Klein project 22 | Zwerfkatten in Griekenland hebben hulp nodig

Veel katten op Skopelos hebben dringend hulp nodig.
Iris Korfer wil ze helpen. Doe ook mee!

Totaal geen bescherming voor de kou.
Op diverse plekken voert Natassa de vele zwerfkatten
Iris heeft gelukkig hen nog wat voer kunnen geven
Ook dit katje moet dringend medicijnen hebben voor haar oogjes.
Kijkt zo'n mager katje nou eens zitten. Wat zou ze graag eens heerlijke voedzame brokjes willen gaan eten....

Iris Korfer is de hulpverlener achter dit project en hier haar enthousiaste reactie:

Wat een verrassing, zoveel al ingezameld, van zoveel lieve mensen voor de zwerfkatten van Skopelos!!

Heel veel dank, het is zó nodig! Op Skopelos is de situatie verschrikkelijk, er moet zoveel gedaan worden om de dieren te helpen... Zoveel zieke katten en kittens, zoveel honger, zoveel katten die nog gesteriliseerd moeten worden.

Er is nood aan alles echt alles. We proberen te helpen waar we kunnen, en versturen al hulpgoederen daarnaartoe, waar Natassa zó blij mee is! En de katten natuurlijk ook, maar ze hebben meer nodig. Medicijnen, dierenartsbehandelingen, goed en speciaal voer, mogelijkheid om zieke katten af te zonderen enz. enz,

Natassa is vaak wanhopig, dan zijn er weer zoveel dieren die dringend naar de dierenarts moeten, maar er is geen geld... Wij, Stichting Kattenhulp Griekenland, doen onze uiterste best om op alle mogelijke manieren te helpen, maar ook bij ons schieten middelen nog tekort..

Daarom zijn we enorm dankbaar, voor deze actie van Dierennood, de helpers van dieren in Nood wereldwijd en aan iedereen die helpt te helpen. Bedankt uit de grond van ons hart! xx Iris en Monique en vrijwilligers Stichting Kattenhulp Griekenland, en Natassa van Skopelos

Ook in Griekenland was het deze winter extreem koud. Zwerfdieren hadden het bijzonder zwaar doordat er met al die sneeuw bijna geen voer was en ze nu extra verzwakt zijn.

Wij ontvingen een noodkreet van onze Nederlandse dierenvriendin Iris Korfer, die al jaren in Griekenland woont en helpt.

Zij heeft 7 jaar geleden Stichting Kattenhulp Griekenland opgericht en probeert op allerlei manieren het leven van de zwerfkatten enigszins draaglijk te maken.

Zoals op het eiland Skopelos, enkele honderden kilometers boven Athene. Hier proberen vele duizenden zwerfkatten te overleven. Zij hebben het bijzonder zwaar.

De gemeente doet niets en de plaatselijke bevolking heeft vaak een grote hekel aan zwerfdieren. Vergiftigingen komen dagelijks voor.

Velen moeten daardoor lijden en sterven een langzame dood op straat.

Of worden – levend – in de vuilnisbakken en rolcontainers gegooid tot de vuilniswagen ze in de achterbak omkiept…. Honden en katten, zonder onderscheid….
Wij krijgen kippenvel bij het idee alleen al.

Iris krijgt hierbij hulp van haar Griekse dierenvriendin Natassa. Onvermoeibaar zet ook Natassa zich in om dieren te redden en te helpen.

Heel veel katten die graag ook wat te eten zouden willen krijgen
Sneeuw kennen de meeste katten nog niet
Iris Korver voert weer wat katjes
Bijna geen voedsel te vinden vanwege de sneeuw
Veel katten met oogziektes

Zij verzorgt meer dan 100 (!) katten in haar huis, alle gered van de straat. Die waren allemaal ernstig ziek of verzwakt, aangereden, half verhongerd, onder de schurft en ga zo maar door. Op dit moment heeft ze ook nog 29 honden. Velen waren zogenaamde kettinghonden die in een zeer erbarmelijk toestand door Natassa gered zijn.

Daarnaast verzorgt ze ook nog meer dan 100 katten binnen een omheining die ze zelf heeft gemaakt. Deze zitten echter grotendeels in de open lucht. Ook nu in de winter. Er is geen beschutting voor hen tegen de regen, de kou en de snijdende wind. Het is zwaar voor de dieren maar door gebrek aan fondsen is veiligheid en eten het enige dat Natassa hen kan bieden. En zelfs dat laatste lukt maar mondjesmaat. Want natuurlijk is er een chronisch gebrek aan alles. Zoveel dieren te voeden, te verzorgen en hen te helen van ziektes en verwondingen. Geen geld voor sterilisaties. Een onhoudbare toestand.

De enkele zeer schamele hokken die er wel zijn bieden geen of onvoldoende bescherming. Dus werd Stichting Kattenhulp Griekenland om hulp gevraagd. Maar ook die kampen met gebrek aan alles. De donaties vullen de financiële gaten niet. Zelfs lokale dierenvrienden laten door de zeer slechte economie nu verstek gaan. Daarom doet Iris een beroep op ons en dus op jullie allemaal. Eigenlijk zouden wij een gróót hulpproject moeten maken voor zulke aantallen slachtoffertjes. Maar dan zouden ze moeten wachten tot de zomer vóór ze aan de beurt kunnen komen. Dat duurt te lang.

Ze hebben NU dringend hulp nodig. Vele dieren zijn ziek geworden en verzwakt door de strenge winter. Iris spreekt van een echte noodtoestand. Meer voer is echt dringend nodig. De dieren die deze lage temperaturen niet gewend zijn, hebben extra calorieën nodig om te kunnen overleven in de kou. Helaas is er vaak helemaal geen eten beschikbaar voor de katten. Dat snijdt ons door de ziel. Laat staan als je er als vrijwilliger mee van doen krijgt. Broodmagere mauwende diertjes die je aankijken en tegen je benen strijken. En dan sta je daar… met lege handen…

Alsjeblieft, lieve mensen, als je eigen kat heerlijk voor de kachel ligt te snorren. Als je een extra lekker kuipje kattenvoer opentrekt. Denk dan ook even aan de katten met een lege maag in storm, regen, sneeuw. Voor de prijs van zo’n duur kuipje verwennerij kunnen de katjes daar meerdere maaltijden krijgen. Waardoor ze weer een klein beetje meer weerstand krijgen en hopelijk ook wat meer vreugde in hun moeizame leventje.

 

Help je mee? Iris en Natassa kunnen met jouw donatie heel goed werk doen en de volle 100% gaat alleen naar dit noodproject toe!

 

Doneer daarom ajb vandaag nog voor deze actie naar onze bankrekening.

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Kleine actie 22' en wij zorgen dat jouw donatie voor 100% voor dit goede doel besteed zal worden.

Of doneer via onderstaande knoppen:

 

Mede namens de dieren, alvast hartelijk dank!

Laatste nieuws

13 nov.: Ga rustig door met doneren, wij maken het wel over naar Iris!

15 juli: Wij vinden het erg leuk, om te zien, dat er regelmatig voor dit project nog donaties binnenkomen. Ongetwijfeld van echte kattenvrienden en -vriendinnen, die zien dat hier nu eens alle aandacht naar katjes gaat, in plaats van meestal naar honden! Blijf rustig doneren, wij sturen graag regelmatig weer een extra donatie naar dit goed doel van Iris op.

17 juni: Deze week kwamen er weer twee prachtige nieuwe donaties voor dit mooie project erbij. 

8 april: Ja, dat mag best! Om nog gewoon door te gaan met doneren voor dit echte kattenproject. Dank, dank, dank!

1 april: Subliem, lieve kattenvrienden! We hebben het streefbedrag behaald en gaan het mooie bedrag overmaken. Jullie hebben heel mooi werk gedaan voor die vele lieve dieren op dat eiland in het moeizame Griekenland.

29 maart: Ja, daar zijn dus al die geweldige kattenvrienden! Wat fantastisch goed dat jullie aan mijn oproep gehoor hebben gegeven en de afgelopen week massaal hebben gedoneerd voor dit mooie project om een groot aantal katten in doffe ellende goed te kunnen gaan helpen! Dank-jullie-wel, mede namens al die lieve dieren!

19 maart: Lieve mensen, ik denk dat driekwart van al onze projecten om zwerfhonden gaat. Dit is nu eens een echte kattenhulpactie. Kom op, kattenliefhebbers, dit is je kans om ook voor deze geweldige dieren de helpende hand uit te steken. Dit zijn katjes die het zo ontzettend moeilijk hebben dat zij alle hulp heel goed kunnen gebruiken. Iris wil dat heel graag doen, maar heeft jouw hulp daar echt voor nodig! Doneer alsjeblieft vandaag nog!

13 maart: Iris Korfer reageerde meteen heel enthousiast toen ze zag dat 'haar' hulpproject online was gekomen. Ze gaf nog een voorbeeld hoe belangrijk deze hulpactie is: Als je met veel liefde en geduld een dier gewond van de straat hebt opgeraapt en dan langzaam in je huis ziet opknappen, maar dat je dan geen voer meer hebt om het verder te laten aansterken en dat het dier dan alsnog door te weinig voedsel komt te overlijden, is dat heel traumatisch. Zowel voor het dier zelf, maar natuurlijk ook voor de hulpverleners. Om dit te voorkomen komen alle donaties voor deze actie dan ook als een geschenk uit de hemel!

Huidige stand en dank-je-wel

Stand per 13 nov.: 1.645 euro

Dank-je-wel:

Y. van der Velde - M.M.J. van Lith - Annemarie Pompe - M.A.B. Valentijn - Marjolein Wesdijk - T.K.R. van der Snoek - W. Bulthuis - Marian Eeltink - E. Grosdanis - Martine Rhebergen - H.E. Overklift - Marjan Kuiper - M.A.B. Puik - Leonie Krab - Mieke Lambrecht - A. Rietveld - T.K.R. van der Snoek - Yvonne Bierman - M.A. Reek - Ruby Manuel - E.B. de Vos - Marian Eeltink - Mary van Nisselroy - Loes Verhoef - Miranda Klopstra - Annet Manar - Myriam + Jacqueline + Monique - Saskia Oskam - E. Haak - Christiane de Rijcke - E. Garcia - Chris Breedveld - B.J.E. Sieben - Erwin Kuipers - Ellen Schaddelee - E. Garcia - Rentia v.d. Vaart - Kim - Linda van Meerveld - I. Holscher - D. en M. Elia-de Rochemont - Saskia van Baal - Erven A.J. en A. Stoel-Margadant - B.J.E. Sieben - J. Heppenhuis - C. Wolthuis

9 reacties

 1. Ik heb zoveel bewondering voor mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de wezens zonder stem die in zoveel ellende moeten leven. Heel veel dank jullie zijn de engelen op aarde! Ik zal regelmatig doneren wat in mijn vermogen ligt.

  • Dank je wel, lieve Saskia, voor je mooie woorden! Wij zijn echter maar een ‘tussenpersoon’. Het echte werk wordt gedaan door geweldige mensen zoals Walter. Ook wij hebben enorme bewondering voor hem en de andere helden die wij iedere maand aan jou en andere lieve dierenvrienden mogen voorstellen. Zonder jou en de andere donateurs zou dit werk niet mogelijk zijn! Dank je wel voor al je steun!

   • Hanno jij doet ook fantastisch werk met deze duidelijke en goede website. Het geeft mij veel vertrouwen en daardoor ben je sneller geneigd te doneren. Ook vind ik het fijn om de wekelijkse stand te zien van de donaties bij de doelen. En als er iets niet werkt op de site los je het gelijk op na mail. Dus jij verdient ook echt een pluim! Ga zo door.

    • Dank je wel, Saskia, voor je mooie compliment. Wij proberen inderdaad zo transparant mogelijk te zijn en iedere donateur te laten zien, dat zijn of haar donatie door ons is ontvangen en ook in het geheel voor het desbetreffende project zal worden gebruikt. Omdat wij met zeer lage overheadkosten werken en zelfs die kosten betalen wij als bestuursleden uit eigen zak graag zelf, betekent dat, dat wij de vrij unieke toezegging kunnen doen aan alle donateurs dat echt 100% van ieder bedrag alleen voor dieren-in-nood gebruikt gaat worden. Plus dat dit binnen een maand zal worden gebruikt. Met alle respect voor andere collega-stichtingen, maar deze opzet heb ik nog nergens anders gezien. Nogmaals dank voor je reactie!
     Hartelijke groet, Hanno.

 2. hallo,

  net weer wat kleins overgemaakt voor actie 86 en 22.. ik wilde het delen op facebook om mensen te vragen dit ook te doen, maar ik zie geen deel-buttom voor facebook… een gemiste kans..

  • Beste Marij,
   Wat een fijne en warme reactie van jou!
   Zonder lieve dierenvrienden zoals jij zouden we dit werk niet kunnen doen…
   Dank je wel voor je steun voor de dieren!
   Hartelijke groeten,
   Hanno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *