Verslag hulpactie 104

Verslag Hulpactie 104
Funda in Turkije helpen

Afgelopen juni hadden we weer een prachtig project voor Funda in Turkije. Lisanne Hillen vertaalde voor ons de woorden van Funda en eigenlijk hebben we hier niets aan toe te voegen. We denken dat iedereen die heeft bijgedragen aan dit project en deze woorden leest , hier een heel goed gevoel aan zal overhouden. Hier hebben wij het weer allemaal voor gedaan, toch?

Lieve mensen die mij zo hebben gesteund,

Wat een verschil tussen voor en na de hulpactie van Stichting Dierennood! In juni, toen de hulpactie begon, had ik bij de dierenarts een schuld van bijna drie keer mijn maandelijks salaris.

Na 6 jaar lang m’n leven aan straat honden de hebben gewijd was er geen geld over om de dierenarts kosten van meer zieke honden te kunnen betalen, ik zou voorlopig geen nieuwe honden meer kunnen helpen.

Elke dag komen er meer zieke en gewonde honden binnen bij het asiel hier. De gedachte dat zij daar zouden moeten vast zitten terwijl ik machteloos thuis zat was verscrhikkelijk.

 

De hulpactie had niet op een beter moment kunnen komen!

Toen op de laatste dag van de actie het eind bedrag bekend werd gemaakt kon ik het niet geloven.

Wat door jullie is binnen gehaald is meer dan ik in de afgelopen 6 jaar in Turkije heb ontvangen aan hulp.

Zodra het geld binnenkwam ben ik meteen naar de dierenarts gereden en heb ik al m’n schulden afgelost.

Ik heb zelfs een voorschot kunnen geven, waardoor de dierenarts kosten van toekomstige zieke honden alvast waren betaald.

En daardoor kon ik gelukkig toch weer aan de slag met nieuwe honden uit het asiel redden!

Dit zijn de verhalen van een paar van de honden die ik afgelopen zomer heb gered, het feit dat zij leven en gezond zijn is alleen mogelijk geweest door jullie donaties:

Tijdens mijn wekelijkse ronde om de straat honden in de stad te voeren kwam ik opeens een puppy tegen waarvan een van de poten eraf was gehakt.

Hij was nog maar een paar maanden oud en was doodsbang, hij liep rond met een open wond op de stomp van zijn been.

We hebben hem meteen in huis gehaald!

De wond was ontstoken dus hij heeft een zware antibiotica kuur moeten ondergaan maar hij is uiteindelijk beter geworden en is geadopteerd, nu is hij gezond, veilig en gelukkig!

Kuyu is een straat hond die in een waterput was gevallen of gegooid.

Hij is blind en was zo dun als een skelet, en door schurft was er geen haar meer over op zijn lichaam.

Hij had al zo lang niet gegeten dat al zijn ingewanden niet goed meer functioneerde.

Zijn behandeling heeft veel tijd en geduld gekost, maar nu zijn alle wonden van de val in de waterput geheeld, is hij op een gezond gewicht en heeft hij eindelijk weer z’n vacht terug.

 

In September werd er een witte Golden Retriever mix naar het asiel gebracht.

Ze had waarschijnlijk ooit een baasje gehad maar werd op straat gedumpt.

In d’r eentje overleven was iets wat ze nooit had hoeven leren en natuurlijk kon ze de omstandigheden op straat niet aan.

Ze kreeg zulke erge schurft dat ze onder de wonden zat. Dankzij de behandeling die jullie mogelijk hebben gemaakt is ze weer haar mooie stralende zelf!

Als ik door jullie hulp niet het geld had gehad om al deze behandelingen te betalen, was het voor deze lieverds niet goed afgelopen.

Ik ben zo ontzettend dankbaar voor jullie bijdrages. Het is een geweldige ervaring geweest om deze zomer honden te kunnen redden zonder me zorgen te hoeven maken over hoe ik ooit m’n schuld ga kunnen aflossen.

Dat er mensen die ik nog nooit heb ontmoet in een land waar ik nog nooit ben geweest zo hebben kunnen helpen is echt ontzettend bijzonder.

Uit de grond van mijn hart
dank jullie wel!