Verslag hulpactie 103

Resultaten van onze hulpactie nr. 103

Aida Pasalic in Bosnia.Wat kost het ons toch altijd weer moeite en nachtrust om een verhaal over de helden daar te schrijven. Het mag niet te lang worden, het mag niet al te ‘zielig’ worden maar eigenlijk is dat het wel. Is het dat heel vaak.

En sommige reddingen gaan rechtstreeks je hart in. En toch hebben wij ook deze keer weer een gevoelige snaar mogen raken bij onze donateurs. 4500 euro ging haar kant op! Ge-wel-dig!

Dit is wat ze ons schreef:

Oh oh oh I am so touched
I cannot believe how much money is collected
Oh dear God, thank you from bottom of my heart, dear Ria!
Thank you to the sky and back

Allereerst heel veel emoties bij de dierenhelper zelf. De dankbetuigingen, het ongeloof als ze de oplopende donaties zien. De tranen. Geloof ons, achter deze keukentafel hier vloeien ze net zo hard.

Neem nu Aida. Zij zit zo diep in de schulden en ging van de ene banklening naar de ander.

En als er dan even ‘financiële lucht’ is valt er zoveel last van haar schouders. Want zorgen zijn er al genoeg. Het gedoneerde geld komt ten goede aan de pensionkosten, voer, lang openstaande dierenartsrekeningen…

Stichting Dierennood is 100% vóór sterilisaties. Daarmee voorkom je heel veel ellende in de toekomst.

Maar we vergeten niet dat er nu ook dieren leven die het zo verdienen om geholpen te worden.

Wij zien leed, heel veel leed. En geloof ons, het went nooit. Maar dit kleine diertje heeft mij zo geraakt. Haar naam is dan ook Tiny (kleintje) en haar verhaal is hartverscheurend. Het moet gewoon verteld worden.( Zie de foto’s van kleine Tiny.)

Kort, met niet teveel details. Maar zo, dat het iedereen duidelijk is dat het diertje een hoge rekening van de dierenarts heeft maar dat het ook absoluut geholpen moest worden.

 

Ze heeft 2 lange dagen langs de kant van de weg gelegen. Alleen, hulpeloos, lijdend. Tot iemand Aida belde die met haar naar de dierenarts ging waar ze al een enorme schuld had.

En daar bleek iets afschuwelijks. Een monster had dat kleine meisje verkracht. Zo verschrikkelijk bruut dat 1 poot was gebroken, haar staartje gebroken en haar heupen uit de kom. Om maar niet van haar anus te spreken.

Kleine dappere Tiny. Wat gunnen we het jou dat er, dankzij onze donateurs, op dat moment geld was om je te helpen.

Voor ons ben jij het gezicht van onze stichting.

Lieve donateurs, ik ben maar jullie projectenmaker maar ik ben zooo dankbaar dat ik jullie aan mijn zijde heb om deze onschuldige dieren te helpen.

Dank, dank, dank…

3 reacties

  1. De tranen vloeien hier ook. Wat heeft dit lieve diertje voor gruwelijks mee moeten maken. Wat erg. Ik kan me zo goed voorstellen dat het niet meevalt om dit op te schrijven, maar ik ben blij dat jullie deze verhalen delen. Het enorme leed dat onschuldige dieren wordt aangedaan, moet worden verteld. We mogen niet wegkijken. Het is inderdaad misselijkmakend wat sommige mensen dieren aan kunnen doen. Onvoorstelbaar. De goedheid van dieren, daar kunnen mensen echt van leren. Dat een een hondje met zulke lieve ogen zo’n monster tegen moest komen. Vreselijk. Maar gelukkig kwam Aida ook op haar pad. Wat een fantastische vrouw. Dank Aida. Ik stuur Tiny in gedachten heel veel aai-tjes en wens het diertje een mooie toekomst. Heel veel dank voor dit verhaal en voor jullie inzet.

  2. Ik word zo misselijk van het lezen van zoveel leed voor Tiny. En ben zo dankbaar dat Aida haar gered heeft. Zoveel respect voor alle mensen die zelf in zulke arme en moeilijke omstandigheden toch dieren willen helpen en hoop dat veel mensen zullen blijven doneren voor al deze geweldige mensen en dieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *