een dier gered en opgevangen is, is er heel veel werk te doen: wonden verzorgen, bijvoeren, vaccineren, steriliseren….

En dan proberen om het dier op Facebook te zetten, om te kijken of er een goede adoptant voor te vinden is.

Dalida heeft weer een gewonde hond geredt.

Gelukkig dat deze dieren bij Dalida in veiligheid zijn.

Ook de vader van Dalida verzorgt iedere dag vele dieren…

Dalida zal haar hele leven voor dieren blijven opkomen.

Dalida en haar vader met een zojuist geredde hond.

Dalida werkt heel de dag tegen een mager loontje. Door haar strijd vóór de dieren en tégen de corruptie krijgt ze nauwelijks de kans om aan werk te komen. Ze wordt aan alle kanten tegengewerkt en geboycot.

Toch blijft Dalida op het rechte pad. Want één foutje zouden haar tegenstanders onmiddellijk tegen haar gebruiken.

Heel vaak staan de zogenaamde inspecteurs van de gemeente onverwacht op de stoep om te zien of ze de familie op de kleinste onregelmatigheid kunnen betrappen.

Vorig jaar werd haar vader geprovoceerd door in zijn aanwezigheid een van hun honden neer te schieten. Gelukkig verbeet hij zijn woede en haalde diep adem, waardoor het niet tot een handgemeen of arrestatie leidde.

Maar intussen heeft deze man wel problemen met zijn hart door de dagelijkse stress. Geweldig dat de ouders zó achter hun dochter blijven staan. Want het is niet de eerste keer dat ze getreiterd worden en het zal ook niet de laatste keer zijn.

Ongeveer 50 honden en 10 katten worden door de ouders van Dalida verzorgd in hun zelfgebouwde, maar veel te kleine asiel.

Helaas moeten de andere geredde dieren in een betaald pension afwachten tot er een dier wordt geadopteerd. Pension is een te mooi woord voor een eenvoudige opvang, niet veel beter dan in een gemeentekennel. Maar in ieder geval veilig. 

Een gewonde hond krijgt eerste hulp…

Met veel liefde en geduld heeft Dalida deze pup weten te verbinden…

Weer een kratje vol pups langs de snelweg gevonden…

Om kosten te besparen koopt de vader zelf voer en brengt het rond naar de diverse adressen. Daarnaast brengt en haalt hij ook de dieren naar de dierenarts.Ook Dalida moet na haar werkdag nog alle pensions langs om de honden te bezoeken en te controleren.

Adoptanten zoeken, Facebook en administratie bijhouden en proberen, hoe dan ook, iets van inkomsten binnen te halen.

Maar voldoende zal het nooit zijn. De dierenartsrekeningen zullen altijd hoger zijn dan de donaties.

Daarnaast wordt ze regelmatig gebeld, dat er ergens weer een gewond dier langs de kant van de weg ligt.

Dan moet ze vaak vele kilometers rijden, soms zelfs ’s nachts.

Elke dag leeft de familie in angst en spanning. Om de nooit aflatende stroom nieuwe slachtoffertjes. Om de financiële problemen. Om de pesterijen. Maar ze geven niet op.

Zij zijn de ‘Voice of the Voiceless’, de stem van de vele kleine levende wezens die in stilte lijden. Want hun leed is onvoorstelbaar.

Behalve honger, dorst, kou, pijn en ziekte hebben ze ook te maken met de onverschilligheid van de bevolking, de wreedheden van hondenvangers en niet te vergeten het grote aantal hondenhaters die meestal straffeloos hun sadisme kunnen botvieren. 

 

Een sadist heeft dit dier weten te verwonden…

In de kleine opvang achter hun huis is het voedertijd.

Het is bewonderenswaardig hoe Dalida en haar ouders ondanks alles blijven strijden voor die vele arme dieren in Bosnië. Wij hebben diep respect voor deze dappere mensen. Hun liefde voor dieren kent geen grenzen en wint het iedere dag opnieuw van de wanhoop en het verdriet.

Laten wij met ons allen met deze hulpactie Dalida en haar ouders laten weten dat ze er niet langer alleen voor staan! Dat wij in Nederland en België met hen meeleven en het juist wel waarderen, wat zij iedere dag voor de dieren willen doen. Wij weten zeker dat behalve mooie donaties ook ons aller morele steun heel belangrijk voor hen zal zijn!

Dit beeld moet van de straten verdwijnen!

Ons bankrekening nummer is:
NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. ‘Hulpactie 93’

Of doneer via onderstaande knoppen:

 

Stand per 4 maart: 2.640 euro

Laatste nieuws en dank-je-wel

4 maart – Super wat een mooie nieuwe donatie er weer bij. Dank!!

2 sep. – Doordat dit project wat later gepubliceerd werd, laten we het nog even langer staan. Voor jullie een mooie gelegenheid om het streefbedrag van 2.500 euro te kunnen behalen. Wat zou Dalida daar ontzettend blij mee zijn en heel erg veel dierenleed kunnen gaan verzachten en zelfs voorkomen! Helaas werden er vorige week weer een paar van haar lievelingshonden, die zij wekenlang op straat dagelijks verzorgde, bruut gedood door hondenvangers. Kijk maar eens naar de mails van Sandra Jensen en van Dalida zelf onderin dit project!

26 aug. – Ik sta weer versteld van jullie geweldige hulp in de afgelopen week in de vorm van veel en ook nog vaak grote donaties! Na het grote sukses van de extra hulpactie (bijna 5 mille!), kwamen er gelukkig ook weer veel donaties binnen op het reguliere project. Jullie zijn zó belangrijk voor veel dieren-in-nood!

19 aug. – Door de extra hulpactie voor de brand, publiceerden wij dit Hulpproject-van-de-Maand augustus een week later dan normaal. En toch kwamen en al snel veel donaties hierop binnen. Echt geweldig fijn, lieve mensen! Velen zullen het dan ook met ons eens zijn, dat ook dit weer een heel speciaal en mooi project is, dat inderdaad veel steun en donaties verdient. Als je al op 14-jarige leeftijd als meisje zeker weet dat je je hele leven je zo gaat inzetten, als Dalida inderdaad als advocate is gaan doen, verdien je een heel groot compliment en hulp van andere andere dierenvrienden. In dit geval vanuit Nederland en België. Ga zo door met doneren alsjeblieft….

DANK-JE-WEL:

www.petduka.nl (zie advertentie van deze specialist voor middelen tegen vlooien, teken, enz. onderaan iedere pagina op onze website) – M. Roedig – Maria Baeyens – Eveline Dierikx – Dobey Amsterdam – J. Osinga – D. Korthagen en M. Zupancic – M. Agterberg (omdat zij zo blij zijn met hun adoptiepoes Caty) – Lydia van Kapel – Rentia van der Vaart – Sonja van Hardeveld – M.G. Adriaanse – A. Vyerlye – Anneke Roodbol (speciaal t.b.v. sterilisaties) – S. van Leeuwen – D. Mersman – Ria Alonso – H. ter Harmsel (t.n.g.a. Henrike die zoveel van dieren hield) – B.G.W. Gerritsen + J.J. Hille Ris Lambers – Jan van Alphen en E. van Weijen – C.F.M. Siebenheller – Chris Breedveld – H.E. Overklift – Rosa Claus – G.J. Aikens – H.I. Bimbergen – Jumbo Supermarkt in Lochem – S. Ahaddach – C. Yemni – N.A.S. Jansen – M.M.J. van Lith – Mary Camps – G.P.M. Offermans – Rentia van der Vaart – W.C.J. Kuijpers – M. Smits en C. de Goede – Saskia van Baal – T.S.C. Roelofs – A.L. van Beek – J. Kooijman – G.C.B. Kruuk – W. van Veen – A. van den Acker – Ellie van Tol – M. Muntendam – Saskia Oskam – H. Schipper – Myriam Bosma + Monique + Jacqueline (Opbrengst verkoop 2-de hands boeken, DVD’s, speelgoed, kleding, enz. op rommelmarkten. Ook iets voor jou?) – A. Schampers – Marjan Kuipers – Joyce Mallo (zij heeft bij ons een cadeau-certificaat gekocht voor een collega die een jubileum had en als groot dierenvriend dit een prachtige bestemming vond) – B.D. de Hoog – M.B. Dabrowska – I.E.J. de Jongh – H.J.T. Joosten – J.C.M.L. Kostons – Bep de Boer – M. Cuypers – Margreeth – A.A. Foppen – E.B. de Vos – M. van Os – Mary Camps – H.E.C. Hettema – M. Klopstra – Reek Bakker – M.I.M. Groosjohan – J.M. de Jonge – C.I. te Kolste – J.R. Adhin – Ellen Binkhuijsen (Met vele malen 1,30 euro via 0900-HELPONS met de donatiemodule van Stichting GeefGratis. Ook iets voor jou als je beltegoed aan het einde van de maand opgemaakt moet worden?)  – Y.J.S. Vermeulen – A. en A. Rietveld-den Toom – L.G. Rikhye – J. Kastelein – J.A. Paauwe – Bep Berger – Jenny Beens – C. van Rijn en A. Lee – A. Lieben – P. Huiskens – M. Agterberg (omdat ze zo blij zijn met adoptiepoes Caty uit het asiel in Spanje) – E. Garcia – S. van de Wiel – D. Korthagen en M. Zupancic – S. Wagenaar – W.N. van Dam – E. en M.J.T. Baller-Koster – Aelberts Beheer – N.E.J. Langbein – J.W.M. Janssen – Maria Simons (n.a.v. haar sponsoractie bij het lopen van de Vierdaagse van Nijmegen) – H.H. Geerts – A. Vyerlye – Marra Kars – D. Korthagen en M. Zupancic – Sonja van Hardeveld – M.G. Adriaanse-Daniels – Piet en Irene Pakvis – Anneke Roodbol (speciaal voor sterilisaties) –  Mieke Lambrecht – S. van Leeuwen – W. Bloks – Gré Korf – Maureen van Wijland – N. Jacobs – Anoniem – Iris Korfer – I. Wullink – C. van Hameren – H. Oosterhoff – A. Boot – A. Chromcewicz-Fluit – M. Zondag – E. van der Linden – M. Oppel – Ashley Cook – A. Salvador – A. Piersma – M.A. Boenders – Erven echtpaar A.J. Stoel en A.L. Stoel-Margadant – A.A. Foppen

12 reacties

 1. Nog een reactie van Dalida:

  This post is about an amazing organisation and wonderful people who have been supporting my rescued animals and who are my true friends. I received a very generous donation from Stichting Dierennood for my rescues.

  I am going to divide funds for food, November pension debts and veterinary costs, but first of all I want to thank Stichting Dierennood organisation and ask you to support this amazing team.

  Special thanks to my dear friends and amazing people who run Stichting Dierennood Ria Alonso and Hanno Berger as well as their supporter who has helped rescues.

  Rescuers are forced, at great financial cost, to take their rescues to these pensions since they cannot keep a lot of dogs at their home, and many rescuers have also turned their homes into shelters. Also, rescuers are having to catch wounded or abused dogs and take them to the vet on their own; they have to pay veterinary costs and costs of pensions in order to save the lives of stray animals.

  This is the only way to save stray dogs and cats my country. We are dealing with so much strees and pressure because we want to provide the best for rescued animals and it is amazing to have support from wonderful organisation such is Stichting Dierennood. The important thing is That we all make difference.

  Rescuing so many animals is their achievement too, because they have been helping me to provide the best food, the best vet, the best medications and the best care for them as well as for my other rescues.

  I love you all !!
  Dalida

 2. My dear friends, first of all I want to thank Stichting Dierennood for amazing work that they do to help animals. Also, I want to thank Stichting Dierennood team and you, dear friends and supporters, on behalf of my rescued animals. Your wonderful help not only that will provide the best care for rescued animals, it will also help me to save more animals in need especially since I am fighting a huge and important battle against notorius Bosnian dog catchers. You help will provide food, safety, veterinary care and improving of shelter for saved dogs. Animals are victims of unimaginable suffer and torture here in Bosnia, and my family and I do our best to save them as many as possible to provide them the best we can. Your support will help us in our mission and thank you from bottom of our hearts.

  • Hello Dalida,
   Thank you so much for your fine mail.
   What you are doing for the strays in your country will be admired highly by many animal friends in The Netherlands and Belgium.
   We know it must be very difficult to do this marvelous work in your country Bosnia!
   Many times the ‘authorities’ are killing dogs in your own surroundings, which must be a terrible experience every time!
   Sandra Jensen just informed us about the stress-related problems with your heart.
   Hopefully the support you will get from our foundation and all our animal friends will give you extra strength to become healthy again and to continue your excellent work for all poor animals!
   With respectful and warm regards,
   Hanno Berger

   • Hello Hanno,
    Thank you so much, Ria & Hanno and your team and especially all donators for your amazing support. I am deeply touched by the generosity of all of you. Your support and understanding give me strength to keep going in my mission to help animals in need every day.
    We see fear, pain and suffering, but also we see something that no one can explain in the eyes of stray animals. They have look which says, “My world is destroyed”, “I have been betrayed”. There are no words to explain the pain in their eyes. There are no words to explain how tortured animals behave, how frightened they are, but only tortured animals know what they feel in their souls.
    The important thing is that we all make difference. Love makes miracles and thanks to your willing to find out more about Bosnian situation and your wish to help Bosnian stray animals, many lives have been and will be saved. Rescued animals will get better conditions and new opportunities to help will be provided.
    Animals suffer in silence and making the difference is the biggest thing we can do. Making a difference means being their voice. We must be their voice as well as their saviours.
    Saving one life makes a difference; every saved life is worthwhile and important. Being the voice of animals is something that can change things for all animals, and that can end this nightmare once and for all.
    Thank you for everything and I send you love and hugs from Bosnia.
    Dalida

    • We have to thank YOU, Dalida!!
     What you are doing every day is so important for all those animals!
     We admire you and in name of all our animal-friends: PLEASE continue what you are doing if possible….
     Hugs and warm regards from all of us!

 3. I’m so moved by the amazing generosity of everyone – Dalida needs the support now more than ever – the ‘authorities’ are trying to stop her from the valuable work she does fighting for the rights of strays in Bosnia – and last night she heard that the infamous dog catchers have ‘removed’ five puppies and two female dogs from her area, dogs she’s known and loved and fed.. the puppies have probably been killed already 🙁 She’s been in hospital for stress-related problems with her health, we are all so worried about her. Thank you wonderful Stichting Dierennood and wonderful supporters for helping her.

 4. Ik heb zoveel respect voor deze mensen die zoveel goeds voor de dieren doen in zulke moeilijke omstandigheden. Als ik dit verhaal lees draait mijn maag om en hoop dat er heel veel geld binnen komt om deze mensen en dieren te steunen. Mijn donatie krijgen ze.

  THE LOVE FOR ALL LIVING CREATURES IS THE MOST NOBLE ATTRIBUTE OF MAN- CHARLES DARWIN

  • Mooi citaat, Saskia!
   Ja, wij, samen met jullie die ons willen ondersteunen zijn uiteindelijk afhankelijk van dergelijke geweldige dierenvrienden, die tegen alle stromingen in, toch dieren-in-nood willen blijven helpen.
   Respect voor deze jonge vrouw, die ook andere keuzes had kunnen maken in haar leven….
   Bedankt voor je steun, Saskia!
   Groeten, Hanno

 5. Fantastisch wat jullie doen, ik heb diepe bewondering voor jullie, ondanks alle druk en dreiging toch doorzetten, is er een facebookpagina die we kunnen liken en delen ? dan kan ik die ook delen op mijn pagina. ik hoop dat er veel binnenkomt, ik maak wat over , natuurlijk.
  Lisette

  • Dank je wel, Lisette, voor je mooie woorden! Maar wij vinden het juist een grote eer dat wij dit werk samen met jullie mogen en kunnen doen.
   Uiteindelijk leven wij gezamenlijk met de dieren op één aarde. Als er dan ergens – in dit geval in Bosnië – een vrouw samen met haar familie geweldig goed bezig is om veel gewonde en mishandelde dieren te helpen, willen wij heel graag voor hen wat gaan organiseren. Heel fijn dat jij dit samen met andere dierenvrienden weet op te pakken en verder verspreidt en zelfs ook voor wil doneren.
   Samen voor de dieren-in-nood, ze hebben ons keihard nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.