Breng een kat van de hel naar het paradijs!

De onderstaande katten/poezen zijn de meest recente die beschikbaar zijn gekomen voor adoptie.
Wij werken samen met dierenorganisatie Little Tigers, die gespecialiseerd is in adopties van zwerfkatten uit diverse landen, waaronder Spanje en Roemenië.

Een van de bestuursleden van onze stichting Dierennood is Loes de Vries en zij is ook een van de initiatiefnemers van deze dieren-organisatie. In Zuid-Spanje werken zij samen met de Engelse Kerrie Edwards, die met het grote asiel Los Barriosveel honden en katten redden uit dodingsstations.

In Spanje (en veel andere Zuid- en Oosteuropese landen) worden opgepakte zwerfdieren naar dodingsstations gebracht, waar zij binnen korte tijd gedood worden als de eigenaar het dier niet snel komt ophalen.

Kerrie probeert zoveel mogelijk katten die daarin terecht zijn gekomen, hun leven te redden door hen uit te kopen en in haar huis of in haar kleine asiel op te nemen.

Zij en de andere vrijwilligers van Little Tigerszijn zeer begaan met deze dieren en zorgen op een zorgvuldige en betrouwbare wijze ervoor dat vooral de gezondheid goed in de gaten wordt gehouden.

Voordat een dier voor een adoptie in aanmerking komt, neemt de dierenarts enkele bloedproeven af, worden alle noodzakelijke vaccinaties gedaan en krijgt het dier een chip en dierenpaspoort.

Een kat of poes adopteren via Little Tigers betekent dat er weer een plek vrijkomt voor een zwerfkat in grote nood. Breng een katje van de hel naar het paradijs! Je zult er heel veel dierenliefde en voldoening voor terugkrijgen!

Speciale adoptie oproep van Little Tigers

Normaal gesproken bieden wij alleen kerngezonde katten aan ter adoptie op Facebook en onze website, maar nu doen we een speciale oproep voor die kattenliefhebbers, die kennis van en/of ervaring hebben met FiV, oftewel: katten-aids.

Katten met FiV kunnen, onder de juiste omstandigheden, een normaal leven leiden en dus gewoon 18 jaar of ouder worden. Veel katten zijn alleen maar drager van de ziekte. Het risico van besmetting door een gecastreerd mannetje is buitengewoon klein. De ziekte wordt alleen verspreid door diepe bijt-wonden door niet gecastreerde katers tijdens gevechten om hun territorium. Dit komt dus in een huiselijke situatie praktisch nooit voor.

Bovendien zal een gecastreerde kater (alle adoptiekatten van Little Tigers zijn gecastreerd) nooit meer zo agressief zijn en geen bijtneigingen meer hebben. Besmetting is dus vrijwel uitgesloten.

We hadden 3 van deze katten beschikbaar die alle drie binnen een week geadopteerd waren!

Hieronder staan er nog 2. Help deze lieverds alsjeblieft!

Tayson

Kater - Geboren: 2015

In december 2016 waren er 2 meisjes die Tayson langs de kant van een weg vonden. Hij zag er gehavend uit omdat hij waarschijnlijk aangereden was door een auto.

Ze hebben hem meteen naar een dierenarts gebracht en moest daar voor enige dagen blijven.

Het bleek dat hij een flinke klap tegen zijn kopje had opgelopen. Het resultaat was dat hij bijna blind was geworden. De dierenarts heeft gelukkig totale blindheid bij hem kunnen voorkomen. Door de goede verzorging van Kerrie is het dappere kereltje er weer helemaal bovenop gekomen. Hij ziet nu wel minder, maar kan het verschil tussen licht en donker nog wel onderscheiden.

Wel zou het goed zijn, als Tyson bij een adoptant in een flat mag komen wonen. Een tuin zou immers voor een dier zonder goed zicht gevaar op kunnen leveren.

Tayson is een geweldige kater! Hij is gek op kroelen en vindt het heerlijk als je over zijn buikje kriebelt. Hij ligt graag tegen je aan met slapen, is dol op het spelen met balletjes en is een geweldig speelkameraadje voor iedere dierenvriend! Bij wie mag dit dappere diertje, dat al zoveel heeft meegemaakt in zijn jonge leven, voorgoed komen wonen?

Meer over Tayson

Lucky

Zoe je een heel leuke en lieve kater? Dan moet je ook eens denken aan Lucky! Hij zit nu nog in een asiel in de plaats La Linea in Spanje.

Hij is ca. 2 jaar oud. Hij kan prima opschieten met andere katten en ook honden, maar jij is wel FIV-positief. Gelukkig is dit niet gevaarlijk voor andere dieren en hijzelf kan er ook heel oud mee worden. Ook zijn er geen medicijnen voor hem nodig.

Na alle goede verzorging in het asiel is hij Inmiddels toe aan een eigen liefdevol thuis. Heb je nog een plaatsje vrij?

De katten/poezen hieronder zijn allemaal vrij van enige ziekte of gebrek.

Aimi

Poes - Geboren: 27/02/2016

Aimi is een heel aanhankelijke poes die graag naar een huisje zou gaan waar ze veel liefde ontvangt.

Ze is gevonden in een wijk van Ayamonte. Toen ze nog maar 5 maanden was wist ze al wat "leven op straat" betekende.

Ze vindt het heerlijk om in je armen te zijn of op je shoot te slapen. Is gek op kusjes geven en is graag onder de mensen.

Ze is een echte gezellige poes die geen problemen heeft met andere dieren of kinderen.

Perfect voor beiden een appartement of een huis met tuin.

Meer over Aimi

Ashy

Kater - Geboren: 24/06/2015

Hallo allemaal! Mijn naam is Ashy en ik heb altijd op straat gewoond totdat een oudere dame mij zag en vondt dat ik een beter leven verdiende.,

Ik ben een hele lieve kat, zorgzaam en erg rustig. Een beetje verlegen soms, maar ik hou veel van kusjes geven en ben constant aan het spinnen.

Ik kan heel goed met andere dieren en hoop dat je me hier gauw vandaan haalt want ik wil nu echt wel eens mijn eigen huisje en het maakt me niet uit of dat een appartement is of een huis met tuin.

Tot gauw dus!

Klik hier om meer foto's van mij te zien.

Esther

Poes - Geboren 25 Maart 2014

Esther werd gevonden met een ernstige baarmoederontsteking en moest onmiddellijk geopereerd worden. Daarbij is geconstateerd, dat ze Fiv-positief is. Geen probleem verder, want ze hoeft geen speciale medicijnen en ze kan er heel oud mee worden.

Ze is er nu weer helemaal bovenop en blijkt een heel rustige poes te zijn. Ze houdt erg van spelen maar heeft af en toe wel haar eigen mening, hetgeen veel kattenvrienden juist als karakter zullen waarderen.

Ze gaat ook uitstekend om met honden. Ze vindt het alleen niet alleen heerlijk fijn om in je armen gehouden te worden, maar ze slaapt wel graag op je schoot en wil altijd bij je in de buurt zijn.

In het asiel vindt ze het heerlijk om in de zon te liggen, ze is erg aanhankelijk en wil steeds maar door de vrijwilligers geaaid worden.

Kortom, een heerlijke knuffelpoes die het zowel in een appartement als in een huis met tuin fantastisch naar haar zin zal hebben.

Klik hier voor meer foto's.

Fofito

Dag mijn beste mensen, mijn naam is Fofito en ik ben nog niet zeker van mijn leeftijd.

Toen ze mij op straat vonden, was ik broodmager en net aangevallen door honden. Misschien komt dat, omdat ik niet bang ben voor honden.

Door mijn verwondingen was ik ernstig ziek en het heeft er even naar uitgezien, dat ik het niet zou halen, zo erg was het. Op een paar van de foto's kun je de ernst van de verwondingen zien, en hoe het er na de operatie er uit zag.

Daarna mocht ik bij Charo revalideren. En dat heeft ze geweten, zeg! Ik ben nu een gezonde jongen en weeg bijna 7 kg!! En eten doe ik heel graag.

Nu ik weer in mijn normale doen ben, kan ik zeggen, dat ik gewoon een gezellige jongen ben. Ik hou van mensen, groot en klein, ben dol op knuffelen en heb totaal geen problemen met andere dieren. Ook niet met honden, want ik ben bevriend met de hond van Charo.

Het is tijd geworden om mijn "vleugels uit te slaan", het nest te verlaten en op zoek te gaan naar een eigen huisje. Mag ik bij jou komen wonen?

Sky en Star

Hier een groeps groet van ons, Sky (de jongen) en Star (het meisje), broertje en zusje uit hetzelfde nest. We zijn nu 9 maanden oud en wachten al een tijdje om naar ons eigen definitieve Thuis te mogen gaan. Arrow en Moon, ook uit ons nest, hebben al een plekje in Nederland gevonden.
Van het moment, dat we bij Kerrie in de opvang kwamen, zijn we enigszins nerveus. ik, de jongen, ben inmiddels een stuk rustiger geworden en ook ben ik erg makkelijk in de omgang. Mijn zusje is nog steeds heel nerveus. Ze zal daar wel over heen groeien. Ze heeft daar wel de tijd voor nodig. Aangezien we erg close zijn, willen we ook graag samen worden geplaatst. Dan kan ik, de jongen, mijn zusje verder helpen tot rust te komen. We houden van mensen en ik vind knuffelen en aandacht wel lekker, maar Star heeft er nog wat moeite mee. Ze laat zich wel aaien, maar voorlopig niets anders.
Helpen jullie ons, ons definitieve Thuis te vinden? Waar we helemaal tot onszelf kunnen komen en ons verder ontplooien?

Mokka

Geboren 7 Augustus, 2016 - KATER

Mokka was gedumpt samen met zijn broertjes Obama en Newman.

Hij is fantastisch met zijn 2 broers.

Hij houdt ervan om in je armen genomen te worden en slaapt graag op je schoot.

Daarnaast is hij gek op aaien, kusjes geven en spelen. Deze 3 jongens zijn altijd bij elkaar.

Mokka vindt alles goed.... een huis met een tuin of gewoon een flat dus kan hij op jou rekenen?

Pepo

Kater - Geboren: 01/10/2015
Huidige leeftijd (1 Apr 2017): 17 maanden.

Pepo was achtergelaten in een shopping center en heeft daar maanden geleefd.
Ondanks het leed dat hem aangedaan was bleek hij een uitermate lieve kater te zijn, dus besloten we hem te helpen.
Hij is graag in gezelshap van mensen en kinderen, kalm, aanhalig en houdt ervan om vertroetelt te worden.
Helaas is hij niet zo dol op honden maar dat kan natuurlijk nog komen.
Andere poezen en katten zijn echter geen probleem voor hem.
Perfect voor een huis met tuin.

meer fotos van Pepo

Roni

Kater - Geboren: 16/07/2015 Huidige leeftijd (6 April): 1 jaar en 8 maanden.

Kijk hier naar Roni's Spaanse website.

Roni was samen met zijn broers op straat gedumpt toen hij nog maar 3 weken oud was.

Hij is een echte "champ" want hij kwam bij ons in erbarmelijke toestand. Hij was vreselijk ondervoed en had een uitgestulpt rectum.

Hij is drie keer geopereerd en is nu een totaal normale en gezonde kater zonder enige beperkingen.
Hij hoeft niet speciaal verzorgd te worden en gaat normaal naar de wc.

Je kan op de plaatjes op zijn Spaanse website zien hoe dat eruit zag.

Roni is een actieve kater die graag rent en speelt. Hij is aanhankelijk, slaapt graag naast je in vindt gezelschap van mensen en andere dieren heerlijk.
Geen problemen met andere katten of honden en hij is erg sociaal gezind.

Als jij een huis met tuin hebt zal je aan deze kat veel plezier beleven.

Dana

Poes - Geboren: 05/06/2015
Huidige leeftijd (6 Apr 2017): 1 jaar en 9 maanden.

Dana, die maar 1 maand oud was toen ze op straat aangevallen werd door een hond, heeft veel geleden.

De aanval resulteerde in wonden die voor Dana haast dodelijk waren. Ze had een doorboord oogvlies en een gebroken kaak

Dokters hadden haar zodanig behandeld dat alles na een tijdje weer goed functioneerde want vanwege haar gebroken kaakje ging er maar weinig voedsel naar binnen.

Godzijdank heeft een gezin die haar op straat gewond vonden haar naar ons toegebracht zodat ze na verschillende operaties nu volledig hersteld is.
Het enige wat zij eraan overgehouden heeft is een klein lidteken bij haar oogje.

Ze is een beetje verlegen in het begin maar heeft alleen genegenheid en veel liefde nodig. Ze is erg rustig, aanhankelijk en bovenal een erg lieve poes die van knuffelenen kusjes en tegen je aan slapen houdt.
Erg goed met andere poezen en katers. Perfect voor een appartement.

Meer over Dana op haar Spaanse website.