Hulpactie 101 – Krasi helpen in Bulgarije

Krasimira woont nu met 200 dieren in een bouwval.
Wij gaan haar opnieuw helpen!

Hulpactie 101 schildje
Nu wij het mooie aantal van 100 Hulpacties-van-de-Maand hebben bereikt, gaan wij op veler verzoek wat vaker op herhaling. Want sommige hulpverleners hebben zowel op jullie als ons een dusdanige indruk gemaakt, dat wij hen willen blijven volgen. Want het zorgen vóór en de zorgen óm dieren gaat altijd maar door.
Hanno en Ria

Wie herinnert zich Aya Krasimira nog?

Een fragiele maar o zo sterke jonge vrouw in Bulgarije. Zij werd verstoten door haar familie omdat zij teveel dieren-in-nood had opgenomen.

Zij is gaan zwerven met haar dieren en was onze hulpactie nr 71 in 2016. Zij kwam met 65 honden en 21 katten in een absolute bouwval ergens in de binnenlanden van dit moeizame land terecht.

Foto van Kasimira

Geen enkel comfort

Geen badkamer, wc of keuken. Geen elektra en het enige stromende water komt voor haar van het lekkende dak…

De reacties op haar project waren hartverwarmend. Dus alle reden om weer eens contact met haar op te zoeken.

Zij verblijft er nog steeds en het leven voor haar en haar dieren is nog steeds heel zwaar. Wel zijn de twee vrijwilligers Helene en Alice van stichting Poot onlangs bij haar op bezoek geweest om te helpen met sterilisaties.

Maar dat blijkt daar in de praktijk niet zo makkelijk. Het is zeker een uur rijden naar de dierenarts en voor alles moet je ook nog veel geduld hebben.

In het voorjaar gaan ze proberen nog meer sterilisaties te verwezenlijken, als er geld voor is natuurlijk.

Foto van lekkend dak

Zo was het toen Krasi de bouwval aantrof

 

Ook binnen ijskoud

Nu, in de vrieskou is het uitvoeren van operaties onmogelijk. Krasi kan haar pas geholpen dieren nergens een warm plekje bieden.

In de grote schuur is het net zo koud als buiten. Ook in Krasi’s huisje krijgt ze het niet veel warmer gestookt.

Heel veel verbeterd is het dus allemaal nog niet. Krasi, zoals ze liefkozend wordt genoemd leeft nog steeds ver weg van de bewoonde wereld, moederziel alleen met al haar dieren en met veel zorgen.

Voor haar is beschutting tegen de vrieskou en regen, alsmede voer en wat primaire medische zorg voor haar dieren het doel waarvoor ze zich met hart en ziel inzet.

Een keuze dat haar hele leven heeft bepaald en waarmee ze nooit zal stoppen.

Niemand heeft begrip voor haar

En nog steeds heeft de omgeving waar ze woont moeite met haar dierenliefde. Nog steeds wordt sowieso elk mens die zich in Bulgarije om dieren bekommert voor gek versleten.

En dat laten ze merken ook.

Een gewonde hond die Krasi op straat vond. Zij was de enige die het dier wilde helpen

Een gewonde hond die Krasi op straat vond. Zij was de enige die het dier wilde helpen

De dieren bij Krasi hebben geen luxe maar zijn er wel veilig en krijgen liefde.

De dieren bij Krasi hebben geen luxe maar zijn er wel veilig en krijgen liefde.

Zo koud is het momenteel bij Krasi.

Zo koud is het momenteel bij Krasi.

Hoezeer de omgeving haar ook probeert te dwarsbomen, toch blijven ze tegelijkertijd continue dieren letterlijk over haar hek gooien of eraan vast binden.

Oudjes, zieke dieren, pupjes, kittens, zwangere teefjes en poesjes… alles wat ze maar kwijt willen. 200 (!) zijn het er intussen!

Krasi’s leven is heel zwaar. Al deze dieren waren compleet kansloos geweest, hun levens waren zonder haar ongetwijfeld op een afschuwelijke manier geëindigd.

Dankzij deze lieve en vooral dappere vrouw zijn ze nog in leven en ontvangen de liefde die ze anders nooit hadden mogen ervaren.

Uiteraard waren de nieuwkomers geen van allen gesteriliseerd. En omdat er zoveel geld elke maand nodig is voor voer en dringende medische verzorging loopt Krasi nogal achter.

Bakken water

Iedere dag moet Krasi grote bakken water bij een pomp gaan halen.

 
Zwerfkatje

Ook tientallen zwerfkatjes die het te zwaar hadden op straat, krijgen liefde en zorg van Krasi.

Bezoek aan dierenarts

Krasi moet een uur rijden naar een dierenarts voor bijv. een sterilisatie

Hoe kan zij geholpen worden?

Wat heeft ze nu het hardst nodig? Uiteraard geld voor sterilisaties. En zeer zeker ook geld voor meer en nieuwere omheiningen.

Zolang niet elk dier is geholpen is het van het grootste belang om teefjes en reuen gescheiden te houden.

Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden dat zieke en zwakkere dieren niet tezamen zitten met grote sterke en dominante honden.

Vooral niet als die de lucht van een loops vrouwtje in hun neus krijgen. Dan vallen er letterlijk dodelijke slachtoffers.

Met regen is het één grote modderpoel bij haar

Met regen is het één grote modderpoel bij haar

Wij denken reden genoeg om haar en haar dieren nogmaals te gaan helpen. Want Krasi is een grote held voor ons en wij denken zeker ook voor jullie!

Zullen wij hier als dierenvrienden in Nederland en België laten zien dat wij haar werk heel erg waarderen?

Laten we er dan een knallende hulpactie van maken!

Rechtstreekse donatie is mogelijk naar onze bankrekening:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. '101e Hulpactie-van-de-Maand' en wij zorgen dat de donatie voor 100% en heel snel alleen voor dit goede doel besteed zal worden. Bij ons geen aftrek voor salarissen, huisvesting en andere overbodige franje!

Of doneer via onderstaande knoppen:

 
Mede namens de dieren, alvast hartelijk dank!
Met veel liefde timmerde Krasi dit hokje van sloophout in elkaar.

Met veel liefde timmerde Krasi dit hokje van sloophout in elkaar.

Streefbedrag: 2.000 euro - Stand per 11 maart: 1.645 euro

Stand wordt wekelijks bijgehouden.

11 maart: Wij ontvingen veel reacties van dierenvrienden die het een heel goed idee vinden om een aantal eerdere hulpprojecten nogmaals onder de aandacht te brengen. Want sommige hulpverleners hebben onze steun wederom heel hard nodig. Krasi is daar een heel goed voorbeeld van. En wat kwamen er de afgelopen week voor haar dan ook veel zeer welkome donaties binnen. Ga vooral zo door met haar steunen! Ze heeft het verschrikkelijk hard nodig!

HARTELIJK BEDANKT:
Eric Beekmans - www.petduka.nl - M. Roedig - J.B.A.J. Osinga - D. Korthagen en M. Zupancic - A.M. Chromcewicz - M. Agterberg (omdat ze zo blij zijn met hun adoptiepoes Caty) - J.A. Paauwe - W.C.M. Staal - L.N. ten Zweege - C. van Rijn en A.Lee - G.J. Aikens - S.L.J.A. van der Wiel - Maria Baeyens - Eveline Dierikx - Chris Breedveld - Myriam Bosma en vriendinnen (met verkoop 2e hands goederen op rommelmarkten, enz.) - W. Bloks - Gré Korf - Maureen van Wijland - N. Jacobs - Anoniem - Iris Wullink - C. van Hameren - A. Boot - M. Zondag - E. van der Linden - M. Oppel - Anja Cook - A. Salvador - Anneke Piersma - D. Mersman - Anoniem - Iris Graansma - H. Schipper - Sonja van Hardeveld - M.G. Adriaanse - Josefina Loyens - H.J. Beldman - J.M. Smit - E. Companjen-Hughes - Yvonne van der Velde - Leonie Krab - S. van Leeuwen - A.M. Westerhof - K. Landman ('Voor de dappere Krasi') - Rosemarie Bergmans - C.J.D. Melchels - Rianne Verwijs - Rentia van der Vaart - Erwin Kuipers - G.J. van de Vijver en W.J. Westra - E.E.A. en J. Kooijman-Dix - M.A. Crezee - J.D. en G.F. van Toorn-Severein - Olga Kousbroek

5 reacties

 1. Wat fijn dat Krasi weer de aandacht van jullie krijgt die ze zo verdient. Vrouw alleen nu zorgende voor over de 200 honden en zeker 60 katten. Wij van Stichting Poot proberen haar te ondersteunen in het sponsoren van honden en katten op afstand. 5 euro per maand voor een hond en 2,50 voor een kat. We hopen dat we in ieder geval op deze manier de dieren dagelijks kunnen voorzien van voer zodat het voor Krasi alweer een zorg minder is want ze heeft er een dagtaak aan. Hoop dat jullie een kijkje willen nemen op de facebookpagina Helene Gouweloos (Stichting Poot helpt) en op www. stichtingpoot.nl want elke hulp is nodig om haar en haar dieren te kunnen helpen.
  Samen staan we sterk!

  • Beste Helene,
   Ja, wat geweldig dat jullie Krasi doorlopend willen ondersteunen!
   Samen staan we inderdaad sterk en omdat wij als stichting steeds losse hulpprojecten publiceren, zijn jullie aanvullende adopties-op-afstand juist zo ontzettend belangrijk.
   Als jullie een link willen sturen naar de desbetreffende informatie daarover op jullie website, zullen wij dat ook bij dit Hulpproject erbij gaan opnemen.
   Veel dank voor de samenwerking!
   Groeten,
   Hanno

 2. Wat fijn dat jullie ‘in herhaling vallen’ ik vind het een heel goed idee. Bestendigheid is wat dit soort projecten nodig heeft om goed te kunnen blijven doen voor de dieren die ze onder hun hoede hebben.

  • Ja, klopt Ineke! De wachtlijst werd de laatste tijd wat korter en bovendien vonden wij het inderdaad belangrijk om een aantal eerdere hulpprojecten weer opnieuw onder de aandacht te brengen. En Krasi verdient zeker om nog eens geholpen te worden!
   Dank voor je vele steun! Groeten, Hanno

  • Ja, Ineke, je hebt gelijk, dat we dit nu vaker gaan doen. De wachtlijst met aanvragen in nu wat korter geworden en bovendien zijn er inderdaad een aantal fantastische vrijwilligers die een extra hulpproject zeker verdienen. En Krasi is daarvan de eerste, die dit ver weg van iedereen met al haar honden heel hard nodig heeft! Bedankt voor je steun en meedenken! Groetjes, Hanno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *