Klein project 39 – Haal deze honden van de hel naar het paradijs

Help ons om 9 gehandicapte honden vanuit de hel in Bosnië naar het paradijs te brengen.

GA MET JE CURSOR OVER DE FOTO'S VOOR MEER INFORMATIE

Een project voor 9 honden? Dat gebeurde nog niet eerder.

Maar dit is geen project voor 1 dierenhelper met slechts 9 dieren.

Dit is een aanvraag van een grote shelter in Bosnië die we ooit eerder hebben geholpen.

Toen kreeg SAPA Zenica van ons voer, medicijnen en geld voor sterilisaties.

De shelter zat en zit nog steeds overvol. En bepaalde dieren zullen daar hun hele leven moeten slijten.

Die worden nooit uitgekozen. Omdat ze bijvoorbeeld zwart zijn.

Of oud of ‘niet mooi genoeg’.

Hana

Hana

Hana

Hanna werd door een auto - waarschijnlijk opzettelijk - aangereden. Ongelofelijk, maar deze flinke meid blijft vertrouwen houden in de mensen. Zij verdient zoveel beter dan dit asiel, waar zij al jaren verblijft.

En dan is er nog een categorie waar nooit iemand naar vraagt.

Terwijl ze wel een aantrekkelijk uiterlijk hebben. Jong, lief en sociaal zijn.

Dat zijn de dieren met een grote of kleine handicap.

Binnenkort hebben 9 honden met een handicap de kans van hun leven om uit te reizen naar Engeland.

Als ze tenminste hun transport en kosten voor het klaarmaken kunnen betalen.

Al deze dieren hebben 1 poot verloren. Meestal door een ongeluk zoals een aanrijding.

Maar sommige zijn moedwillig verminkt of aangereden…

Bobi

Bobi's verleden
Bobi's verleden
Bobi: - Ook hij werd zwaar gewond gevonden langs de kant van een drukke snelweg. Heeft pijnlijke behandelingen moeten ondergaan. Is nu weer gelukkig zonder pijn en wil weer van het leven genieten. In het asiel is het leven helaas niet fijn...

Arme dieren….

Na deze pijnlijke ervaring rest er voor hen meestal maar één mogelijkheid: levenslang in een kennel.

Met weinig echte aandacht.

En nu zouden er 9 honden zomaar de kans van hun leven krijgen!

Uitreizen naar Engeland. Naar Wolfie’s Legacy.

Een heel mooie opvang, speciaal voor dieren met een handicap en 5 jaar geleden opgericht door Gillian Daghistani.

Lara

Lara's verleden

Lara's verleden

Lara: Ook zij werd door een auto - waarschijnlijk opzettelijk - aangereden. Ongelofelijk, maar deze flinke meid blijft vertrouwen houden in de mensen. Ook zij verdient zoveel beter dan dit asiel, waar zij al jaren verblijft.

Terwijl de hond in kwestie natuurlijk vele malen meer aan verzorging en dierenarts heeft gekost.

‘Onze’ 9 honden in Bosnië hoeven echter niets te betalen.

Maar dan moeten ze wel zijn voorzien van vaccinaties, chip, paspoort en natuurlijk de reis van Bosnië naar Engeland. Dit kost per hond tussen 150 en 250 euro.

Kunnen wij ze helpen aan een "enkeltje" naar Wolfie’s paradijs?

9 gebroken zieltjes zullen jullie ongelooflijk dankbaar zijn.

Wij stellen ze graag aan jullie voor. Wie gun jij een 'enkeltje geluk'???

Anna's verleden

Anna's verleden

Anna was een bekende zwerfhond in een rustig gedeelte van Zenica, door velen geliefd. Helaas werd zij door een roekeloze automobilist aangereden en voor dood achtergelaten. De asielhoudster is zelf snel naar haar toegegaan en vond haar zwaar bloedend. Toch bleef zij altijd vertrouwen houden in de mensen die haar wilden helpen.

Dieren met een handicap krijgen daar wèl echte aandacht en goede liefdevolle zorg.

Daar zitten honden met vele soorten handicap.

Met 3 poten of met 2. Blind of medische problemen.

Een paradijsje waar de dieren eindelijk weer volwaardig hond kunnen zijn.

Waar ze zich thuis voelen, geliefd en gesteund.

Waar begrip, voldoende kennis en volop liefde is.

Waar de moeite wordt genomen om na te gaan wat elk individueel dier nodig heeft.

Te weinig zelfvertrouwen? Dan wordt het dier daarmee geholpen.

Bolle

Bolle's verleden

Bolle's verleden

Deze prachtige jongen, is zo aardig als wat, maar heeft veel moeten meemaken nadat hij zwaar gewond was geraakt door een auto.

Daar leren de dieren dat het leven ook nog gewoon leuk kan zijn.

Uiteraard kost het opvangen, verzorgen en onderhouden van deze dieren heel veel geld.

Het mooie is dat er regelmatig toch een nieuw baasje voor sommigen wordt gevonden.

Gelukkig maar, want anders zou de opvang allang geen nieuwe dieren meer kunnen opnemen.

En meestal is men dan verbaasd over dat de dieren, ondanks alle leed dat hen is aangedaan, toch zo vriendelijk en nog vol vertrouwen zijn.

Zullen wij die 9 pechvogels uit Bosnië, deze kans op alsnog een gelukkig leven gaan geven?

Benji

Benji's verleden

Benji's verleden

Bendzi: Dit teefje werd al als jonge pup zwaar mishandeld en ergens achtergelaten om te laten sterven. Iemand vond haar nog juist op tijd. Is na diverse medische behandelingen nu een prachtige en trotse hond geworden!
Nieuwe artikelen in ons winkeltje!

winkel bannertje

Maandelijkse nieuwsbrief.

Diva

Diva

Diva

Dit prachtige teefje werd helaas aangereden door een auto in een buitenwijk van Zenica. Werd voor dood achtergelaten. Gelukkig op tijd gevonden en werd medisch behandeld. Verblijft al jarenlang in het asiel. Wat zouden we haar toch nog een fijn nieuw leven wensen...

Aron

Aron

Aron

Werd zwaar gewond gevonden op een industrie-terrein van Zenica. Verwaarloosd en door iemand gedumpt als vuilnis. Een vrijwilligster bracht hem direct naar een dierenkliniek in Sarajevo. Na een lange behandeling bleek het een zeer aandoenlijke en aanhankelijke hond te zijn.

Spotty

Spotty

Spotty

Werd zwaar gewond gevonden in een buitenwijk van Zenica. Het bleek uiteindelijk na een lange behandeling een heerlijke hond te zijn die nog steeds veel wil spelen.

Doneer daarom alsjeblieft vandaag nog voor deze actie naar onze bankrek.

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Klein project 39'

en wij zorgen dat uw donatie voor 100% voor dit goede doel besteed zal worden.

Of doneer via onderstaande knoppen:

 

Stand per 15 okt..: 1.703 euro

15 okt.: Wat geweldig, lieve dierenvrienden dat jullie het echt waarmaken! Deze week kwam er bijna weer een bedrag binnen voor een volgende hond, die op transport gezet kan worden naar het paradijs! Die dieren zijn jullie zó dankbaar!

8 okt.: De kosten per hond zijn 300 euro en dat lijkt veel geld, maar doordat er geen vliegtuigmaatschappijen zijn, die honden vanuit Bosnië naar Engeland vliegen, wordt dit transport helemaal over de weg met een speciaal daarvoor geschikt busje gedaan. Ook dienen de chauffeurs en begeleiders aan speciale eisen te moeten voldoen en ieder dier moet o.a. een bloedproef ondergaan om de verplichte rabiës-vaccinatie te kunnen controleren. Dit omdat Bosnië (nog) geen EU-land is.

1 okt.: Wederom hoera, want nu kan ook nr. 4 een veel beter leven gaan krijgen! Ellie, die 4e hond reist dankzij jou! En dank je wel dat je je hele familie en vriendinnen enthousiast hebt gemaakt om ook te doneren voor deze speciale actie!

24 sep.: Hoera, nu kan ook hond nr. 3 naar het paradijs worden vervoerd!

17 sep.: Wij hebben met een eerste overmaking al de eerste 2 honden kunnen laten vervoeren van Bosnië, naar Engeland. Voor hen zijn de gelukkige jaren nu alsnog aangebroken! Nu nog de anderen die wij ook een enkeltje geluk zouden gunnen...

26 aug.: Mooi, lieve mensen, de eerste pechvogels hebben van jullie al een enkele reis 'paradijs' gekregen...

20 aug.: Wat ontvingen wij veel positieve reacties op dit bijzondere project! Dank jullie wel. Maar enkelen vroegen zich ook af, of de uiteindelijke adoptanten deze kosten niet zelf kunnen gaan betalen. Het probleem daarbij is echter, dat het uiteindelijke adoptiebedrag amper de kosten dekt die men ter plaatse in deze zeer speciale opvang zelf al moet gaan maken voor deze invalide dieren. Vaak vele maanden lang.... Vandaar dat wij een beroep op jullie doen, om met mooie donaties ervoor te zorgen dat ook de 9 invalide honden vanuit het zeer dieronvriendelijke Bosnië naar dit paradijs op aarde voor dieren kunnen worden gebracht. Dan zitten ze in ieder geval echt goed!

13 aug.: Wij realiseren ons dat dit een apart en bijzonder project is. Maar de unieke kans voor deze dieren om uit het troosteloze Bosnische asiel naar een modern en goed verzorgd Engels hondencentrum overgebracht te worden is zó mooi, dat wij hen daar graag mee willen helpen! Dat gun je toch zeker deze dieren die al zoveel pijn en ellende hebben moeten meemaken en door hun handicap nooit in Bosnië geadopteerd zouden gaan worden?

DANK-JE-WEL:

R. v.d. Vaart - H. Schepers - J. Morsink - R. Manuel - A.A. Foppen - A.W. Sangers - M. Kuiper - D.A. Ouwehand - B. Meeuwissen - Y. Vijn - A. Manar - Y. Bierman - Stichting Welzijn Grote Grazers - P.A.L. van Brussel - A. en A. Rietveld - A.A. Foppen - E. Grosdanis - hr/mw. Vandenbrouc - Myriam + Monique + Jacqueline (verkoop 2de hands spullen, wat veel extra geld kan opbrengen. Dit ook gaan doen? Mail ons voor meer informatie.) - S. Swagerman - M. Lambrecht - M. Smits en C. de Goede - E. Versantvoort - Anoniem - B. Jansen - Anoniem - R. Alonso - P.A.L. van Bussel - A.A. Foppen (2 x) - A.J.M. Schoot - A.S. Manar - I. Wullink - M. Lambrecht - E. van Tol (3x) - Myriam + Jacqueline + Monique (opbrengst 2e hands spullen op markten, e.d.) - M.M.J. van Lith - C. Breedveld - M. J. Franzen - L.M. van Tilburg - J. Verhoef - Lisette van Tol - Anita van Tol - Ellie van Tol - Dea Klijmij en mevr. Been - J. Heppenhuis - N. van Manen - W.A.M. Engels - www.biedveilingen.nl - J.A.W. van Eekelen

10 reacties

 1. We kregen al diverse fijne reacties van mensen die dit een mooi project vinden, maar ook vragen van mensen die zeiden: maar een dier met 3 poten kan zich toch nog prima redden? Absoluut, dat is waar! Een 3-poter doet niet onder voor een 4-poter. Maar er zitten nog zoveel leuke ‘100% perfecte dieren’ in elk groot asiel te wachten en te wachten op een adoptant die nooit zal komen. Een dier met een ‘smetje’ zal dan zeker niet worden gekozen. Veel mensen kunnen ook niet kiezen voor een dier van een foto op Facebook. Gillian heeft een goede naam in Engeland. Mensen komen daar om persoonlijk kennis te maken en kijken of het klikt wederzijds. Hoe dan ook, deze honden die al zoveel pech hebben gehad in hun leven, krijgen in Engeland véél meer kans op een echt fijn leven in een gezin en een huis waar zij eindelijk weer het echte geluk kunnen ervaren…

 2. Het móet lukken om alle negen honden eindelijk een echt hondenleven te bezorgen.
  Het mag niet uitlopen op een loting…
  Fantastisch om ook voor dit ‘aparte geval’ aandacht te vragen!

 3. We kregen al diverse fijne reacties van mensen die dit een mooi project vinden, maar ook vragen van mensen die zeiden: maar een dier met 3 poten kan zich toch nog prima redden? Absoluut, dat is waar! Een 3-poter doet niet onder voor een 4-poter. Maar er zitten nog zoveel leuke ‘100% perfecte dieren’ in elk groot asiel te wachten en te wachten op een adoptant die nooit zal komen. Een dier met een ‘smetje’ zal dan zeker niet worden gekozen. Veel mensen kunnen ook niet kiezen voor een dier van een foto op Facebook. Gillian heeft een goede naam in Engeland. Mensen komen daar om persoonlijk kennis te maken en kijken of het klikt wederzijds. Hoe dan ook, deze honden die al zoveel pech hebben gehad in hun leven, krijgen in Engeland véél meer kans op een echt fijn leven in een gezin en een huis waar zij eindelijk weer het echte geluk kunnen ervaren…

 4. Een fantastisch en heel speciaal project!
  Ieder dier op deze aarde verlangt vooral naar liefde en aandacht en het is hartverwarmend om te weten dat er een plek is waar deze hondjes die het al moeilijk genoeg hebben, allemaal van harte welkom zijn!

 5. Hi dear Jelena, Hi dear Sandra, Hi dear people who are reading this.
  Telling on our website there are 500 animals waiting for help..Everyone knows that it is a lot of animals. But they are ‘unknown’. Now we see their wonderful faces and read their story… It surely makes a difference…I hope…
  They are all such beautiful creatures. And they all deserve a good life and respect. They are Gods creatures like we are…

 6. Thank u so so so much our dear friends in the name of SAPA Zenica and all our rescuers. Thank u for being on our side for trust u put in us over anf over again fir friendship and understanding

 7. Oh thank you Stichting Dierennood once again for stepping in to help a really important cause – it is SO difficult to find homes or fosters or good organisations outside of Bosnia who will take rescues, so to have NINE dogs have this chance, dogs who have suffered so very much, is truly an exceptional situation and I’m so grateful for your and your supporters help in this! I know for Sapa Zenica it is truly a miracle to have this offer to get these lovely dogs out, and another miracle that you are helping! I know that Sapa Zenica work SO hard to save the dogs from their streets – and knowing that someone was in fact deliberately trying to kill the dogs by driving into them… I cannot imagine what it has been like for them. Thank you thank you thank you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *