Klein project 31 | Dodingsstation in ijzige kou

Dodingsstation in ijzige kou

Verontwaardiging. Dat was de eerste emotie toen we het onderstaande vernamen. Maar ook verdriet en we werden gewoon erg kwaad.

Kwaad om de minachting die sommige mensen hebben om andere levende wezens zo respectloos te behandelen. De totale desinteresse voor hun lot.

Hoe kun je zelf gewoon eten en warm slapen terwijl je weet dat in jouw asiel de dieren letterlijk sterven van ontbering?

De geweldige Sandra Ester van Roemeense Shelters in Nood was deze zomer weer op rondreis in Roemenië. Op die reis bracht ze als eerste buitenlandse een bezoek aan het dodingsstation van Lancram.

Het ligt ver afgelegen van de bewoonde wereld in open veld en werd pas een paar maanden geleden ontdekt door dierenvrienden!

 

Dumpplek

Een dumpplek, zeg maar gerust afvalbak, voor zwerfhonden en voor eigenaren in een straal van 30 km die van hun hond af willen.

De honden liggen op het koude beton en elke kennel is voorzien van slechts 1 enkele pallet. Ze hebben alleen enkele golfplaten boven hun kop en dat is alles. Geen andere beschutting. Weer en wind hebben vrij spel, terwijl zwerfhonden op straat altijd wel een beschut plekje in een struik o.i.d. kunnen vinden.

Hun laatste dagen zijn keihard. Want na 14 dagen worden ze respectloos vermoord… Als ze dan niet al doodgevroren zijn. Slechts 2x in de week, op donderdag en vrijdag, mogen er vrijwilligers 2 uurtjes naar binnen om de dieren te voeren en water te geven.

De vrijwilligers wilden graag de arme dieren helpen, maar stuitten op een muur van onwil. Zeil om de kennels heen en andere eenvoudige oplossingen werden niet toegestaan. Hoe harteloos kun je zijn...
 

Beetje beschutting

Na vele weken van praten en onderhandelen met de beheerder hebben ze eindelijk toestemming gekregen om hondenhokjes te plaatsen. Hiermee kan er toch een beetje beschutting komen en worden de laatste dagen van hun leven een heel klein beter meer dragelijk voor deze arme diertjes. 

Toen Sandra er was steeg de temperatuur boven de 40 graden. Afschuwelijk heet voor de dieren omdat er weinig of geen schaduw was. Dat zie je op de foto’s. Maar nu komt de ijskoude winter eraan. Dan kun je je wel voorstellen, dat deze toch al zwakke dieren gewoon doodvriezen...

Het team van Roemeense Shelters in Nood is momenteel met man en macht aan het werk. Inmiddels hebben ze 4 opvangplekken gevonden, waar de door hen vrijgekochte dieren tijdelijk kunnen worden ondergebracht. Ja, je leest het goed, Sandra moet de dieren uit het dodingsstation vrijkopen. Want ja, voor niets gaat daar de zon op…

 

Adopties zijn mogelijk

Sandra en haar team proberen steeds voor deze geredde honden definitieve adopties te regelen, waardoor er weer plek vrijkomt om weer nieuwe honden uit de dodencellen te kunnen bevrijden. Ook is er een betrouwbare dierenarts gevonden die de geredde dieren nakijkt en behandelt.

Behalve het echt adopteren van deze honden, kan er ook via Roemeense Shelters in Nood een hond op afstand worden geadopteerd. Dit vergroot hun kans aanzienlijk.

Al 37 dieren zijn gered

En ze zijn echt geweldig goed bezig, want inmiddels hebben ze al 37 dieren uit dat dodingsstation weten te redden.

Zevenendertig honden die al ten dode waren opgeschreven, kregen zomaar een lot uit de loterij. Wij zeggen: CHAPEAU!

Help alsjeblieft mee om de honden die al vrijwel kansloos zijn, hun laatste 14 dagen toch enigszins dragelijk te maken.

Inmiddels sneeuwt het alweer in Roemenië en binnenkort zullen de temperaturen sterk gaan dalen tot zeker -20.

Dan hoeft de beheerder helemaal niets meer te doen…

Een hok kost zo’n 40 euro en heeft plek voor twee honden. Ook voer is ontzettend belangrijk.

Een rillend lijfje verbrandt nu eenmaal extra veel calorieën. 

Elke bijdrage maakt verschil uit. Wij denken dat dit een echt kerstproject is.  

Laat hen alsjeblieft niet letterlijk in de kou staan en doneer vandaag nog als je kan.

Alvast heel hartelijk dank.

 

Ons bankrekening nummer is:
NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Klein Project 31'

Of doneer via onderstaande knoppen:

 

Streefbedrag: 1.000 euro - Stand per 10 dec.: 320

10 dec. - Gezien de diverse reacties die wij al snel na het publiceren van deze hulpactie ontvingen, spreekt dit velen erg aan. Het is dan ook weer een heel trieste plek waar extreem slecht met onschuldige dieren wordt omgegaan...

DANK-JE-WEL:
E.B. de Vos - Yvonne van der Velde - Myriam Bosma en vriendinnen Jacqueline en Monique

2 reacties

  1. Beste mensen van Stichting Dierennood,

    Dank jullie wel voor het vertrouwen in ons en we zijn jullie zeer dankbaar voor al jullie hulp. Wij zullen er zorg voor dragen dat iedere euro goed terecht komt en inmiddels hebben we al 20 hokjes kunnen plaatsen en na lang zeuren 4 zeilen mogen laten ophangen. Er is vooruitgang en wij zullen door blijven gaan totdat de hondjes in dit nare dodingsstation toch nog een klein beetje waardigheid krijgen. Met z’n allen kunnen we het verschil maken. Op onze facebook site: Inzameling voor Roemeense Shelters in Nood hebben we al enkele foto’s geplaatst!! Nogmaals heel erg bedankt namens het team van RSN : Sandra Ester en Marsha Titulaer

    • Beste Sandra,
      Dank voor je attente mail. Andersom willen wij juist jou en je geweldige team ontzettend bedanken voor jullie tomeloze inzet om op zoek te willen gaan naar de meest afschuwelijke plekken in Europa voor zwerfdieren. Dat jullie je zo inzetten voor dieren die levend al in de hel lijken te zijn beland is heel moedig en vergt veeldoorzettingsvermogen. Namens alle dierenvrienden: CHAPEAU!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *