Verslag Hulpproject 178

 

Prachtige resultaten met jullie donaties in Marokko!

Verslag Hulpproject 178 – juni 2024

Streefbedrag: 7.000 euro - Stand per 21 juli - 9.105 euro Klik hier voor het project

Resultaten van ons Hulpproject 178

Hieronder het verslag van Monique Moerenhout over de resultaten door jullie donaties:

Allereerst willen we alle donateurs van Stichting Dierennood hartelijk danken voor hun vrijgevigheid ten behoeve van de Marokkaanse zwerfdieren in nood.

Dankzij jullie konden we weer vele dieren helpen. Marokko is helaas niet bepaald een diervriendelijk land.

We werken samen met een aantal dierenvrienden ter plaatse die al jaren zwerfhonden en katten helpen.

Onze topprioriteit blijven de sterilisaties van zwerfdieren. In Essaouira hebben Liljana en Kristin 17 katten in de Medina laten steriliseren. Dit scheelt weer veel nieuwe kittens.

Ook in Temara hebben Kawthar, Gihane en Amal tot nu toe 14 poezen onvruchtbaar laten maken.

We gaan op dezelfde manier door. Elke week worden er katten naar de dierenarts gebracht, die ons laat weten hoeveel katten er deze keer kunnen worden behandeld.

Er waren ook verschillende noodgevallen. Kawthar vond tijdens haar voederronde een kitten die zijn achterpootje meesleepte. Het pootje moest worden geamputeerd. Gelukkig heeft dit moedige diertje Rey nu een liefdevol gezin gevonden.

Een paar dagen later vond Kawthar een uitgehongerd raskatje op een afgelegen plaats buiten de stad. Het diertje had ook bijna geen haar meer door een huidaandoening. Dit katje, Miracle, verblijft momenteel nog in de dierenkliniek. Raskatten zijn populair in Marokko, maar worden vaak gedumpt als ze loops of ziek worden. Waarschijnlijk werd Miracle achtergelaten omdat hij helemaal kaal werd. Tja....

Kawthar vond ook een kitten met een ernstig beschadigd oogje. Jammer genoeg heeft dit katje het niet gehaald.

Daarnaast waren er enkele katten waarbij tanden moesten getrokken worden.

Ook hebben wij verschillende blinde katjes kunnen laten helpen. De ogen van Homie werden volledig dichtgenaaid om verdere ontstekingen te voorkomen. Homie komt samen met zijn blinde zus naar België, waar een lieve dame hen samen zal adopteren, omdat ze altijd onafscheidelijk met elkaar zijn... Mooi, hè?.

Verder hebben we veel voer gekocht voor zowel de straatkatten als de katten in de asieltjes. De dieren die daar verblijven zijn dieren die onmogelijk nog op straat kunnen overleven, vaak omdat ze blind zijn geworden door het calicivirus of niesziekte. En sommigen hebben maar 3 poten.

We hebben ook voer aangeschaft voor de vele asielhonden van Hajar in Salee.

Wij hebben dus echt heel veel met jullie gelden kunnen doen en hebben nog wat over als reserve.

Nogmaals reuze bedankt en zeker ook namens al die zieke en gewonde diertjes die nu toch hulp ontvingen, dankzij jullie!