Klein project 31 – Dodingsstation in ijzige kou

Dodingsstation in ijzige kou

Verontwaardiging. Dat was de eerste emotie toen we het onderstaande vernamen. Maar ook verdriet en we werden gewoon erg kwaad.

Kwaad om de minachting die sommige mensen hebben om andere levende wezens zo respectloos te behandelen. De totale desinteresse voor hun lot.

Hoe kun je zelf gewoon eten en warm slapen terwijl je weet dat in jouw asiel de dieren letterlijk sterven van ontbering?

De geweldige Sandra Ester van Roemeense Shelters in Nood was deze zomer weer op rondreis in Roemenië. Op die reis bracht ze als eerste buitenlandse een bezoek aan het dodingsstation van Lancram.

Het ligt ver afgelegen van de bewoonde wereld in open veld en werd pas een paar maanden geleden ontdekt door dierenvrienden!

 

Goed nieuws:
Van Sandra Ester vernamen wij dat er van de honden van dit asiel, door een lieve dierenvriendin in Nederland is geadopteerd.
Zij vroeg om de oudste hond en dat was er een van 10 jaar oud. Anders zou hij de volgende dag gedood zijn...

Maar nu kan hij nog een paar fijne jaren in een warm huis met heerlijk eten en goede verzorging krijgen.
Wij vinden dit een prachtige kerstgedachte....
Wie dit ook wil doen, neemt even contact op met Sandra Ester

Dumpplek

Een dumpplek, zeg maar gerust afvalbak, voor zwerfhonden en voor eigenaren in een straal van 30 km die van hun hond af willen.

De honden liggen op het koude beton en elke kennel is voorzien van slechts 1 enkele pallet. Ze hebben alleen enkele golfplaten boven hun kop en dat is alles. Geen andere beschutting. Weer en wind hebben vrij spel, terwijl zwerfhonden op straat altijd wel een beschut plekje in een struik o.i.d. kunnen vinden.

Hun laatste dagen zijn keihard. Want na 14 dagen worden ze respectloos vermoord… Als ze dan niet al doodgevroren zijn. Slechts 2x in de week, op donderdag en vrijdag, mogen er vrijwilligers 2 uurtjes naar binnen om de dieren te voeren en water te geven.

De vrijwilligers wilden graag de arme dieren helpen, maar stuitten op een muur van onwil. Zeil om de kennels heen en andere eenvoudige oplossingen werden niet toegestaan. Hoe harteloos kun je zijn...
 

Beetje beschutting

Na vele weken van praten en onderhandelen met de beheerder hebben ze eindelijk toestemming gekregen om hondenhokjes te plaatsen. Hiermee kan er toch een beetje beschutting komen en worden de laatste dagen van hun leven een heel klein beter meer dragelijk voor deze arme diertjes. 

Toen Sandra er was steeg de temperatuur boven de 40 graden. Afschuwelijk heet voor de dieren omdat er weinig of geen schaduw was. Dat zie je op de foto’s. Maar nu komt de ijskoude winter eraan. Dan kun je je wel voorstellen, dat deze toch al zwakke dieren gewoon doodvriezen...

Het team van Roemeense Shelters in Nood is momenteel met man en macht aan het werk. Inmiddels hebben ze 4 opvangplekken gevonden, waar de door hen vrijgekochte dieren tijdelijk kunnen worden ondergebracht. Ja, je leest het goed, Sandra moet de dieren uit het dodingsstation vrijkopen. Want ja, voor niets gaat daar de zon op…

 

Adopties zijn mogelijk

Sandra en haar team proberen steeds voor deze geredde honden definitieve adopties te regelen, waardoor er weer plek vrijkomt om weer nieuwe honden uit de dodencellen te kunnen bevrijden. Ook is er een betrouwbare dierenarts gevonden die de geredde dieren nakijkt en behandelt.

Behalve het echt adopteren van deze honden, kan er ook via Roemeense Shelters in Nood een hond op afstand worden geadopteerd. Dit vergroot hun kans aanzienlijk.

Al 37 dieren zijn gered

En ze zijn echt geweldig goed bezig, want inmiddels hebben ze al 37 dieren uit dat dodingsstation weten te redden.

Zevenendertig honden die al ten dode waren opgeschreven, kregen zomaar een lot uit de loterij. Wij zeggen: CHAPEAU!

Help alsjeblieft mee om de honden die al vrijwel kansloos zijn, hun laatste 14 dagen toch enigszins dragelijk te maken.

Inmiddels sneeuwt het alweer in Roemenië en binnenkort zullen de temperaturen sterk gaan dalen tot zeker -20. Dan hoeft de beheerder helemaal niets meer te doen…

Een hok kost zo’n 40 euro en heeft plek voor twee honden. Ook voer is ontzettend belangrijk. Een rillend lijfje verbrandt nu eenmaal extra veel calorieën.
Elke bijdrage maakt verschil uit. Wij denken dat dit een echt kerstproject is.  

Laat hen alsjeblieft niet letterlijk in de kou staan en doneer vandaag nog als je kan.

Alvast heel hartelijk dank.

Ons bankrekening nummer is:
NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Klein Project 31'

Of doneer via onderstaande knoppen:

 

Stand per 18 juni: 2.770 euro

4 febr.: Met een prachtige extra gift is het totaal nog wat hoger uitgekomen. Hiermee kunnen ook de nieuwe opgepakte honden die ongetwijfeld weer het asiel zullen gaan binnenkomen, wat beter verzorgd worden en kan o.a. zeildoeken tegen de felle winterkou worden aangeschaft.

7 jan.: Waauw! Lieve mensen, de donaties voor dit heel aansprekende project blijven maar doorgaan. Sandra Ester heeft met onze eerste overmaking al veel plastic zeildoeken tegen de ijzige wind kunnen ophangen en ze willen nog veel meer doen. Dank, dank, dank voor alle heel fijne donaties!

31 dec. - Wonderen bestaan dus nog! Wat een magisch grote opbrengst van ruim 1.100 euro kwam er deze laatste week van 2017 hiervoor nog binnen! Hiermee worden Sandra Ester en haar team in staat gesteld om de arme dieren in dat vreselijke asiel echt te gaan helpen! Alle gulle donateurs ontzettend hartelijk bedankt!

24 dec. - We zijn deze week, net vóór Kerstmis, over de 1.000 euro heengegaan! Omdat de nood voor deze dieren in Roemenië zo dringend is, hebben wij eergisteren alvast 750 euro naar de stichting van Sandra Ester overgemaakt. Wat zou het mooi zijn als wij dit bedrag binnenkort nog eens uit naam van jullie mogen gaan storten... Iedere gulle gever heel veel dank en ga alsjeblieft nog even door met doneren!

17 dec. - Wat schitterend, lieve mensen! Juist op de momenten dat dieren het meest in de verdrukking zitten, herkennen jullie zulk grote leed en doneren ruim... De dank mede namens Sandra Ester, waarmee wij voor dit project heel fijn samenwerken, is bijzonder groot. Wegens de grote belangstelling voor dit hulpproject, hebben wij het streefbedrag nog wat hoger gezet. Samen met het Syrië-project past dit echt in de kerstgedachte om de dieren die het op onze aarde het allermoeilijkst hebben, deze maand te gaan helpen.

10 dec. - Gezien de diverse reacties die wij al snel na het publiceren van deze hulpactie ontvingen, spreekt dit velen erg aan. Het is dan ook weer een heel trieste plek waar extreem slecht met onschuldige dieren wordt omgegaan...

DANK-JE-WEL:
E.B. de Vos - Yvonne van der Velde - Myriam Bosma en vriendinnen Jacqueline en Monique - T.H. Meeuwissen - N.M.P. Wawdysz - Jumbo Supermarkt Lochem (Emmy Jansen) - M.A. Boenders - Carla Hoeben - M.E.E. Meutstege - Marjan Kuiper - M.M.J. van Lith - E.L. Vancanegem en Y.C. Kooistra - Vilma Mancuso - U.M.G. Rensen - Ellen Binkhuijsen - N. Schelhaas - E.C.M. Kalksma - Sandra de Jong - D. Kousbroek - S.C.J. Bakker - H. Bosgraaf - Z.T. de Haan - H. van Garderen - H. Schipper - E. Versluis - Y.G. de Haas - Collecte in Rotterdam door Annemiek, Janny, Gamisa, Anita en Corrie - G.F. Consulting - Erwin Kuipers - M.F.P. Tielen - Rentia van der Vaart - P. van Gils - B.J.E. Sieben - Erven Stoel-Margadant - A. Rutjes - Esther Lens - Anoniem - Tony Scheurwater - L.H. Floor - Annette Geerts - A. Visser - Quentin van Reeth - T.E.B. Scheurwater (3x)

18 reacties

  • Hallo Hatice,
   Wat een mooie vraag van jou, om een hond in dat vreselijke asiel te willen gaan redden.
   Als een dier eruit wordt gehaald, moet het naar een opvangadres worden gebracht, wat een bepaald bedrag per dag zal gaan kosten.
   Daarna moet geprobeerd worden om het dier te laten adopteren. Hoe lang dat gaat duren, is niet van te voren te bepalen.
   Ik zal je verzoek doorgeven naar Sandra Ester, die je verder hierover gaat informeren.
   Alvast veel dank voor je fijne initiatief!
   Groeten,
   Hanno

 1. Wat een geweldige donaties, sprakeloos zijn we! Hiermee kunnen we zoveel doen voor die lieverds daar! Samen maken we het verschil lieve donateurs! Inmiddels zijn er alweer wat hokken gemaakt zodat, de dieren beschut zitten en toch nog enigszins wat warmte hebben! Foto’s zijn te zien op onze fb site! Ook is er voer onderweg. Samen met jullie en onze eigen leden hebben we ook nog eens 600 kilo voer kunnen bestellen bij een groothandel in Roemenië en we laten dat uit voorzorg afleveren bij 1 van de vrijwilligers. Zo weten wij zeker dat het ook echt gebruikt wordt voor de honden. Wij hebben dankzij donaties 5 hondjes uit kunnen kopen en in foster kunnen plaatsen en deze maand kunnen ze naar Nederland komen. Dit met dank aan 3 opvanggezinnen die zich aangemeld hebben! Mooier kan 2018 voor ons niet beginnen.. Dank jullie wel allemaal voor jullie enorme steun, dat geeft ons echt kracht om door te gaan en niet op te geven! Lieve groeten RSN team : Marsha en Sandra

  • Ja, wij zijn ook heel blij voor jullie, maar vooral voor de arme dieren in dat afschuwelijke asiel, dat wij met alle donateurs ervoor hebben kunnen zorgen dat er nu eindelijk echt hulp komt.

   Daar doen wij het voor! Op naar een permanent doorlopende hulp voor de dieren daar. Jullie ontzettend bedankt voor het organiseren en uitwerken van de concrete hulp met behulp van alle donaties.

   Sterkte en succes met alles!
   Namens ons team en alle donateurs,
   Hanno

 2. Beste mensen van Stichting Dierennood,

  Dank jullie wel voor het vertrouwen in ons en we zijn jullie zeer dankbaar voor al jullie hulp. Wij zullen er zorg voor dragen dat iedere euro goed terecht komt en inmiddels hebben we al 20 hokjes kunnen plaatsen en na lang zeuren 4 zeilen mogen laten ophangen. Er is vooruitgang en wij zullen door blijven gaan totdat de hondjes in dit nare dodingsstation toch nog een klein beetje waardigheid krijgen. Met z’n allen kunnen we het verschil maken. Op onze facebook site: Inzameling voor Roemeense Shelters in Nood hebben we al enkele foto’s geplaatst!! Nogmaals heel erg bedankt namens het team van RSN : Sandra Ester en Marsha Titulaer

  • Beste Sandra,
   Dank voor je attente mail. Andersom willen wij juist jou en je geweldige team ontzettend bedanken voor jullie tomeloze inzet om op zoek te willen gaan naar de meest afschuwelijke plekken in Europa voor zwerfdieren. Dat jullie je zo inzetten voor dieren die levend al in de hel lijken te zijn beland is heel moedig en vergt veeldoorzettingsvermogen. Namens alle dierenvrienden: CHAPEAU!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *