Recente Hulpacties


Recente Hulpacties

 • 89e Hulpactie – Redt ze uit de handen van hondenvangers

  89e Hulpactie – Redt ze uit de handen van hondenvangers

  SAPA redt dieren uit handen van de gevreesde hondenvangers. Zij hebben nu heel snel hulp nodig! Lang was de stad Zenica en omstreken in Bosnië een ‘no dog-kill area’. Dat was aan de ene kant natuurlijk mooi maar het betekende ook dat er meer zwerfhonden rondliepen dan in andere steden. Waar veel dierenvrienden al bang […]Lees meer »
 • Klein Project 24 – Tanya helpt zwerfkatten

  Klein Project 24 – Tanya helpt zwerfkatten

  Vele honderden zwerfkatten kunnen alleen op Tanya rekenen! Mag zij op jou rekenen? In Bosnië zwerven enorm veel katten op straat en deze arme diertjes moeten in de meest vreselijke omstandigheden zien te overleven. Vooral in de regio Zenica is de populatie zwerfkatten erg groot en deze dieren worden veelal aan hun lot overgelaten. Zo is er in heel […]Lees meer »
 • 88ste Hulpactie | Dieren helpen in Albanië.

  88ste Hulpactie | Dieren helpen in Albanië.

  Haal veel dieren uit de ellende in Albanië. Samen met Liljana moet dat gaan lukken! Haar naam is Liljana Breshani en ze woont in Albanië. Voor ons een nagenoeg onbekend land dat toch niet zo heel ver van ons vandaan ligt nog boven Griekenland.  En onbekend maakt onbemind. Daarom willen wij u graag het verhaal […]Lees meer »
 • Klein Project 23 – Dringend hulp nodig in Macedonië

  Klein Project 23 – Dringend hulp nodig in Macedonië

  Beste dierenvrienden, Namens Olgica willen wij iedereen die heeft bijgedragen aan dit hulpproject heel erg bedanken! Ook dank aan Stichting Dierennood die dit mogelijk gemaakt hebben. Wat een fantastisch bedrag is er opgehaald! Nu kan er een begin worden gemaakt met het sterilisatie/castratie project en wat broodnodige renovatie werkzaamheden aan de shelter worden verricht. Echt […]Lees meer »
 • Resultaten hulpactie 84

  Resultaten hulpactie 84

  Nieuws over hulpproject 84 Project  84 van januari stond in het teken van Ecosal, Galati. Een afschuwelijk oord. Maar met de hulp van de donateurs konden ze weer een heleboel verbeteringen aanbrengen. Allereerst werd er 4,5 ton goed voer voor de honden gekocht. Want alle dieren waren zwaar ondervoed en hadden door gebrek aan voedingsstoffen […]Lees meer »
 • Extra hulpactie nr. 87 – Kar trekken in Oekraïne

  Extra hulpactie nr. 87 – Kar trekken in Oekraïne

  Uren lopen met een gewonde hond in een kar. Vanuit het oorlogsfront in Oekraïne. Soms krijgen wij iets onder ogen, waarbij het zo nodig is om snel te handelen,  dat wij er een Extra Hulpactie voor willen maken. Het gaat hier om ongelooflijk moedige dierenhelpers in het nog altijd explosieve Oekraïne.  Dit hondje werd in […]Lees meer »
 • Klein Project 22 – Zwerfkatten in Griekenland hebben hulp nodig

  Klein Project 22 – Zwerfkatten in Griekenland hebben hulp nodig

  Veel katten op Skopelos hebben dringend hulp nodig. Iris Korfer wil ze helpen. Doe ook mee! Totaal geen bescherming voor de kou. Op diverse plekken voert Natassa de vele zwerfkatten Iris heeft gelukkig hen nog wat voer kunnen geven Ook dit katje moet dringend medicijnen hebben voor haar oogjes. Kijkt zo'n mager katje nou eens zitten. […]Lees meer »
 • 86e Hulpactie – Voor 5 euro honderden zwerfdieren redden

  86e Hulpactie – Voor 5 euro honderden zwerfdieren redden

  Voor 5 euro honderden zwerfdieren redden... In Cuba maakt Carole dit mogelijk! Cuba! Een eiland met heel veel dierenleed. Maar tot onze verrassing blijkt hier een Belgische vrouw heel hard bezig te zijn om heel veel zwerfdieren te helpen. Carole Speckstadt is haar naam. Zij doet echt fantastisch werk! Zwerfhonden hebben het zwaar op Cuba […]Lees meer »
 • 85e Hulpactie – Brand verwoestte het huis van hondenredster Rada

  85e Hulpactie – Brand verwoestte het huis van hondenredster Rada

  Rada redt in Bosnië altijd heel veel honden. Brand verwoestte echter nu haar halve huis. Dit is wat er overbleef van het huisje van Rada, die nu geen honden meer kan opvangen. Het zal een enorme en dure klus worden, om dit allemaal weer te repareren. Wij zetten ons, samen met jullie, altijd graag in […]Lees meer »
 • Klein Project 21 – Help de helpers van zwerfdieren in koud Roemenië.

  Klein Project 21 – Help de helpers van zwerfdieren in koud Roemenië.

  Help de geweldige helpers voor de dieren in Roemenië. De winter is dit jaar extreem zwaar vooral voor de zwerfdieren. Veel zwerfhonden sterven 's nachts door onderkoeling een tragische dood. Iedere plek dat ook maar enige beschutting biedt, wordt gebruikt door zwerfdieren. De mensen van dit huis zijn zo aardig om hen hierbij te helpen […]Lees meer »
 • Klein Project 20 – Deze vergeten dieren hebben dringend hulp nodig.

  Klein Project 20 – Deze vergeten dieren hebben dringend hulp nodig.

  Dorohoi, de vergeten asielhonden… In het noorden van Roemenië ligt het kleine stadje Dorohoi. Ver weg van de bewoonde wereld, pal naast een grote vuilnisbelt. Geen voer, geen warmte en geen hoop meer... Het kruipen door dit gat naar een andere kennel moest een pup met de dood bekopen... Hier zal je maar jaren in moeten […]Lees meer »
 • Klein Project 19 – Svetlana redt honden van bevriezing.

  Klein Project 19 – Svetlana redt honden van bevriezing.

  Svetlana redt honden in Kosovo van een zekere dood door honger of bevriezing. Meestal net voor de ergste winterkou invalt worden wij van Dierennood geconfronteerd met extra veel aanvragen om hulp. En zien we de schrijnendste beelden voorbij komen. Beelden die door ons hoofd blijven spoken wat we ook doen, overdag en ’s nachts. Veel van […]Lees meer »
 • 84e Hulpactie – 1.500 honden helpen in een overvol asiel in Galati

  84e Hulpactie – 1.500 honden helpen in een overvol asiel in Galati

  1.500 honden liggen op ijskoud beton in een asiel in Galati, Roemenië. Wij willen voor hokken gaan zorgen! Ons hart breekt steeds maar weer. Ook toen we lazen van 1.500 dieren die constant op een koude betonnen vloer moeten liggen. De meeste zonder beschutting of zelfs zonder een pallet… Overdag is de lucht vochtig en […]Lees meer »
 • 83e Hulpactie – Honden eten geven in Oost-Oekraïne

  83e Hulpactie – Honden eten geven in Oost-Oekraïne

  Help de zwerfhonden in het oorlogsgebied van Oost-Oekraïne. Speciaal Kerst-project. We zien het niet zoveel meer in de kranten of op de televisie, maar de situatie in Oost-Oekraïne is helaas nog steeds niet verbeterd. En al helemaal niet voor de vele zwerfdieren die daar nog steeds in een niemandsland tussen de strijdende partijen ronddwalen. Regelmatig […]Lees meer »
 • Nieuws van de 80ste hulpaktie

  Nieuws van de 80ste hulpaktie

  Duizendpoot Malika van de SPCA-Nepal was weer superblij met de donaties. Ze bedankt iedereen die heeft geholpen en ook voor de lieve en bemoedigende woorden die ze mocht ontvangen. De waardering van mensen van over de hele wereld geeft haar moed om door te gaan met het moeilijke werk dat zij doet. Zonder dat zou […]Lees meer »
 • Klein Project 18 – Zwerfkatten in Madrid worden gered door Manuela.

  Klein Project 18 – Zwerfkatten in Madrid worden gered door Manuela.

  Zwerfkatten in Madrid worden gered door Manuela. Wij kwamen weer een geweldige kattenhelpster tegen. Manuela Hondoreas woont in de miljoenenstad Madrid. En misschien leven er wel net zoveel miljoenen zwerfkatten in die immense stad. Allemaal mensen die dagelijks gewoon voorbij lopen aan die kleine kwetsbare diertjes zonder er enige aandacht aan te besteden. Dat je […]Lees meer »
 • Klein Project 17 – Dragan verdedigt 60 zwerfdieren met zijn eigen leven.

  Klein Project 17 – Dragan verdedigt 60 zwerfdieren met zijn eigen leven.

  Dragan verdedigt 60 zwerfdieren met zijn eigen leven. Regelmatig wordt Dragan afgeranseld en onlangs werd hij zelfs met een ijzeren staaf in elkaar geslagen door een hondenvanger. Maar hij blijft zijn zwerfdieren trouw die hij iedere dag helpt. Lees hier over een moedige dierenvriend. Wij kunnen het ons bijna niet voorstellen, dat je omdat je […]Lees meer »
 • 82e Hulpactie – Tessa helpt zwerfdieren die gestenigd worden

  82e Hulpactie – Tessa helpt zwerfdieren die gestenigd worden

  Tessa helpt zwerfdieren die gestenigd worden Tessa de Goede woont al 8 jaar in Midden Amerika. Om precies te zijn in Guatemala.   Helaas gaan mensen ook in dat land echt vreselijk om met straathonden. Ze worden geslagen, er wordt met stenen naar hen gegooid en als mensen wel zelf honden hebben, zitten ze alleen maar […]Lees meer »
 • Klein Project 16 – Georgiana is een van die reddende engelen in Roemenië.

  Klein Project 16 – Georgiana is een van die reddende engelen in Roemenië.

  Georgiana is een van die Reddende Engelen in Roemenië. Zoveel schrijnende verhalen en even zo vele vragen om hulp. Hadden we maar zakken met geld, dan zouden wij van Dierennood niet zo vaak wakker liggen… Georgiana Neagu is één van die lieverds die wij zo graag een zak geld zouden gunnen. Zij is al jaren […]Lees meer »
 • Klein Project 15 – Violetta redt 100den katten in Indonesië

  Klein Project 15 – Violetta redt 100den katten in Indonesië

  Violetta redt honderden zwerfkatten in Indonesië De kattenvriendin van dit project is de Indonesische Violetta Noor, die in het dorpje Pekanbaru woont op het eiland Sumatra. Wij werden op deze vrouw gewezen door diverse dierenvrienden die met ons samenwerken, zoals o.a. Ciska Schenk, die al vele jaren Facebook-contact met haar heeft. De katten die Violetta […]Lees meer »