Klein Project 29 – Anja helpt zwerfdieren in Griekenland

Anja Biezeman helpt katten in nood in Griekenland

Katten, katten, katten in Griekenland. Niet voor het eerst en vast niet voor het laatst. Want wat zijn er véél… En helaas niet altijd in benijdenswaardige omstandigheden. Anja Biezeman kan daarvan meepraten. Zij woont in het plaatsje Pilion en ondanks haar eigen lichamelijke mankementjes redt ze wat er te redden valt.

We kennen Anja al vele jaren. Ze woonde toen nog gewoon in Nederland en was altijd al een enthousiaste fan van onze stichting. Vooral als het om hulpprojecten voor zwerfkatten ging, kwam er altijd een donatie van haar.

Op een dag schreef ze ons, dat zij ging emigreren naar Griekenland. Zowel voor haar eigen gezondheid, maar ook om de ontelbare kwetsbare zwerfkatten daadwerkelijk daar te kunnen gaan helpen.

In de eerste mails die ze ons stuurde, vertelde ze al dat de situatie voor de zwerfdieren nog veel erger daar bleek te zijn, dan ze had verwacht. Het leed van de vele zwerfkatten maar ook zwerfhonden deed haar pijn, maar nu kon ze tenminste ook echt wat voor die arme gewonde en/of zieke dieren gaan doen.

Ook in Griekenland hebben veel katten last van oogziektes.
Anja komt zwerfkatten overal tegen, die honger en dorst hebben.

Vergiftigingen

Vooral de dieren die ernstig moesten lijden door de meedogenloze vergiftigingen, maakten haar erg verdrietig maar ook strijdbaar. Ze ving steeds meer getroffen dieren op en om dierenartskosten uit de sparen, werd ze ook steeds inventiever met het zelf dokteren, hoe vaak eenvoudige gezondheidsproblemen verholpen konden worden.

Anja gaat dagelijks een grote rond doen. Dan komt ze altijd gewonde dieren tegen, die vaak langs de kant van de weg of in het struikgewas liggen te lijden. Meestal moeten deze dieren dagenlang een pijnlijke strijd tegen de dood vechten. Met een heel grote kans dat zij dat verliezen en uiteindelijk van dorst, honger en uitputting hun laatste adem uitblazen.

Van de Grieken zelf hoeven deze dieren het niet te hebben. Alleen al een dier door Anja wordt gevonden, heeft het geluk en wordt het door haar meegenomen naar haar huisje. Vaak kan ze zelf wat voor het dier doen, soms gaat ze ermee naar de dierenarts.

Ook probeert zij zoveel mogelijk zwerfdieren te laten steriliseren. Ze weet dat dat het allerbelangrijkste is, maar de dierenartsrekening loopt al zo hoog op….

Ook voor zwerfhonden gaat ze diverse voederplekken langs.
Er komt voor de zwerfdieren weer een heel koude winter aan.

Met dit hulpproject willen wij haar met haar geweldig goede werk gaan helpen. Eindelijk een echte dierenvriend voor al die honderden arme dieren, die meestal alleen geschopt en geslagen worden.

Anja is ook actief met dieren ter adoptie aanbieden. Ze kunnen vrij eenvoudig naar Nederland of België worden meegenomen om te woorden geadopteerd. Op naar een véél betere en liefdevollere plek op aarde…. Kijk maar eens op haar Facebook pagina’s met foto’s van enkele langzitters.

Dus natuurlijk zou het ook geweldig helpen als er weer iemand een dier van haar adopteert. Jullie weten dat er dan meteen twéé dieren geholpen worden. Degene die hier een fijn thuis krijgt maakt weer plek voor een andere stakker die bij Anja eten en veiligheid mag ervaren.

Laten wij met ons allen Anja gaan helpen bij haar prachtige werk om voor veel zwerfdieren de reddende engel te zijn.

Met onze donaties kan zij heel goed werk doen. Van harte aanbevolen!

Weer een aantal katten klaar om te worden gesteriliseerd. Alleen met donaties kan Anja hiermee doorgaan...
Ook in het stadje zelf probeert Anja de meest hongerige honden te helpen met wat voer. Deze hond komt met een lege zak Anja vragen om nog wat te mogen hebben...

Ons bankrekening nummer is:
NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Klein Project 29'

Of doneer via onderstaande knoppen:

 

Stand per 18 juni: 910 euro

7 jan.: Er kwamen deze week weer een paar fijne donaties voor Anja en haar dieren binnen. Heel fijn en ga gerust daar mee door!

31 dec.: Alle geweldige donateurs heel erg bedankt! Mede namens Anja! Maar natuurlijk mogen jullie ook in 2018 gewoon blijven doorgaan met doneren. Wij sturen Anja dan graag nog een extra ondersteuning toe!

19 nov.: Super goed, alle fans van poezen en katten, waar dan ook ter wereld! Nog 100 euro te gaan.

13 nov.: Kattenvrienden: Dit is een ideaal project waarmee je met een mooie donatie heel direct veel katjes kunt helpen, die helaas de pech hebben gehad om in Griekenland te zijn geboren en niet hier. Laten we Anja helpen met haar dagelijkse inspanningen om al die arme dieren zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen!

29 okt.: Gelukkig lopen de donaties voor de lieve Anja goed door. Zij wil zoveel dieren in ernstige nood in Griekenland gaan helpen. Steun jij haar ook? Alvast veel dank!

15 okt.: We kregen leuke reacties van enkele donateurs, dat zij hier graag voor wilden doneren, omdat Anja zo'n vertrouwde dierenvriendin is. Daar zijn wij het helemaal mee eens.....

8 okt.: Dit is weer een echt mooi hulpproject voor alle kattenvrienden en -vriendinnen! Wij kennen Anja al vele jaren en weten daarom zeker dat zij iedere euro die via deze actie gaat binnenkomen heel goed en direct zal gaan besteden voor het helpen van de vele katjes in haar omgeving.

DANK-JE-WEL:
Saskia van Baal - E.B. de Vos - Kim Dolphins - Monique Moerenhout - E. Grosdanis - Erven A. Stoel-Margadant - M.M.J. van Lith - Rentia van der Vaart - Ria Nieuwenburg - M.A. Boenders - A.C. Meyerink - J. Baas - Myriam Bosma en vriendinnen (opbrengsten rommelmarkten verkoop) - K. van Aanholt - Mary Camps - J. Baas - Erven A. Stoel en A. Stoel-Margadant - Mirjam Kuiper - J. Beumer - A.A. Foppen - Chris Breedveld - Mieke Lambrecht - Leonie Krab - L.M. Verwijs - Leonie Krab - B.J.E. Sieben - Ilse Vrancken - N.H. Welsing - N.E.J. Langbein - S.M.C. Swagerman - A.C. Meyerink en C. Croque - N.M.P. Wawdysz - Chris Breedveld - K. van Aanholt - Supermarkt Gimsel in Rotterdam - Janny Morsink - W. Vellekoop - Erven echtpaar A. Stoel-Margadant - S. Yalcin - S. de Voogt - Tim Vliegen - M.M. Kramer - A.C. Meijerink en C.J. Croque (2x)

7 Comments

 1. Waauw lieve mensen, wat geweldig dat jullie allen hebben willen bijdragen om het leven van de zwerf- en opvangdieren wat draaglijker te maken!! Tot mijn grote verrassing is het streefbedrag nu al gehaald.
  Het liefst zou ik jullie allen persoonlijk willen bedanken, maar helaas is dat voor mij onmogelijk.
  Ook Hanno en Ria enórm bedankt; jullie verdienen een onderscheiding voor al het fantástische werk waar ook ter wereld dat jullie voor de zwerfdieren doen!!!!!!

  Voor wie mij zou willen blijven steunen financieel: stuur mij een berichtje via Facebook. Als particulier met een heel laag inkomen blijft het altijd een uitdaging om de eindjes aan elkaar te knopen……
  Nogmaals héél veel dank voor jullie fantástische hulp!!!

  • Lieve Anja,
   Dank je wel voor je mooie en attente woorden.
   Maar de dank is geheel wederzijds, want jij bent uiteindelijk degene die het echte zware werk moet doen.
   Iedere dag te moeten worden geconfronteerd met dierenleed, groot of klein, is zwaar, héél zwaar!
   Jij kijkt steeds weer in die ogen van al die dieren die smachten om eten, verzorging, aandacht…
   En als je dan niet ieder dier altijd kunt helpen is dat ontzettend moeilijk.
   Daarom ondersteunen wij jouw oproep aan alle katten- en poezenvrienden in Nederland en België om via Facebook met jou contact te houden.
   Ga nog lang zo door, lieve Anja, je bent een kanjer en namens de zwerfdieren om jou heen: Héél veel dank voor jouw grenzeloze liefde voor hen!

 2. Ik ken Anja ook al jaren, zij hielp mij ieder jaar weer met de kollekte voor de Dierenbescherming…. jarenlang hielp ze gewonde en gedumpte dieren bij ons in Angeren. Toen ik hoorde dat ze naar Griekenland wilde om daar de dieren te helpen vond ik dat geweldig… en nu lees ik over haar op jullie site… geweldig wat Anja doet en ik ga haar beslist steunen met een gift. Veel succes Anja in het verre pillion!

  • Wauw Ineke, wat geweldig om jou hier tegen te komen!!
   Helaas kom ik hier in Griekenland tijd tekort om met regelmaat contact te onderhouden, maar geloof me, ik heb een leuke tijd gehad in Angeren, niet in de laatste plaats dankzij vriendinnen zoals jij!
   Alvast héél veel dank voor jouw donatie! xxx

 3. Ik ben dit jaar bij Anja in Pilion op bezoek geweest. Zij helpt inderdaad veel (zwerf)dieren. Zij is altijd in de weer om te helpen en ze is steeds op zoek naar oplossingen voor de zwervertjes! Zonder haar zouden de meeste dieren het niet overleven. Ik hoop dat veel mensen haar en haar dieren willen helpen want ze verdient het!

  • Heel goed om dit te lezen, Monique! Zo kan iedereen zien dat dit een heel goed doel is, waarbij door Anja prachtig werk voor de zwerfdieren wordt gedaan. Maar ze is inderdaad daarbij afhankelijk van financiële hulp van andere dierenvrienden. Laten we er snel een succesvol hulpproject van gaan maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *