Klein project 29 – Anja helpt zwerfdieren in Griekenland

Anja Biezeman helpt katten in nood in Griekenland

Katten, katten, katten in Griekenland. Niet voor het eerst en vast niet voor het laatst. Want wat zijn er véél… En helaas niet altijd in benijdenswaardige omstandigheden. Anja Biezeman kan daarvan meepraten. Zij woont in het plaatsje Pilion en ondanks haar eigen lichamelijke mankementjes redt ze wat er te redden valt.

We kennen Anja al vele jaren. Ze woonde toen nog gewoon in Nederland en was altijd al een enthousiaste fan van onze stichting. Vooral als het om hulpprojecten voor zwerfkatten ging, kwam er altijd een donatie van haar.

Op een dag schreef ze ons, dat zij ging emigreren naar Griekenland. Zowel voor haar eigen gezondheid, maar ook om de ontelbare kwetsbare zwerfkatten daadwerkelijk daar te kunnen gaan helpen.

In de eerste mails die ze ons stuurde, vertelde ze al dat de situatie voor de zwerfdieren nog veel erger daar bleek te zijn, dan ze had verwacht. Het leed van de vele zwerfkatten maar ook zwerfhonden deed haar pijn, maar nu kon ze tenminste ook echt wat voor die arme gewonde en/of zieke dieren gaan doen.

Ook in Griekenland hebben veel katten last van oogziektes.
Anja komt zwerfkatten overal tegen, die honger en dorst hebben.

Vergiftigingen

Vooral de dieren die ernstig moesten lijden door de meedogenloze vergiftigingen, maakten haar erg verdrietig maar ook strijdbaar. Ze ving steeds meer getroffen dieren op en om dierenartskosten uit de sparen, werd ze ook steeds inventiever met het zelf dokteren, hoe vaak eenvoudige gezondheidsproblemen verholpen konden worden.

Anja gaat dagelijks een grote rond doen. Dan komt ze altijd gewonde dieren tegen, die vaak langs de kant van de weg of in het struikgewas liggen te lijden. Meestal moeten deze dieren dagenlang een pijnlijke strijd tegen de dood vechten. Met een heel grote kans dat zij dat verliezen en uiteindelijk van dorst, honger en uitputting hun laatste adem uitblazen.

Van de Grieken zelf hoeven deze dieren het niet te hebben. Alleen al een dier door Anja wordt gevonden, heeft het geluk en wordt het door haar meegenomen naar haar huisje. Vaak kan ze zelf wat voor het dier doen, soms gaat ze ermee naar de dierenarts.

Ook probeert zij zoveel mogelijk zwerfdieren te laten steriliseren. Ze weet dat dat het allerbelangrijkste is, maar de dierenartsrekening loopt al zo hoog op….

Ook voor zwerfhonden gaat ze diverse voederplekken langs.
Er komt voor de zwerfdieren weer een heel koude winter aan.

Met dit hulpproject willen wij haar met haar geweldig goede werk gaan helpen. Eindelijk een echte dierenvriend voor al die honderden arme dieren, die meestal alleen geschopt en geslagen worden.

Anja is ook actief met dieren ter adoptie aanbieden. Ze kunnen vrij eenvoudig naar Nederland of België worden meegenomen om te woorden geadopteerd. Op naar een véél betere en liefdevollere plek op aarde…. Kijk maar eens op haar Facebook pagina’s met foto’s van enkele langzitters.

Dus natuurlijk zou het ook geweldig helpen als er weer iemand een dier van haar adopteert. Jullie weten dat er dan meteen twéé dieren geholpen worden. Degene die hier een fijn thuis krijgt maakt weer plek voor een andere stakker die bij Anja eten en veiligheid mag ervaren.

Laten wij met ons allen Anja gaan helpen bij haar prachtige werk om voor veel zwerfdieren de reddende engel te zijn.

Met onze donaties kan zij heel goed werk doen. Van harte aanbevolen!

Weer een aantal katten klaar om te worden gesteriliseerd. Alleen met donaties kan Anja hiermee doorgaan...
Ook in het stadje zelf probeert Anja de meest hongerige honden te helpen met wat voer. Deze hond komt met een lege zak Anja vragen om nog wat te mogen hebben...

Ons bankrekening nummer is:
NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Klein Project 29'

Of doneer via onderstaande knoppen:

 

Streefbedrag: 750 euro - Stand per 15 okt.: 145

15 okt.: We kregen leuke reacties van enkele donateurs, dat zij hier graag voor wilden doneren, omdat Anja zo'n vertrouwde dierenvriendin is. Daar zijn wij het helemaal mee eens.....

8 okt.: Dit is weer een echt mooi hulpproject voor alle kattenvrienden en -vriendinnen! Wij kennen Anja al vele jaren en weten daarom zeker dat zij iedere euro die via deze actie gaat binnenkomen heel goed en direct zal gaan besteden voor het helpen van de vele katjes in haar omgeving.

Stand wordt wekelijks bijgehouden.

DANK-JE-WEL:
Saskia van Baal - E.B. de Vos - Kim Dolphins - Monique Moerenhout - E. Grosdanis - Erven A. Stoel-Margadant - M.M.J. van Lith - Rentia van der Vaart - Ria Nieuwenburg 

2 reacties

  1. Ik ben dit jaar bij Anja in Pilion op bezoek geweest. Zij helpt inderdaad veel (zwerf)dieren. Zij is altijd in de weer om te helpen en ze is steeds op zoek naar oplossingen voor de zwervertjes! Zonder haar zouden de meeste dieren het niet overleven. Ik hoop dat veel mensen haar en haar dieren willen helpen want ze verdient het!

    • Heel goed om dit te lezen, Monique! Zo kan iedereen zien dat dit een heel goed doel is, waarbij door Anja prachtig werk voor de zwerfdieren wordt gedaan. Maar ze is inderdaad daarbij afhankelijk van financiële hulp van andere dierenvrienden. Laten we er snel een succesvol hulpproject van gaan maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *