Klein project 33 – Zwerfdieren in Murcia helpen

Zwerfdieren in Murcia moeten nu echt geholpen worden!

In het zuiden van Spanje ligt Murcia. Helaas zijn daar veel zwerfdieren die hulp hard nodig hebben.
Silvia wil hen graag helpen. Donaties zijn heel erg welkom!
Silvia Martinez zag de vele katten en trok zich het lot van de diertjes aan die het uiterst moeilijk hadden. En ze zag de vele kittens komen… en komen… en komen… En als je dan katten voedt kun je de vele arme zwerfhonden die op je afkomen ook niet overslaan natuurlijk.

Het is altijd erg moeilijk om medestanders te vinden. Vele mensen reageren wel van: “Iemand zou hier iets aan moeten doen” maar bedoelen dan meestal niet zichzelf. Toch lukte het Silvia om een groepje andere dierenvrienden te vinden, die allen vonden dat deze arme dieren nu echt geholpen moesten worden.
Deze pup kon nog gered worden

Deze pup kon nog gered worden

Ze noemden zich Econciencia Voluntariado y Protección Animal. Vrij vertaald: ‘Bewust vrijwillige dierenbescherming’.

Het eerste wat de groep deed was de gemeente vragen om hulp. Mogen wij alstublieft een leegstaand oud gebouw als onderkomen gebruiken voor zieke dieren en om sterilisaties uit te voeren?

Het antwoord van de gemeente? Natuurlijk negatief... Tot nu toe geen opvang of asiel dus. Verlaten diertjes dolen rond in de straten op zoek naar iets eetbaars, vaak ten prooi aan vergiftiging door harteloze mensen.
 Dit kitten heeft dringend medische zorg nodig

Dit kitten heeft dringend medische zorg nodig maar er is geen geld voor.

Dit is de hele club van dierenredders bij elkaar

Dit is de hele club van dierenredders bij elkaar

Voor de zwerfkatjes die in grote nood zaten en gered werden door Silvia, heeft zij een paar lieve gastgezinnen gevonden, in de hoop dat uiteindelijke adoptanten zich melden.

Maar uiteraard zitten alle gastgezinnen en vrijwilligers inmiddels al helemaal vol en soms moet er een betaald pension worden gezocht voor een stumper dat echt broodnodig een plekje behoeft.

Die kosten betalen ze zelf. Het is geen wonder dat ze bij de dierenarts en het pension nog veel onbetaalde rekeningen hebben. 
zo mager lopen de honden in Murcia op straat.

Zo mager lopen de honden in Murcia op straat.

Dagelijks struinen de vrijwilligers de straten af om te voeren. Honden en katten. Degene die het echt niet meer trekken worden van straat gehaald maar er zijn geen opvangplekken meer. En geen adoptanten. En geen geld voor de simpelste ingrepen of medicijnen.

Heel triest is het als de dieren te goed zijn om nog langer medisch behandeld te worden, maar nog niet sterk genoeg zijn om weer op straat gezet te worden. Wat te doen? 
Silvia doet er alles aan om opgevangen dieren te laten adopteren

Silvia doet er alles aan om opgevangen dieren te laten adopteren

Wat zou het fijn zijn als er wat donaties binnen gaan komen, want dan kunnen zij direct weer verder gaan met sterilisaties, vaccinaties en ontwormen. Alle drie zijn gewoon onontbeerlijk om de zwerfdieren echt te kunnen helpen.

Tot nu toe is er geen enkele hulp, financieel of in natura binnengekomen. De droom van een eigen opvang is nog ver weg. Natuurlijk kunnen wij hen ook geen opvang beloven.
deze aangereden hond wil eigenlijk naar de dierenarts

Deze aangereden hond wil eigenlijk naar de dierenarts

Wat we wel kunnen doen is hen helpen met wintervoer en de allernoodzakelijkste eerste hulp voor zieke en gewonde dieren. Dat is toch wel het minste wat een dier van een mens mag verwachten...

Spoedig komt er een nieuwe lente aan. Met een nieuwe stroom pups en kittens. Tenzij we nu vast gaan helpen om de stroom in te dammen.

Iedere donatie is daarom ontzettend welkom en zal weer voor de volle 100% aan de directe hulp voor deze dieren gebruikt gaan worden.

Ons bankrekening nummer is:
NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Klein Project 33'

Of doneer via onderstaande knoppen:

  

Zo'n kitten wil je toch redden...?

Zo'n kitten wil je toch redden...?

Streefbedrag: 750 euro - Stand per 18 febr.: 613 euro

11 febr.: Met een mooie donatie kwam deze week deze hulpactie weer een flink stuk verder. Blijft warm aanbevolen!

4 febr.: Jullie zijn fantastisch! Vorige week vroeg ik jullie om ook dit hulpproject te gaan ondersteunen en jullie hebben daar geweldig gehoor aan gegeven! Dat schiet op! Ga er ajb nog even mee door....

28 jan.: Kom op, lieve mensen, help de dieren in Murcia! Doneer alsjeblieft en Silvia zal dan het echte werk gaan doen.

21 jan.: Ondanks dat de economie iets beter gaat in Spanje, hebben zwerfdieren het op veel plekken in dat land nog erg moeilijk. Zij zijn dan afhankelijk van geweldige dierenvrienden zoals deze Silvia die alles willen doen om hen te helpen. Maar zij is daarbij helemaal afhankelijk van donaties. Wij weten dat iedere euro echt goed door haar wordt gebruikt. Doe je met ons mee om haar goede werk te ondersteunen?

HARTELIJK BEDANKT:

Z.T. de Haan - H. Schipper - Rentia van der Vaart - Stichting Poor Animal - M.M.J. van Lith - M.A. Boenders - Myriam Bosma en vriendinnen (opbrengsten rommelmarkten en verkoop eigen hobby-werkjes) - E.B. de Vos - Bep de Boer - Ruby Manuel - A.A. Foppen - Mieke Lambrecht -W. Althof en G.G.M. van der Stel - N. van Manen - Ingenieursbureau IOB B.V.

9 reacties

  1. Thanks a lot for your help. We are really thankful, but our stray cats and dogs will thank you even more than us. You will be saving their lives. They need your help!! Thanks a lot.

    Silvia.

  2. Er wordt opgeroepen om te doneren voor dit project en bij de beschrijving ‘Klein Project 32’ te zetten. Maar dat is het vorige kleine project van Teresa Fernandez! Dit moet dus 33 zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *