Klein project 35 – Loes en Lisa helpen veel zwerfkatten

Zwerfkatten in barre omstandigheden. Stichting Little Tigers helpt hen!

We hebben bij al onze contacten weer vreselijk veel gedumpte katten. Veel moeder met kittens, of (nog erger) kittens zonder moeder. Soms piepkleine kittens die nog met de fles gevoed moeten worden. De nood is nu dus erg hoog.

Ook is in het asiel van Kerrie ( Spanje) storm- en waterschade.  Dat betekent dat er eerst nog wat nood reparaties gedaan moeten worden voordat ze daar katten kunnen zetten, en er zijn nu dus echt heel veel katten en vooral veel kittens.

Een constante stroom van nieuwe kittens.....

Een constante stroom van nieuwe kittens..... Er moet véél meer gesteriliseerd worden maar natuurlijk is er een tekort aan geld...

Het is niet erg leuk om dieren te helpen met overal blubber om je heen...

Het is niet erg leuk om dieren te helpen met overal blubber om je heen...

"Little Tigers" is de naam die Dierennood-collega Loes en dierenvriendin Lisa hebben gegeven aan een kleine stichting die katten helpt in barre omstandigheden in het buitenland.

En met succes. Want ze werken nu al samen met toegewijde mensen op 7 plekken in Spanje, 2 in Roemenië en zelfs sindskort met een opvang in Bulgarijë.

Gelukkig zijn er meestal wel mensen die zich ter plaatse vrijwillig willen inzetten voor zwerfkatten, maar voor hen is het erg moeilijk om zonder hulp iets wezenlijks voor elkaar te krijgen.

Stichting Little Tigers helpt o.a. door adopties mogelijk te maken om voor lieve, sociale en gezonde dieren een huis te vinden in Nederland. Maar willen daarnaast zeker ook noodhulp bieden voor gewonde en mishandelde zwerfkatten in die genoemde landen.

Deze katten worden ingeënt, getest op kattenziektes zoals leukemie en kattenaids, gechipt, ontwormd, ontvlooid en kunnen dan naar Nederland komen.

Loes en Lisa proberen een zo goed mogelijke match te maken tussen kat en adoptiegezin, werken met een contract waarin is bepaald dat een kat nooit in een asiel terecht mag komen en in het onverhoopte geval dat een adoptie niet goed gaat, dan mag de kat terug worden gebracht bij de stichting en wordt een nieuw goed tehuis gezocht.

 

Vaak te bang om te voorschijn te komen....

Verder zorgt Little Tigers dat ook het leven van de achterblijvende katten verbetert.

In Spanje werken ze samen met dierenartsen die voor elk te adopteren dier, dat tegen betaling wordt gesteriliseerd, gratis ook een zwerfdier gratis dezelfde operatie zal worden uitgevoerd.

Dan is er duidelijk sprake van een win-win situatie! De vrijwilligers vangen die dieren en zetten ze na de sterilisatie weer uit. Dit is echt uniek.

Dus als er genoeg geld binnenkomt voor één sterilisatie worden het er automatisch twéé en dit is een extra stiumulans om via Little Tigers een katje te adopteren.

Zelfs midden in de nacht redt deze vrijwilliger nog een gewonde kater

Hieronder een paar katten die momenteeel voor adoptie beschikbaar zijn.
Blanka adoptiekat
Blanca>>>
Hallo beste Nederlanders. Ik heet Blanca en ik ben een onafhankelijke, eigenzinnige maar toch liefhebbende jonge dame. Ik werd half uitgehongerd gevonden op een begraafplaats, waar ze mij hadden gedumpt. Ze hebben me tijdelijk in een opvang gezin geplaatst, tot ik weer helemaal was hersteld Daarna ben ik naar de grote opvang gegaan. Daar heb ik leren omgaan met andere katten, maar is ook gebleken, dat ik erg dominant ben. Nu ben ik klaar om op zoek te gaan naar een eigen Thuis. Eentje, waar ik veilig naar buiten kan, want ik ben dol op het buiten leven. Een grote tuin of een rustige buurt waar ik lekker kan rondstruinen, is prima. Ik zal in het begin erg afstandelijk doen, maar naar mate dat ik mijn nieuwe mensen beter leer kennen en vertrouwen, zal ik steeds vriendelijker worden. Ik zal dan achter je aanlopen en om aandacht vragen. Ik zal zelfs komen, als je me roept! Maar ik blijf een onafhankelijke poes. Ik hou van alle aandacht, die ik kan krijgen. En van eten!!! Omdat ik op het kerkhof bijna verhongerde, zal ik nu alles eten, wat je me voorschotelt. Gezien mijn karakter heb ik mensen nodig, die het geduld kunnen opbrengen om mij mijn gang te laten gaan en om mij te laten wennen. Daarom zijn kinderen niets voor mij. Ik heb geen andere dieren nodig, om mij te kunnen vermaken. Hebben jullie een mooie, grote tuin voor mij? Hier is een video van mij en meer foto's>>>
Aretha voor adoptie
Aretha >>>
Aretha
Dag mijn beste mensen in Nederland. Ik heet Aretha , en ik ben een lieve en rustige meid van ruim 5 jaar. En 4 daarvan heb ik doorgebracht in de opvang van Gatos de APAPA. In het begin was ik wat schuw, maar toen ik de mensen leerde kennen, kon ik me ontspannen en de lieve meid zijn die ik nu ben. Ik hou van mensen, vooral als ze me aandacht geven, zoals aaien, knuffelen, borstelen en met me spelen. Het liefst lig ik echter op je schoot te slapen. In de opvang begon ik op een moment af te vallen en bij onderzoek door de dierenarts blijk ik een chronische afwijking in mijn alvleesklier te hebben. Dat betekent, dat ik geen vet kan verteren. Maar met speciaal dieet voer leid ik nu een volkomen normaal leven. En nu ben ik klaar, om de wijde wereld in tegaan, en mijn eigen Thuis te zoeken. Ik ben met alle dieren op mijn gemak. Ik speel wel, maar niet meer fanatiek en een veilige tuin of balkon zou ik ook wel leuk vinden. Hebben jullie nog een plaatsje voor mij vrij? Klik hier voor videos van Arena >>>
Pippo voor adoptie
Pippo>>>
Pippo


Dag daar, Nederland. Ik heet Pippo en ik ben een lieve en aanhankelijke jongen van ruim 14 maanden.

Ik werd van de straat gered, samen met mijn broertje en zusje, toen ik nog pas drie maanden oud was.

Toen ik pas in de opvang zat, was ik doodsbang en het heeft maanden geduurd, voordat ik de mensen weer durfde vertrouwen. Ik zal dan ook bang zijn, als ik nieuwe mensen leer kennen, maar dat duurt niet lang. En als ik je eenmaal ken, kom ik aanlopen, als je me roept.

Ik ben dan echt een lieve jongen, die het heerlijk vindt om aandacht, aaitjes en knuffels te krijgen. Ik zal dan ook steeds achter je aan lopen. Hoewel ik in principe een binnen kat ben, vind ik een wandelingetje in een veilige tuin op z’n tijd ook wel fijn. En als er ook nog een speelkameraadje is, nou dan ….

Heb jij een veilige tuin voor mij?

Meer over Pippo hier >>>

Anchi adoptiekat
Anchi>>>
Anchi

Hallo, lieve mensen in Nederland. ik ben Anchi.

Mijn vr******* Spaanse baasjes hebben me gedumpt op een afgesloten terrein zonder water en en eten. Pr****** mensen toch?

Gelukkig ben ik op tijd, welliswaar uitgedroogd en verzwakt, gered en kwam ik terecht in de opvang van Ayamonte.

Hoewel ik daar goed en met liefde word behandeld, heb ik niks met het leven in de opvang. Veel te veel katten om me heen. Een paar vind ik niet erg, maar zoveel….. Ik ben op mijn rust gesteld.Wel vind ik het leuk, om met de verzorgers te spelen.

Ik zit al een hele tijd in de opvang, want ik ben het soort kat, dat door gedrag en kleur, niet opvalt bij mensen, die een kat zoeken.

Maar toch ben ik nu aan mijn eigen Thuis toe. Een lekker rustig huis met wat oudere mensen, die net als ik van rust houden. En hopelijk een met een veilige tuin of veilig balkon, zodat ik lekker buiten kan liggen zonnen.

En als ik verwend wil worden, zal ik je wel roepen. Aaien en knuffelen vind ik fijn, opgepakt worden niet.

Mag ik bij jullie komen zonnen?

Lees hier meer over mij

Ook probeert Little Tigers adopties-op-afstand mogelijk te maken, zodat mensen symbolisch een kat adopteren, die om medische redenen in een asiel moet blijven. Hierdoor kunnen de kosten voor voer en verdere verzorging beter betaald worden.

Hun inspanningen hebben duidelijk al resultaten laten zien. In een van de Spaanse asielen waar zij mee samenwerken, worden de binnengebrachte katten nu niet meer gedood, omdat men ziet dat er interesse is voor deze dieren. Het is officieel nog steeds een dodingsstation maar er is al twee jaar geen kat meer gedood...

 

Maar niet alleen asielen, ook individuele vrijwilligers die al jarenlang zwerfkatten met hart en ziel willen helpen, kunnen soms (na goede controle) door Little Tigers worden geholpen.

Zij staan meestal helemaal alleen elke dag weer voor de katten klaar. Voor deze mensen is deze steun heel veel waard, niet alleen met een eventuele financiële bijdrage, maar ook het besef dat iemand hun werk de moeite waard vindt en hen begrijpt is heel belangrijk en geeft hen weer de moed om ermee door te gaan.

Little Tigers probeert zoveel mogelijk te helpen door het betalen voor castraties, kittenvoer, of bijv. vlooienpipetjes. Of medische hulp voor een gewonde kat, die anders pijn zou blijven lijden.

Zelf zijn Loes en Lisa uiteraard vrijwilligers, maar zij werken ook alleen samen met dierenvrienden die ook het helpen van zwerfkatten geheel belangeloos doen. Iedereen werkt met hart en ziel. En met langzaam aan steeds meer succes.

Behalve dat wij iedere dierenvriend graag uitnodigen om een kat via hen te gaan adopteren, zijn ook financiele donaties héél erg welkom. Deze zullen dan voor de volle 100% alleen gebruikt worden om zwerfkatjes te helpen met voer en voor medische behandelingen.

Dit is de link naar hun facebook pagina

Hoeveel katten ga JIJ helpen?

Rechtstreekse donatie is mogelijk naar onze bankrekening:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Klein Hulpproject 35' en wij zorgen dat de donatie voor 100% en heel snel alleen voor dit goede doel besteed zal worden. Bij ons geen aftrek voor salarissen, huisvesting en andere overbodige franje!

Of doneer via onderstaande knoppen:

 

Stand per 29 juli: 1.473 euro

29 juli: Met nog een paar erg fijne donaties kunnen nog meer zwerfkatjes geholpen gaan worden. Heel goed!

9 juli: Omdat Loes en haar team van Little Tigers bezig zijn met een aantal projecten te ondersteunen waar juist deze maand veel kittens geboren worden, die hulp nodig hebben, hebben wij het streefbedrag nog iets hoger gezet. Alsjeblieft, lieve kattenvrienden en -vriendinnen, blijf nog even doorgaan met doneren.

25 juni: Supergoed, lieve mensen!

3 juni: Weer een paar mooie donaties erbij. Super!!

28 mei - Yes! Daar komen de donaties aan! Ontzettend bedankt, lieve kattenvrienden dat jullie dit speciale kattenproject nu zo goed gaan ondersteunen. Ik heb daarom het streefbedrag iets hoger gezet. Dat moet toch gaan lukken? Zet hem op! Honderden zwerfkatten en -poezen kunnen hierdoor een beter leven gaan krijgen.

20 mei - Alle kattenvrienden, waar zitten jullie?? Het merendeel van onze hulpprojecten gaat over honden. Nu zijn het een keer de arme katten die aan de beurt zijn! Alsjeblieft.....

13 mei - Kom op, alle lieve kattenvrienden en - vriendinnen! Dit is een hulpproject waardoor heel veel zwerfkatjes die het heel moeilijk hebben eindelijk goede hulp kunnen gaan krijgen! Doneer alsjeblieft zo ruim mogelijk!

Hartelijk bedankt

H. Schipper - E.B. de Vos - S. Swagerman - Lian Stepanjan - Myriam + Jacqueline + Monique (verkoop 2e hands spullen op rommelmarkten) - A.A. Foppen - K.H.C. Egelman - M.M.J. van Lith - Leonie Krab - Mieke Lambrecht - Merel Becht - Chris Breedveld - Mirjam Kuiper - G.F. Consulting - Bep de Boer - A. en A. Rietveld-den Toom - Yvonne Bierman - N.M.P. Wawdysz - M. Smits en C. de Goede - Stella Burgerhout - A. Manar - G.J. van Maanen - Saskia Oskam - A. Manar - L.M. Verwijs - L. Krab - Ria Alonso - L.M. Verwijs - J. Morsink - Albert Heijn Supermarkt Vlaardingen - L. en M. Wesdijk - Chris Breedveld - Stichting Steun Belangengroep Voor Al Wat Leeft

2 reacties

  1. Ik heb via deze stichting twee katjes geadopteerd, eentje uit Spanje en eentje uit Egypte. Ik kan dit van harte aanbevelen, het zijn lieve katten en matchen ook goed met mijn andere katten. Het is misschien een beetje ‘eng’ om een kat te adopteren die je niet eerst kunt zien, maar geef goed aan wat je wilt en de mensen van deze stichting kunnen je goed adviseren! Ook geld doneren is natuurlijk een prima idee. 😉

  2. Kom op mensen, doneer aan Little Tigers. Ze verdienen het echt. Ben zeer tevreden over deze stichting daar ik al 2 katjes via Loes heb gehaald.
    Ook de vrijwilligers in Spanje verdienen extra steun, het is zo nodig daar, de katten daar hebben het heel erg slecht. En wil je niet doneren, please adopt one !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *