Kleine project 27 | Ramona komt op voor de echt kansloze honden

Ramona komt op voor de echt kansloze honden!

Een van onze trouwe donateurs Ruby Manuel, vroeg ons om Ramona Apostol in Boekarest / Roemenië op Facebook en Google te willen gaan volgen en te beoordelen. Dat hebben wij gedaan. Wat daar uitkwam was heel bijzonder!

Begonnen als een ‘gewone’ vrijwilliger in een bestaand asiel. (Wij vinden dat er eigenlijk zijn geen ‘gewone vrijwilligers’ zijn. Ze zijn stuk voor stuk bijzonder en voor ons heel dierbaar.) Jarenlang zag ze dieren komen en gaan. Heel soms naar een nieuw begin, vaker nog naar een leven in het asiel dat niet veel beter was dan uitzichtloos.

Er waren zoveel dieren die geen kans hadden, niet op een adoptie, niet op terugkeer op de straat, zelfs niet op een behoorlijk dierwaardig bestaan. Deze kansloze dieren braken soms haar hart. Als ze zag en begreep hoe zo’n arm dier in die toestand verzeild was geraakt.

Natuurlijk zijn er ook dieren die door ‘moeder natuur’ slecht zijn bedeeld. Blind, kreupel, misvormd… Opgezadeld met gruwelijke ziektes als schurft en hondenziektes overgebracht door teken. Met een lijdensweg van heb-ik-jou-daar…

Maar de mens heeft er ook een handje van. Wat een wreedheden vinden er plaats! Wat een zieke geesten zijn er toch op de wereld…. Dan zijn er ook nog de bedreigingen van het autoverkeer voor de dieren en zelfs nog de aanvallen van eigen soortgenoten. Want ook dat is natuur. Dieren die afwijken van het normale patroon worden door soortgenoten soms flink gebeten. Dat kan als de honden niet helemaal voldoen aan de ‘standaard’ die andere honden nodig vinden. 

Maar ook huisdieren die op straat worden gegooid zijn onwetend van de straattaal. En dan dus niet worden geaccepteerd en zelfs gemeen worden gebeten. Ja, het leven van een dier op straat is meestal één grote ellende. Wat een verschil met Nederland, waar helemaal geen zwerfhonden zijn...

Geen geld voor verwarming. Als therapeute moet je je ook tegen de kou kleden.

Geen geld voor verwarming. Maar Romona houdt binnen gewoon haar jas aan en helpt dag en nacht haar opgevangen honden.

Weer leren vertrouwen

Weer leren mensen te vertrouwen.

Zeer ernstig geval van Demodex

Zeer ernstig geval van Demodex.

Ramona zag al dit verdriet van al die kansloze dieren aan en op een dag heeft zij het initiatief genomen om hen te gaan helpen. En dat heeft zij voortvarend aangepakt. Wat zij doet is fenomenaal. Om te beginnen hebben zij en haar man een eigen opvang gebouwd met de mooie naam: Pets and Friends.

Wat zij doen is het overnemen van honden, op verzoek van andere asielen die daar kansloos zijn. Bijv. uit dodingsstations en gemeenteasielen. Vaak zijn die dieren gehandicapt of zwaar getraumatiseerd. Ze gaat dan met heel veel liefde, geduld en kennis met zo’n dier aan de slag en de resultaten zijn geweldig! Ze verricht wonderen. Doodsbange dieren worden weer gesocialiseerd! Zieke dieren worden weer gezond. Heel angstige honden kunnen weer door mensen worden aangehaald.

En geloof ons, dat kost heel veel tijd en energie om een dier weer het vertrouwen te geven in de mens, na alles wat zo'n dier heeft meegemaakt....

Samen met een enthousiast team helpt Ramona nu de dieren die volstrekt kansloos waren, zoals bijv. gehandicapte honden. En dat is heel intensief.

Pas geleden heeft ze een watertherapiebak kunnen aanschaffen. Natuurlijk is hij nog niet afbetaald maar het verricht wel al wonderen voor verlamde dieren. Andere dieren moeten drie keer per dag gemasseerd worden en moeten veel oefenen. Regelmatig kunnen ze weer redelijk gaan lopen en dat schept nieuwe kansen.

Adopties in het buitenland zijn dan ook heel belangrijk voor haar en haar honden.

Uiteraard is er ook een katten afdeling

Uiteraard is er ook een katten afdeling

Stimulatie voor de spieren Neemt veel tijd in beslag maar helpt wonderwel hem weer op de pootjes te krijgen.

Stimulatie voor de spieren Neemt veel tijd in beslag maar helpt wonderwel hem weer op de pootjes te krijgen.

Na therapie lukt het weer om lekker rond te scharrelen.

Na therapie lukt het weer om lekker rond te scharrelen.

Ruby heeft al meer dan 3 jaar nauw contact met Ramona en zag vele voorbeelden voorbijkomen, van hoe dieren bij haar binnenkwamen en na enkele weken of soms maanden alsnog geadopteerd konden worden. Ramona is altijd bereid om een hond op te nemen en te behandelen. Ziek, getraumatiseerd of gehandicapt.

Maar je begrijpt dat de kosten hiervoor erg hoog zijn. Dit wordt zeker niet gedekt met een bijdrage voor een adoptie. Ramona is al reuze blij als zij weer voor een opgeknapte hond een liefdevol huis heeft kunnen vinden. Er is geld nodig voor (dieet)voer, medicijnen en vitamines, onderleggers en luiers voor alle incontinente hondjes. Maar ook voor de rolstoeltjes, braces en andere hulpmiddelen. Voor een deel worden haar hondjes gesponsord door lieve dierenvrienden in diverse landen, maar de rest wordt door Ramona zelf betaald.

Toch is zij geen persoon die makkelijk hulp vraagt. Een enkele keer om een hondje te delen op Facebook of te helpen met foster of adoptie. Ruby schrijft nog: 'Door haar grote inzet en bescheidenheid heb ik grote bewondering voor haar en haar werk en zou ik haar graag een steuntje in de rug geven. Toen ik haar vroeg wat over haarzelf en haar werk te vertellen zei ze: Ik kan niet zo goed schrijven want dat doe ik eigenlijk nooit. Ik besteed al mijn tijd aan de honden die ik onder mijn hoede heb.'

En inderdaad, om haar eerst kansloze dieren alsnog een kans op een beter leven te geven, is zij letterlijk dag en nacht bezig.

Is dit geen fantastisch mooi doel? Jouw donatie kan echt het verschil betekenen van dag en nacht voor een of meerdere van deze dieren.

Doneer daarom ajb vandaag nog voor deze actie naar onze bankrekening.

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Kleine Actie 27' en wij zorgen dat jouw donatie voor 100% voor dit goede doel besteed zal worden.

Of doneer via onderstaande knoppen:

Wandelen zonder karretje

Wandelen met hondjes met 2 pootjes, zonder karretje. Gewoon het achterlijf ondersteunen met een doek.

Ruby geeft een voorbeeld dat zij zelf heeft meegemaakt:

Ik zag een hond op de Facebook-pagina van Romanian Rescue Appeal staan met heel erge demodex, een zeer pijnlijke huidziekte. Dat dier heb ik voor 35 euro uit dat asiel weten te halen en is bij Ramona gekomen. Die heeft haar behandeld en in haar eigen asiel opgenomen. Daar betaalde ik 10 euro per maand voor. De rest betaalde Ramona zelf. Laura is later geadopteerd! Hoe mooi is dat!

Plezier in zijn leventje. De sleepzak voorkomt dat zijn knietjes kapot schuren

Plezier in zijn leventje. De sleepzak voorkomt dat zijn knietjes kapot schuren

 

Mede namens de dieren, alvast hartelijk dank!

Streefbedrag: 1.000 euro - Stand per 24 sept.: 958 euro

16 sep. - Ramona is nu echt zo'n geweldige dierenvriend, die ondanks alle problemen die zij ondervindt om mishandelde dieren in haar omgeving te kunnen helpen, gewoon dag en nacht hiermee door wil gaan. Lees maar hieronder haar aangrijpende mail. Jullie en wij samen zijn de eersten die haar daadwerkelijk willen helpen, met het redden van gewonde of zieke zwerfdieren. Hier in Nederland hebben wij 300 dierenambulances rondrijden, tientallen gesubsidieerde keurige asielen en een politie die dieren juist wil helpen en niet wil doden.... Hoe anders is dat in Roemenië. Laten we Ramona de helpende hand uitsteken, om samen met haar ook daar respect voor dieren mogelijk te maken.

30 aug. - Wij kregen vandaag een emotionele bedankmail van Ramona:

Hello Ria,
Thank u from the bottom of my heart for your amazing help. You are the first person who helped us, so far what we did was with the money we took as a loan from the bank. Words are not enough to thank u for what u did.
We are planning to use the money raised to built a room for cats inside, so we can help more animals. You will receive lots of pics during and when we finish our work. 
Forgive me if i don't know how to express my gratitude better, i'm awful when it comes to writing. But please believe me, I'm deeply grateful to all sponsors, words can't express my gratitude . Thank u from the bottom of my heart, our dogs and cats will be very happy. With people like you and with your help we can do so much more for wounded and sick animals to help them. Thank you !"
Ramona

26 aug. - Dank je wel, lieve dierenvrienden, dat jullie het met ons eens zijn, dat de zgn. kansloze dieren die door dit hulpproject weer perspectief krijgen een mooie donatie zeker waard zijn!

20 aug. - Dit is wel een heel bijzonder project! Als je als dierenvriend je helemaal wil toewijden aan de meest kansloze honden en katten en deze met veel geduld en doorzettingsvermogen weer een goede kans op een veel beter leven wil geven, dan ben je voor ons een echte TOPPER! Ben je met ons eens? Doneer dan ook en haal een dier letterlijk uit de misère!

DANK-JE-WEL:

G.P.M. Offermans - J. Blonk - Hr. en/of mevr. Vos - E. Olijhoek - Hr. en/of mevr. Quist - H.J. Schouten - M.M.J. van Lith - Myriam Bosma + Jacqueline en Monique (met het verkopen van 2de hands spullen op rommelmarkten. Ga dit ook doen voor de dieren en wij maken graag publiciteit voor je!) - Marjan Kuiper - Joyce Mallo (met de aankoop van een cadeau-certificaat werd een prachtig bedrag gedoneerd) - Chris Breedveld - B. van der Ham - A. en A. Rietveld-den Toom - Ruby Manuel - E. Garcia - E. Grosdanis - Rentia van der Vaart - A.A. Foppen - Z.T. de Haan - A.A. Foppen - N. en E. Verhoeven - Chris Breedveld - Marinka Imanse - Erven echtpaar A.J. Stoel en A.L. Stoel-Margadant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.