Klein project 26 | Marlie Timmermans helpt honden

Marlie Timmermans helpt honden, ook bij een overstroming...

 

'Project Street Dogs Thailand' is misschien geen bekende naam, maar de Nederlandse Marlie Timmermans is bij velen van jullie vast wel bekend. En als die naam je toch niet bekend voorkomt, dan misschien wel haar gezicht. Ze staat in onze folders, een mooie jonge vrouw die het kopje van een tempelhondje liefdevol behandelt.

7 jaar geleden begonnen met de dieren rond één tempel in het Thaise Hua Hin maar inmiddels is de hulpverlening uitgebreid en worden honden en katten in de wijde omgeving geholpen. Men brengt zelfs regelmatig zieke en – zwaar – gewonde dieren uit nabijgelegen provincies naar de vrijwilligers van deze dieren-organisatie.

Er is een klein team van vrijwilligers die dagelijks honderden straathonden voeren en verzorgen. Met behulp van lokale dierenartsen worden niet alleen honden maar ook katten zoveel mogelijk gesteriliseerd en medisch verzorgd.

Maar dit project heeft geen eigen asiel. Dieren die moeten herstellen komen terecht in enkele speciaal gebouwde hokken op het terrein van een vrijwilligster. Daarna gaan de dieren weer de straat op.

 

Met veel liefde en geduld helpt Marlie een hond die gestenigd werd.

Een groot gedeelte van het asiel is onder water komen te staan en de honden hebben bijna geen plek meer om te liggen.

Marlie doet dus geweldig werk. Zelfs voor haar eigen stichting is altijd geld tekort.

Er moet altijd veel uit eigen zak betaald worden. Haar doelstelling is om de populatie zwerfdieren in Hua Hin te verminderen en om deze dieren zoveel mogelijk te helpen in hun eeuwige strijd tegen pijn, honger en jeuk.

Maar Marlie zou Marlie niet zijn als ze daarnaast niet ook oog zou hebben voor het leed van andere honden.

In een andere plaats, Khon Kaen, dat Marlie geregeld bezoekt ligt het ‘Saved Souls Sanctuary’. Een groot asiel met zo’n 650 honden.

Daar zijn momenteel heel grote problemen. De helft van de opvang is ondergelopen met water.

De honderden honden weten gewoon niet waar ze moeten gaan staan, laat staan liggen.

Het doet pijn om de dieren zo hulpeloos te zien kijken. En het regenseizoen is nog lang niet ten einde. En daarna komen er weer nieuwe…

Dit asiel heeft dan ook dringend behoefte aan de reparaties van daken en goten en een aantal kennels op hoger gelegen plekken verplaatsen.

Marlie en wij willen hen hier heel graag mee helpen!

Met een reparatie van enkele daken kunnen de dieren in ieder geval binnen droog komen te liggen.

Maar daarvoor zijn wij afhankelijk van jullie. Mogen wij weer op je rekenen, alsjeblieft? Marlie weet waar het geld het hardst nodig is en zal zeker zorgen dat het goed terecht komt.

Maar eventueel kan je ook bij je donatie aangeven waar het voor bedoeld is.

Voor de straatdiertjes in Hua Hin of voor een droog slaapplekje voor de hondjes in Khon Kaen.

Wijzelf kunnen niet kiezen….

Doneer daarom ajb vandaag nog voor deze actie naar onze bankrekening.

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Kleine Actie 26' en wij zorgen dat jouw donatie voor 100% voor dit goede doel besteed zal worden.

Of doneer via onderstaande knoppen:

 

 

Mede namens de dieren, alvast hartelijk dank!

Laatste nieuws

11 febr.: Mooi dat er weer een extra donatie voor Marlie binnenkwam! Ga zo door!

15 sep. - Over verrassingen gesproken: tijdens dezelfde brocante-markt, van Eveline en Paul Peynsaert, kwam er een fijne dierenvriendin bij hun stand langs en zij was zeer onder de indruk van wat Marlie allemaal voor de dieren in Thailand doet en nog wil gaan doen. Zij beloofde het geweldige bedrag van 1.000 euro hiervoor te willen gaan doneren! En kwam haar woord na. Marlie is nu hélemaal de zevende hemel en gaat samen met haar dierenvrienden in Thailand nu diverse nuttige plannen voor de dieren uit de kast halen om deze binnenkort te kunnen gaan realiseren. Allemaal nogmaals heel heel veel dank! 

28 aug. - Wat is het toch mooi, om soms enorm verrast te worden door een dierenvriend! In dit geval door Eveline en Paul Peynsaert, die het goede werk van Marlie Timmermans gekozen hebben als doel voor hun traditionele brocante-markten in België. Het eerste grote bedrag is al overgemaakt en wellicht komt er nog meer bij, van de opbrengst van de markt in Leuven op 4 september. Een bezoek die dag is meer dan de moeite waard! Toen Marlie hiervan hoorde reageerde zij direct:

Lieve mensen toch, 
Wat lees ik nu toch... Ik moet even bijkomen van dit goede bericht. 
Zo geweldig dat andere mensen gewoon willen helpen en op markten willen gaan staan voor dierenleed in de wereld. Ik heb daar geen woorden en krijg er alleen maar een brok van in mij keel. Het is gewoonweg geweldig!!!!!
Mag ik jullie allen heel erg bedanken voor dit moois , ook namens de hondjes en de mensen van Saved Souls Animal Sanctuary in Khon Kaen Thailand. 
Ik wens jullie allen heel veel goeds en succes met alles.
Warme groet, 
Marlie Timmermans
Oprichtster Project Street Dogs Thailand

29 juli - Met weer een mooie donatie-week zijn we de 1.000 euro glansrijk gepasseerd. Wij hebben het streefbedrag nog iets verhoogd en hopen heel erg dat er nog wat bij mag komen, want deze dieren in het verre Thailand hebben het echt heel hard nodig. 

22 juli - We naderen het streefbedrag, maar natuurlijk heel fijn als we daar overheen kunnen gaan!

15 juli - Jullie weten dat wij alle aanvragen heel goed checken van te voren, maar als dan Marlie Timmermans, waar wij al meer dan 7 jaar heel goed contact mee hebben en zich al meer dan 10 jaar zo geweldig inzet voor de arme zwerfdieren in Thailand, hier speciaal onze aandacht voor vraagt, dan vinden wij dat de best mogelijke referentie. Geef alsjeblieft ruim, want ze hebben het in dat bizar grote asiel heel hard nodig!

2 juli - De directe aanleiding voor dit hulpproject is de grote wateroverlast waardoor in dit grote asiel de meesten van de ruim 700 honden niet meer een normale ligplek hebben. Maar verder kan dit asiel dat relatief veel minder aandacht krijgt in het verre Thailand, dan de asielen in bijv. Spanje, alle hulp natuurlijk heel goed gebruiken. Alsjeblieft doneer ruim voor deze dieren, die er ook niets aan kunnen doen, dat zij in het voor hen zo moeizame werelddeel Azië zijn geboren... En Marlie Timmermans zal er persoonlijk voor instaan, dat iedere euro echt 100% goed besteed zal worden! 

Stand donaties per 11 febr.: € 3.350

DANK-JE-WEL:

Myriam Bosma + Monique + Jacqueline (Deze 3 vrouwen doneren regelmatig met opbrengsten van rommelmarkten. Misschien ook iets voor jou?) - Anoniem - Marion Rikken - Marjan Kuiper - Ruby Manuel - H.J. en A. Vos-den Hollander - A. en A. Rietveld-den Toom - K.M. Westerweel - Rentia van der Vaart - Gré Korf - E. Garcia - Mieke Lambrecht - A. van Baal - Kim Westerveel - M.M.J. van Lith - Eric Beekmans - C. van Rijn - M. Nieuwenhuijzen - M. Wullink - E.B. de Vos - A. Foppen - Chris Breedveld - Gezonde Mooie Tanden - Marjan Kuiper - Douwe Bosma - Z.T. de Haan - M.A.B. Puik - Janny Morsink - Leonie Krab - B.J.E. Sieben - Eveline en Paul Peynsaert en hun team (Zij zorgen met hun diverse prachtige bijdragen n.a.v. de verkopen op braderie-markten voor een groot gedeelte van dit hulpproject. Zie verder onze homepage.) - E. Garcia - Maria Simons (n.a.v. haar sponsoractie bij het lopen door haar van de Vierdaagse van Nijmegen) - Michele Ruyssens - Janny Morsink

8 reacties

 1. Wat super om te lezen dat er iemand 1000 euro heeft gedoneerd! Ik word daar helemaal blij van omdat ik steeds kijk en hoop dat er meer geld voor al de bijzondere mensen bij komt die zoveel moeilijk en goed werk voor de dieren doen! Dus lieve mevrouw heel erg bedankt echt geweldig!

  • Inderdaad, Anne! Ook wij hebben deze geweldige vrouw ook grote dank betuigd!
   Maar kleine of grote donaties, beiden zijn erg belangrijk.
   Met het gezamenlijke doel, samen voor de zwerfdieren. Zij hebben ons keihard nodig!

 2. Hallo,ik ben in het verleden diverse keren in thailand geweest en ben van plan om dit in oktober of november weer te doen voor een maand,mijn vraag is kan ik bij deze honden opvang een paar weken helpen als vrijwilliger?

 3. Lieve Mensen,

  Er is op 28 juli wederom ontzetten veel regen gevallen, het katten verblijf is hierbij ook onder water komen te staan.

  We willen het dit keer goed gaan aanpakken, zodat de honden en katten verblijven het volgend regen seizoen gewoon droog blijven.

  Maar om alles te realiseren zijn er donaties nodig!!

  Laten we in ieder geval het streef bedrag halen, zodat we een aantal verblijven oa. het katten verblijf droog kunnen gaan houden.

  Ontzettend veel dank namens de honden, katten en alle betrokkenen van Saved Souls in Khon Kaen Thailand.

  Marlie Timmermans

  • Ach wat erg! Nu ook nog het kattenverblijf… En het is al zo bijzonder dat dit asiel ook voor mishandelde en/of gewonde zwerfkatten plek heeft willen maken.

   Ik kan je beloven dat wij dit project net zolang op onze website laten staan, tot het streefbedrag behaald is. Veel succes met je bijzonder goede en nuttige werk om aandacht te vragen voor de grote noden van zwerfdieren in het verre Thailand.

   Hartelijke groeten, Hanno.

 4. Hallo lieve mensen,

  Ten eerste wil ik Stichting Dierennood heel hartelijk bedanken dat ze Saved Souls Animal Sanctuary in Khon Kaen Thailand en mijn Stichting ‘Stichting Street Dogs Thailand” in Hua Hin Thailand in het zonnetje willen zetten.

  lk wil de mensen die zich dit lot aantrekken en willen doneren ook ontzettend bedanken. Deze dankbaarheid is niet in woorden uit te drukken.

  Het is echt een zeer schrijnende situatie en zonder uw hulp worden de hondjes aan zijn lot overgelaten. Dat kan echt niet! Dus dat gaan we gewoon niet laten gebeuren. Samen zijn we sterk, samen kunnen we echt iets betekenen.

  Dank u wel

  Met vriendelijke groet,
  Marlie Timmermans
  Oprichter en voorzitter
  Stichting Project Street Dogs Thailand

  • Marlie kennen wij al vele jaren. Zij is een van de weinige dierenvrienden die echt iets voor de zwerfdieren in Thailand doet. Een land waar ontelbare honden en katten gezien worden als ongedierte.

   Zij kent het land inmiddels goed en weet waar en welke hulp het beste voor de arme dieren kan worden georganiseerd. Wij weten zeker dat iedere euro van dit hulpproject door haar zeer goed zal worden besteed.

   Iedereen die al gedoneerd heeft, heel veel dank en voor dierenvrienden die nog twijfelen: De dieren in dat verre Thailand kunnen er niets aan doen, dat ze daar zijn geboren… Laten we ze samen gaan helpen!

   Aanbevolen!
   Groeten,
   Hanno Berger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *