Speciale adoptie oproep van Little Tigers

Normaal gesproken bieden wij alleen kerngezonde katten aan ter adoptie op Facebook en onze website, maar nu doen we een speciale oproep voor die kattenliefhebbers, die kennis van en/of ervaring hebben met FiV, oftewel: katten-aids.

Katten met FiV kunnen, onder de juiste omstandigheden, een normaal leven leiden en dus gewoon 18 jaar of ouder worden. Veel katten zijn alleen maar drager van de ziekte. Het risico van besmetting door een gecastreerd mannetje is buitengewoon klein.

De ziekte wordt alleen verspreid door diepe bijt-wonden door niet gecastreerde katers tijdens gevechten om hun territorium. Dit komt dus in een huiselijke situatie praktisch nooit voor.

Bovendien zal een gecastreerde kater (alle adoptiekatten van Little Tigers zijn gecastreerd) nooit meer zo agressief zijn en geen bijtneigingen meer hebben. Besmetting is dus vrijwel uitgesloten. Maar in Spanje zijn deze katjes kansloos om ooit nog te worden geadopteerd.

Gelukkig dat dit bij dierenvrienden hier veel beter lukt, want de eerste 3 van deze katten die wij op deze website hadden gezet, waren alle drie binnen een week al geadopteerd!

Hieronder staan er nog een paar. Help deze lieverds alsjeblieft!

Klik op hun naam om een omschrijving te zien.

Nieuwe artikelen in ons winkeltje!
winkel bannertje
FIV katten van Little Tigers
Felipe >>>
Felipe


Helaas hebben zijn eigenaars hem in de begraafplaats van Isla Cristina, met een zakje voer aan zijn lot over gelaten.
Felipe heeft geen nagels meer omdat ze geamputeerd zijn. Hij is een kat die houdt van knuffelen en hij kan bijna niet stoppen met spinnen.
Hij vindt het prachtig om met zijn speelgoed en met mensen te spelen, dus hij is perfect voor een huis met tuin of flat.

Esther >>>
Esther

Poes - Geboren 25 Maart 2014

Esther werd gevonden met een ernstige baarmoederontsteking en moest onmiddellijk geopereerd worden. Daarbij is geconstateerd, dat ze Fiv-positief is. Geen probleem verder, want ze hoeft geen speciale medicijnen en ze kan er heel oud mee worden.

Ze is er nu weer helemaal bovenop en blijkt een heel rustige poes te zijn. Ze houdt erg van spelen maar heeft af en toe wel haar eigen mening, hetgeen veel kattenvrienden juist als karakter zullen waarderen.

Ze gaat ook uitstekend om met honden. Ze vindt het alleen niet alleen heerlijk fijn om in je armen gehouden te worden, maar ze slaapt wel graag op je schoot en wil altijd bij je in de buurt zijn.

In het asiel vindt ze het heerlijk om in de zon te liggen, ze is erg aanhankelijk en wil steeds maar door de vrijwilligers geaaid worden.

Kortom, een heerlijke knuffelpoes die het zowel in een appartement als in een huis met tuin fantastisch naar haar zin zal hebben.

Klik hier voor meer foto's.

Mariano >>>
Mariano

Kater - Geboren: 11/12/2013

Leeftijd in juni 2017: 3 jaar en 5 maanden.

Katten immunodeficiency positief

http://gatosdeapapa.org/ficha-135

Mariano werd gevonden toen hij nog maar 2 maanden oud was en lag in het midden van de weg. Een gezin pakte hem op en waren hem na 8 maanden al zat. Nu zit hij hier in het opvang centrum en zou hij het fantastisch vinden als jij maandelijks een klein bedrag zou willen overmaken zodat we hem kunnen blijven voeren. Je kan een "adoptie op afstand" medewerker worden door dit formulier in te vullen. Alvast hartelijk dank! Of:

Hugo adoptiekat
Hugo >>>
Hugo

Hugo adoptiepoes

Hoi. Ik ben Hugo en ik ben een lieve en aanhankelijke jongen van ruim 2,5 jaar oud.

Ik werd gered uit een katten kolonie, waar ik constant werd aangevallen door de andere katten.

Ze brachten mij naar de opvang en daar hebben ze mij door een dierenarts laten onderzoeken. En daar ontdekten ze, dat ik drager van het FIV-virus ben.

Verder dat ik ook nog een zeer slecht gebit had, dat inmiddels is gesaneerd, en een beschadigd oog, dat verder geen zorg nodig heeft.

In de opvang heb ik lekker kunnen aansterken en nu ben ik gereed, om weer op eigen benen te staan en mijn eigenste fijne Thuis te gaan zoeken.

Tussen “geholpen” katten voel ik me thuis, omdat daar geen territoriumdrift bestaat.

Verder ben ik een hele gemakkelijke, sociale jongen, die alles aanvaardt, wat mijn kant op komt.

Super speels ben ik niet, maar ik speel wel af en toe. Ik voel me prima op mijn gemak bij mensen.

En als je een kat veilig buiten hebt, is mijn kostje bij jou helemaal gekocht.

Heb jij plek voor een echte “cool cat”?

Kijk hier naar Hugo's video >>>

De katten/poezen van Little Tigers hieronder zijn allemaal vrij van enige ziekte.

Blanka adoptiekat
Blanca>>>
Hallo beste Nederlanders. Ik heet Blanca en ik ben een onafhankelijke, eigenzinnige maar toch liefhebbende jonge dame. Ik werd half uitgehongerd gevonden op een begraafplaats, waar ze mij hadden gedumpt. Ze hebben me tijdelijk in een opvang gezin geplaatst, tot ik weer helemaal was hersteld Daarna ben ik naar de grote opvang gegaan. Daar heb ik leren omgaan met andere katten, maar is ook gebleken, dat ik erg dominant ben. Nu ben ik klaar om op zoek te gaan naar een eigen Thuis. Eentje, waar ik veilig naar buiten kan, want ik ben dol op het buiten leven. Een grote tuin of een rustige buurt waar ik lekker kan rondstruinen, is prima. Ik zal in het begin erg afstandelijk doen, maar naar mate dat ik mijn nieuwe mensen beter leer kennen en vertrouwen, zal ik steeds vriendelijker worden. Ik zal dan achter je aanlopen en om aandacht vragen. Ik zal zelfs komen, als je me roept! Maar ik blijf een onafhankelijke poes. Ik hou van alle aandacht, die ik kan krijgen. En van eten!!! Omdat ik op het kerkhof bijna verhongerde, zal ik nu alles eten, wat je me voorschotelt. Gezien mijn karakter heb ik mensen nodig, die het geduld kunnen opbrengen om mij mijn gang te laten gaan en om mij te laten wennen. Daarom zijn kinderen niets voor mij. Ik heb geen andere dieren nodig, om mij te kunnen vermaken. Hebben jullie een mooie, grote tuin voor mij? Hier is een video van mij en meer foto's>>>
Tigger poes voor adoptie
Tigger >>>
Tigger
Ik zit in Assendelft in de opvang. Kom me eens bezoeken! Hallo beste mensen hier in Nederland. Mijn naam is Tigger en ik ben een zachtaardige knuffelgrage jongen. Mijn moeder kwam met mij en nog twee kittens hongerig bij mijn vorige baasjes aanlopen. De twee andere kittens zijn gestorven aan FeLV. Maar ik ben begin januari 2018 getest en heb het FeLV-virus niet. Ik woonde tot eind 2017 bij mijn oudere, Britse baasjes in Spanje. Daar woonde ik met meerdere andere katten en ging graag naar buiten. Vlak voordat de familie terug zou gaan naar Engeland, liep ik weg, mede doordat de dierenarts vrij ruw met mij was omgegaan bij het geven van entingen. Toen ik weer terug kwam, was het te laat voor mijn laatste vaccinatie. De familie gaf toen aan dat ik niet meer mee kon, en stelde zelfs euthanasie voor! Via een contact werd met Castalla geregeld dat ik daar terecht kon voor noodopvang. Later werd ik opgehaald bij mijn vorige baasje en naar Castalla gebracht. Ik kon daar echter slecht aarden, ook omdat ik door het vertrek van mijn baasje en de behandeling door de dierenarts een psychologische klap heeft gekregen. Ik vertrouwde niets en niemand meer. Eind januari ben ik naar Nederland gevlogen. Sindsdien zit ik in Assendelft in de opvang. De eerste maanden was ik doodsbang voor alles en iedereen maar langzamerhand heb ik, door de tijd, liefde en geduld van het opvanggezin, mensen weer leren vertrouwen. Ik laat me aanhalen, knuffel graag maar ik ben geen schootkat en hou niet van optillen. Ik kan met andere katten overweg maar ben wel dominant. Ik ben een kat die absoluut, bij voorkeur veilig, naar buiten moet kunnen. Dan ben ik ook aardiger tegen eventuele andere katten in huis. Klik hier voor meer van mijn foto's
Aia voor adoptie
Aia >>>
Aia

Hallo mensen in Nederland. Mijn naam is Aia en ik ben geboren en opgegroeid in de straten van Ayamonte.

Tijdens een sterilisatie/castratie actie werd ik door mijn zachte karakter opgemerkt en werd iedereen verliefd op me. Daardoor mocht ik in de opvang blijven. En nu ben ik zover, dat ik op zoek mag gaan naar een eigen Thuis.

In het begin ben ik wat terughoudend, omdat ik mijn nieuwe mensen en nieuwe omgeving moet leren kennen. Maar als ik eenmaal gewend ben, dan ben ik een hele lieve meid, die goed met katten en honden overweg kan.

Ik hou van zonnebaden en gewoon lekker lui naast je liggen, zodat je mij fijn kan aaien. En als je me dan aait, begin ik van genot te spinnen. Ik heb niet echt een buiten nodig, maar als die er is, is het wel fijn, dan kan ik lekker buiten in de zon liggen,

Gaan jullie mij lekker verwennen?

Meer over Aia hier >>>

Tito en Mauro adoptiekatten
Tito/Mauro>>>
Tito/Mauro
Tito (de rode) en Mauro (de cyperse) Hallo daar, we zitten nu in Bolsward in de opvang en zijn klaar voor bezoek! Wij moeten samen worden geplaatst! Hallo Nederland. Wij heten Tito (de rode knaap) en Mauro (de cyperse dus), en we zijn een vrolijk stel vrienden. Ik (Tito) kwam samen met mijn zus Olimpia in een foster-gezin, toen we pas twee maanden oud waren en waar we verder in alle rust konden opgroeien en socialiseren. Daar heb ik mijn goede vriend Mauro leren kennen en zijn we dikke maatjes geworden. Mauro kwam als ziek kitten van twee maanden in het gezin terecht. Nu doen we alles samen. Een voordeel bij het gezin was, dat ze daar ook honden en kinderen hebben. We zijn dus aan alles gewend en kunnen met alles en iedereen goed opschieten. We spelen graag samen en ook met de honden. we gaan ook af en toe naar buiten, maar dat gebeurt alleen als er minstens één van onze mensen bij is. Het is blijkbaar niet zo veilig daar. Maar als je een voor ons veilige buitenruimte hebt, ….. Nu zijn wij op een leeftijd gekomen, dat we toe zijn aan een eigen permanente Thuis. We houden van mensen en vooral van de aandacht die ze ons geven, zoals knuffels en aaitjes. En andere huisdieren zijn geen probleem voor ons. We zijn echt alles gewend hoor. Mogen wij jullie huis komen opvrolijken?
Sam>>>
Sam


Hallo beste mensen. Ik ben Sam, een speelse en aanhankelijke knul en ik ben 10 maanden oud. 

Ik groeide op straat op met mijn moeder, die werd gedood in een ongeluk. Daarna heeft een vrouw de verzorging op haar genomen, tot ik in het opvangcentrum terecht kon. Daar heb ik mij ontwikkeld tot een aanhankelijke en speelse jongen. In de opvang heb ik vriendschap gesloten met Pooky. We spelen en slapen samen. Maar het fijnste vind ik toch, wanneer de verzorgers binnenkomen. Dan ga ik direct op ze af en bedel ik om aaitjes en knuffels. Verder hou ik ervan om lekker lui te liggen zonnen.

Nu heb ik een leeftijd bereikt, dat ik op mijn eigen benen kan gaan staan. Ik zoek een lief Thuis, als het kan met een veilige tuin, en een kameraadje van mijn eigen leeftijd. Ik moet mijn energie toch ergens kwijt kunnen?
Heb jij nog een zonnig plekje voor mij vrij?


Foto van Pooky
Pooky >>>
Pooky

Goedendag beste mensen. Ik heet Pooky, en ik ben een speelse en aanhankelijke knul van 14 maanden.

Ik leefde samen met mijn zuster op de straat. Op een geven moment zaten we, doodsbang, midden op een straat toen mijn zusje werd aangereden. Gelukkig konden ze mij op tijd redden en belande ik in de opvang van Gatos de APAPA.

In het begin was ik nog steeds doodsbang, maar allengs kwam ik tot rust en kon ik opgroeien tot een sociale, lieve speelse jongen.

Daar ben ik ook dikke maatjes geworden met Sam, we doen alles samen: spelen en slapen.

Aan het leven op straat heb ik een verwonding aan mijn oog overgehouden, resulterend in een klein litteken en verminderd zicht in dat oog, maar daar heb ik helemaal geen last van.

Ik hou van zonnebaden, spelen. En ik ben dol op mensen, als het even kan, ga ik lekker op je schoot liggen slapen.

Inmiddels verlang ik toch wel naar mijn eigen Thuis, samen met een leuk speelkameraadje van mijn eigen leeftijd.

Mag ik op jouw schoot komen slapen?

Klik hier voor meer informatie over mij.

Adoptiekat Mari
Mari>>>
Mari
Mari Bio photo Ik zit in Wijchen in de opvang en ik vind het leuk, om bezoek te krijgen! Hallo mensen, daar in het verre Nederland. Ik heet Mari en ik ben een speelse, aanhankelijke maar toch zelfstandige poes. Ooit zwierf ik op straat en werd ik gered en kwam ik in de opvang van Shelter Friends terecht. En daar moest ik lang wachten voor Ik op zoek mocht gaan naar een nieuw Thuis. Ik ben inmiddels in Nederland en zit nu tijdelijk in Wijchen, totdat ik mijn definitieve Thuis heb gevonden. Ik ben een speelse en sociale meid en ik beantwoord Liefde met Liefde. Ik kan goed opschieten met andere katten,maar heb ze niet echt nodig. Hoewel een speelkameraadje altijd leuk is. Ook met honden kan ik goed overweg. Verder ben ik een echte buitenkat en muizenjager, zodat ik een veilige tuin zeer op prijs zou stellen. Omdat ik al heel jong in de opvang kwam, weet ik niet, hoe ik op kinderen zal reageren. Is er bij jullie Thuis nog een plekje vrij voor mij?
Adoptiekat Josephina
Josefina>>>
Josefina
Josefina adoptie kat Ik zit in nu nog in Alphen a/d Rijn in de opvang. Kom me eens bezoeken. Hallo daar, lieve mensen in Nederland. Ik ben Josefina en ik ben een Lieve en aanhankelijke, al wat oudere poes. Ik ben een super lieve poes die graag naast je op de bank ligt, en dol is op knuffelen en aandacht. Ik ben niet bang voor bezoekers, mannen met zware stem en ook niet voor kinderen. Iedereen die een aai kan geven is even leuk. Door mijn dominante karakter gaat het minder goed met andere katten, tenzij onderdanig zijn. Ik tolereer andere poezen niet in “mijn” ruimte. Ook kan ik jaloers zijn en dan claim ik mijn baasjes. Ze zeggen, dat ik erg gericht ben op mensen, maar ook goed alleen kan zijn (ik kauw niet als mijn mensen naar bed gaan). En ik doe het  goed in een huis met wat oudere kinderen, zolang die mij rustig benaderen. En als het kan, wil ik zo nu en dan ook naar buiten kunnen, maar dan wel in een (kat-) veilige tuin. Medio vorig jaar had ik mijn Thuis gevonden bij een hele aardige vrouw en we kunnen het goed vinden samen. Maar haar gezondheid laat haar in de steek waardoor ze niet lang meer voor mij kan blijven zorgen. Ik zoek nu een nieuw Thuis met bij voorkeur een baasje die al ervaring heeft met katten, ivm mijn dominante karakter. Vind ik mijn gouden mandje bij jou?

De katten hieronder zijn onlangs geadopteerd! Hartelijk dank.

Roni is geadopteerd

Roni

Kali IS GEADOPTEERD

Kali

Momo

Momo

Christina

Christina

Dino

Dino

Adoptiekat Souzuke

Souzuke

Isodoro geadopteerd

Isodoro

Coco en Mina adoptie katten

Coco en Mina

Tigre

Tigre

Queenie geadopteerd

Queenie

Mimosa geadopteerd

Mimosa

Dora geadapteerd

Dora

Noah geadopteerd

Noah

Coco en Mina adoptie katten

Coco en Mina

Tigre

Tucker

Tigre

Keka

Tigre

Anchi

Dona geadapteerd

Dona