Speciale adoptie oproep van Little Tigers

Normaal gesproken bieden wij alleen kerngezonde katten aan ter adoptie op Facebook en onze website, maar nu doen we een speciale oproep voor die kattenliefhebbers, die kennis van en/of ervaring hebben met FiV, oftewel: katten-aids.

Katten met FiV kunnen, onder de juiste omstandigheden, een normaal leven leiden en dus gewoon 18 jaar of ouder worden. Veel katten zijn alleen maar drager van de ziekte. Het risico van besmetting door een gecastreerd mannetje is buitengewoon klein. De ziekte wordt alleen verspreid door diepe bijt-wonden door niet gecastreerde katers tijdens gevechten om hun territorium. Dit komt dus in een huiselijke situatie praktisch nooit voor.

Bovendien zal een gecastreerde kater (alle adoptiekatten van Little Tigers zijn gecastreerd) nooit meer zo agressief zijn en geen bijtneigingen meer hebben. Besmetting is dus vrijwel uitgesloten. Maar in Spanje zijn deze katjes kansloos om ooit nog te worden geadopteerd.

Gelukkig dat dit bij dierenvrienden hier veel beter lukt, want de eerste 3 van deze katten die wij op deze website hadden gezet, waren alle drie binnen een week al geadopteerd!

Hieronder staan er nog een paar. Help deze lieverds alsjeblieft!

Klik op hun naam om een omschrijving te zien.

FIV katten van Little Tigers
Felipe >>>
Felipe


Helaas hebben zijn eigenaars hem in de begraafplaats van Isla Cristina, met een zakje voer aan zijn lot over gelaten.
Felipe heeft geen nagels meer omdat ze geamputeerd zijn. Hij is een kat die houdt van knuffelen en hij kan bijna niet stoppen met spinnen.
Hij vindt het prachtig om met zijn speelgoed en met mensen te spelen, dus hij is perfect voor een huis met tuin of flat.

Esther >>>
Esther

Poes - Geboren 25 Maart 2014

Esther werd gevonden met een ernstige baarmoederontsteking en moest onmiddellijk geopereerd worden. Daarbij is geconstateerd, dat ze Fiv-positief is. Geen probleem verder, want ze hoeft geen speciale medicijnen en ze kan er heel oud mee worden.

Ze is er nu weer helemaal bovenop en blijkt een heel rustige poes te zijn. Ze houdt erg van spelen maar heeft af en toe wel haar eigen mening, hetgeen veel kattenvrienden juist als karakter zullen waarderen.

Ze gaat ook uitstekend om met honden. Ze vindt het alleen niet alleen heerlijk fijn om in je armen gehouden te worden, maar ze slaapt wel graag op je schoot en wil altijd bij je in de buurt zijn.

In het asiel vindt ze het heerlijk om in de zon te liggen, ze is erg aanhankelijk en wil steeds maar door de vrijwilligers geaaid worden.

Kortom, een heerlijke knuffelpoes die het zowel in een appartement als in een huis met tuin fantastisch naar haar zin zal hebben.

Klik hier voor meer foto's.

Mariano >>>
Mariano


Kater

Geboren: 11/12/2013

Leeftijd in juni 2017: 3 jaar en 5 maanden.

Katten immunodeficiency positief

http://gatosdeapapa.org/ficha-135

Mariano,

Hij werd gevonden toen hij nog maar 2 maanden oud was en lag in thet midden van de weg.

Een gezin pakte hem op en waren hem na 8 maanden al zat.

Mariano is een fantastische rustige kater die een beetje verlegen is maar na wat aanhalingen is hij niet meer van je zeide weg te branden.

Hij is gek op speeltjes, spelen en zonnebaden en gaat geweldig om met andere katten en honden

Perfect voor een flat.

De katten/poezen van Little Tigers hieronder zijn allemaal vrij van enige ziekte.

Sam>>>
Sam


Hallo beste mensen. Ik ben Sam, een speelse en aanhankelijke knul en ik ben 10 maanden oud. 

Ik groeide op straat op met mijn moeder, die werd gedood in een ongeluk. Daarna heeft een vrouw de verzorging op haar genomen, tot ik in het opvangcentrum terecht kon. Daar heb ik mij ontwikkeld tot een aanhankelijke en speelse jongen. In de opvang heb ik vriendschap gesloten met Pooky. We spelen en slapen samen. Maar het fijnste vind ik toch, wanneer de verzorgers binnenkomen. Dan ga ik direct op ze af en bedel ik om aaitjes en knuffels. Verder hou ik ervan om lekker lui te liggen zonnen.

Nu heb ik een leeftijd bereikt, dat ik op mijn eigen benen kan gaan staan. Ik zoek een lief Thuis, als het kan met een veilige tuin, en een kameraadje van mijn eigen leeftijd. Ik moet mijn energie toch ergens kwijt kunnen?
Heb jij nog een zonnig plekje voor mij vrij?


Foto van Pooky
Pooky >>>
Pooky


Goedendag beste mensen. Ik heet Pooky, en ik ben een speelse en aanhankelijke knul van 14 maanden. 

Ik leefde samen met mijn zuster op de straat. Op een geven moment zaten we, doodsbang, midden op een straat toen mijn zusje werd aangereden. Gelukkig konden ze mij op tijd redden en belande ik in de opvang van Gatos de APAPA. In het begin was ik nog steeds doodsbang, maar allengs kwam ik tot rust en kon ik opgroeien tot een sociale, lieve speelse jongen. Daar ben ik ook dikke maatjes geworden met Sam, we doen alles samen: spelen en slapen. Aan het leven op straat heb ik een verwonding aan mijn oog overgehouden, resulterend in een klein litteken en verminderd zicht in dat oog, maar daar heb ik helemaal geen last van.

Ik hou van zonnebaden, spelen. En ik ben dol op mensen, als het even kan, ga ik lekker op je schoot liggen slapen. Inmiddels verlang ik toch wel naar mijn eigen Thuis, samen met een leuk speelkameraadje van mijn eigen leeftijd.  
Mag ik op jouw schoot komen slapen?

Foto van Tigre
Tigre>>>
Tigre


Hallo lieve mensen. Ik heet Tigre en ik ben een lieve, speelse jongen van ongeveer 14 maanden.

Toen ik zo'n 5 maanden oud was, besloot mijn familie, dat ze genoeg van me hadden en ze dumpte mij, met al mijn spullen (mandje, kattenbak, voer etc.) op de golfbaan van Ayamonte. Gelukkig was daar een jonge vrouw die niet aarzelde en mij heeft gered. Ze bracht me naar de opvang van Gatos de APAPA en daar zit ik nu. Ondanks mijn ervaringen ben ik een zelfverzekerde jongen gebleven. Ik kan het goed vinden met de andere katten in de opvang. En ik ben nog steeds dol op mensen. Ik loop direct op de verzorgers af, als ze binnen komen.

Nu is het tijd voor mij, om een permanent Thuis te gaan zoeken. Ik hou van zonnebaden, spelen en flink veel knuffels en aaitjes krijgen. Een veilige tuin of balkon zou ook fijn zijn.

Hebben jullie nog een zonnig balkon voor mij?


Foto van Dora
Dora>>>
Dora


Dag allemaal, ik ben Dora een speels en sociaal meisje van 11 maanden.

Net als veel poezen in (Zuid) Spanje, werd ik, samen met mijn kittens, in de opvang gedumpt. Ik was toen pas 8 maanden oud. En in de opvang moest ik met de kittens drie maanden in een bench door brengen. Maar nu zijn ze allemaal geadopteerd en heeft Kerrie me mee genomen naar haar privé opvang. Daar kan ik ten minste weer spelen mat de andere katten, die Kerrie heeft. Aangezien zij geen hond heeft, heb ik nog geen ervaring met honden. Maar wie weet.... dat kan altijd nog komen, Ik ben nog jong.  Aangezien Kerrie maar beperkt ruimte heeft in haar opvang en binnenkort het weer druk gaat worden met nieuwe noodgevallen, moet ik binnenkort ruimte gaan maken.

Nu ben ik zover, dat ik op zoek mag gaan naar een nieuw en liefdevol Thuis. 
Ik ben dol op mensen en kan heel intens genieten, van de aandacht, aaitjes en knuffels die ik van ze krijg. Ook kinderen zijn geen probleem. Hoewel ik niet direct een veilig buiten nodig heb, zou het wel fijn zijn, als die er is. Ook één of meer speelkameraadjes zou leuk zijn, maar die zijn niet per sé nodig.

Staat mijn mandje al bij jou klaar?


Queenie>>>
Queenie

Hoi daar. Ik heet Queenie, een nogal bazige jonge dame van 1 jaar.

Iemand belde de politie, nadat ze me had gezien in een kattenkolonie, denkend me weer met m'n familie te herenigen. Maar zoals gewoonlijk belandde ik in de opvang. Daar bleek, dat ik niet was gechipt en er is ook niemand voor mij gekomen.

Ik moest me maar zien aan te passen aan de situatie. En dat heb ik ook gedaan. Ik ben de baas en de koningin van het stel, vandaar mijn naam Queenie.

Ik verlang zo naar een eigen Thuis, dat ik die nu mag gaan zoeken van Kerrie.

Ik ben dol op mensen en ook op kinderen, maar ze moeten dan wel niet te jong zijn. Ik ben graag onder de mensen, dan kan ik meteen laten zien, hoe mooi ik ben.

Andere katten heb ik niet nodig, ik vermaak me prima in m'n eentje. Als er een veilig buiten is, dan zou dat wel fijn zijn, want ik hou ervan, om naar buiten te kunnen.

Mag ik jouw "koninginnetje" zijn?


contact knop Queenie

Foto van Mimosa
Mimosa>>>
MimosaHallo allemaal, ik ben Mimosa, een aanhankelijke dame van 2,5 jaar.

Ik leefde en groeide op op een kerkhof in Ayamonte. De mensen van Gatos de APAPA kwamen langs voor een sterilisatie actie, waarbij de katten normaal na behandeling worden vrijgelaten. Maar ze raakten meteen verliefd op mij, en vroegen, of ik wilde blijven. Nou, dat heb ik gedaan. Na een eerste gewenning heb ik mij in de opvang ontwikkeld tot een rustige, zelfbewuste dame.

Maar nu is het tijd geworden, dat ik op mijn eigen poten ga staan en op zoek ga naar een permanent Thuis. Ik ben dol op mensen en lig graag bij ze op schoot. Als ik daarbij dan ook nog word geknuffeld en geaaid, voel ik me helemaal fijn. Ik speel graag, maar kan ook lekker lui in de zon liggen. Verder kijk ik graag naar vogels. Ik zou een veilig buiten wel weten te waarderen, dan kan ik lekker zonnen. Met andere katten kan ik overweg, alleen is er wel een periode van gewenning nodig. Maar ik zou het wel op prijs stellen, als ik één of twee kameraadjes heb.

Is jouw schoot nog vrij?

Adoptiekat Noah
Noah>>>
Noah

Hi allemaal, ik ben Noah en ik ben 6 jaar oud.

Mijn familie heeft mij in de opvang gedumpt omdat ik het niet leuk vond, als ze in de buurt van mijn kop kwamen. In plaats van uit te zoeken waarom, hebben ze me gewoon afgedankt.

Nu bleek bij de dierenarts, dat mijn bek volledig was ontstoken en dat mijn gebit in zeer slechte staat verkeerde. Dus hebben ze al mijn tanden en kiezen, met uitzondering van mijn hoektanden, getrokken en de infectie met antibiotica bestreden. Mijn bek is nu weer genezen.

Bij Kerrie heb ik wel een voorkeur voor Gourmet nat voer ontwikkeld. Ik ben er erg gek op. Af en toe eet ik klein gekruimelde biscuitjes.

Ik ben inmiddels zover, dat ik op zoek kan gaan naar een nieuw en Liefdevol Thuis.

Ik ben erg op mijn rust gesteld. Ik zoek graag een afgezonderd plekje op, zoals op een plank en ben erg terughoudend tegenover mensen (en dieren) die ik niet ken.

Maar heb ik je eenmaal leren kennen, dan vind ik het heerlijk om door je te worden vertroeteld. Ik heb liever geen al te jonge kinderen om me heen, omdat die mij te druk zijn, maar oudere kinderen, die gewend zijn aan katten, vormen geen probleem. En als het er is, zou een veilige tuin of balkon leuk zijn.

Mag ik bij jou mijn Gourmet komen eten?
contact knop Noah

Adoptiekat Keka
Keka>>>
Keka

Hallo Nederland. Ik heet Keka en ik ben nu weer een jonge, energieke meid van zo'n 1 jaar en 5 maanden oud.

Samen met nog twee katten woonde ik bij een vrouw, die werd opgenomen in een tehuis. Het gemeente bestuur dacht er op een geven moment aan, dat wij er ook nog waren en hebben toen het asiel ingeseind.

Toen de mensen van Gatos de APAPA kwamen, waren we al ondervoed en erg bang. Maar met veel geduld hebben die lieve mensen ons vertrouwen weer hersteld en ons weer gezond gemaakt.

En nu ben ik zover, dat ik weer op jacht kan gaan naar een nieuw en lief Thuis.

Ik zal in het begin wel even moeten wennen, maar als dat eenmaal is gebeurd: dan heb je een lieve aanhankelijke meid aan mij. Ik hou van spelen, alleen of met andere katten. Maar het liefst ben ik bij mensen.

Ik vind het heerlijk om aandacht te krijgen, en geknuffeld en geaaid te worden. Ook ga ik gewoon bij je in de buurt zitten, om dan lekker te gaan spinnen. Ik kan het goed vinden met andere katten, en ook kinderen zijn leuk. Als ik maar aandacht krijg.

Kan ik bij jou mijn knuffels komen halen?


contact knop Keka

De katten hieronder zijn onlangs geadopteerd! Hartelijk dank.

Roni is geadopteerd
Roni >>>
Roni


Kater - Geboren: 16/07/2015 Huidige leeftijd (6 April): 1 jaar en 8 maanden.

Kijk hier naar Roni's Spaanse website.

Roni was samen met zijn broers op straat gedumpt toen hij nog maar 3 weken oud was.

Hij is een echte "champ" want hij kwam bij ons in erbarmelijke toestand. Hij was vreselijk ondervoed en had een uitgestulpt rectum.

Hij is drie keer geopereerd en is nu een totaal normale en gezonde kater zonder enige beperkingen.
Hij hoeft niet speciaal verzorgd te worden en gaat normaal naar de wc.

Je kan op de plaatjes op zijn Spaanse website zien hoe dat eruit zag.

Roni is een actieve kater die graag rent en speelt. Hij is aanhankelijk, slaapt graag naast je in vindt gezelschap van mensen en andere dieren heerlijk.
Geen problemen met andere katten of honden en hij is erg sociaal gezind.

Als jij een huis met tuin hebt zal je aan deze kat veel plezier beleven.

IS GEADOPTEERD
Kali >>>
Kali

Dag beste mensen, ik ben Kali en ik ben een lieve, sociale meid van 1 jaar.
Ik werd brood mager op straat aangetroffen, in de winter kou. Ze dachten, dat ik ziek was en namen me mee. Gelukkig bleek dat niet het geval. Ik was gewoon uitgehongerd. Door de kou had ik dagen lang niets te eten gevonden. Daardoor ben ik ook wat kleiner, dan andere katten van mijn leeftijd. Nu ik in de opvang zit, heb ik lekker kunnen aansterken en nu ben ik helemaal gezond en klaar om op reis te gaan. Ik ben lekker speels, maar op z'n tijd vind ik lekker uitrusten ook fijn. Ik kan goed opschieten met andere katten en zelfs met honden. Maar het liefst ben ik onder de mensen, groot en klein. Ik vind de aandacht heerlijk, vooral als ze me daarbij ook knuffelen en aaien. Een tuin of balkon heb ik niet nodig. 

Staat mijn kattenmandje al klaar bij jou?

Lees meer>>>

Momo >>>
Birthdate: 27/10/2016
Current Age: 10 months and 23 days.
Sex: male.

Deze kostbaarheid werd gevonden in de straten van Ayamonte. Ik kom in een pittige staat aan.
Hij heeft zijn rechteroog en een deel van de visie van zijn linkeroog verloren. Ik kom met veel koorts, ondervoed en met een grote infectie.

Wij bedienen Momo, om het oppervlak van het oog te verliezen dat u kwijt en volledig is hersteld.
Hij maakt een volledig normaal leven, net als elke andere kat.

Momo is een geweldige kat, zeer liefdevol, super vriendelijk en houdt ervan om te spelen, van de ene kant naar de andere te lopen, om te klimmen ... dankzij die vitaliteit die Momo leeft.
Hij komt heel goed mee met andere katten en houdt ervan om altijd omringd te worden door vrijwilligers.
Perfect voor een huis met tuin.

Als u geïnteresseerd bent in onze Momo, stuur een email naar gatosdeapapa@gmail.com


Christina>>>
Christina

Christina

Goede dag, beste mensen. Ik heet Christina en ben nu ongeveer 1,5 jaar oud.
Op straat, waar ik met mijn kittens leefde, werd ik slecht behandeld. Daarom hebben ze naar Liliyana gebeld. Op het moment zit ik in een opvanghuis, dat ik moet delen met nog 4 katten en 4 kittens. Met die andere poezen om me heen kan ik goed op schieten. Het is daar wel overvol, en dus ben ik op zoek naar een rustig en liefdevol nieuw Thuis. In Bulgarije zijn zogenaamde fosterhomes dun gezaaid, vandaar. Ik hou niet van drukte en door mijn verleden ben ik erg alert op plotselinge bewegingen en handen met voorwerpen erin. Verder probeer ik me soms te "verstoppen", als ik wordt geaaid. Ik ben dus wat schrikachtig en heb dan ook tijd nodig, om mij helemaal op mijn gemak te kunnen voelen. Kleine kinderen zijn voor mij iets te veel van het goede.
Hebben jullie het geduld en de liefde, die ik nodig heb, om me te kunnen ontspannen? Mag ik dan mijn mandje bij jullie komen neer zetten?

Lees meer>>>

Dino>>>
Dino

Hallo luitjes. Ik ben Dino.

Ik ben een speelse jongen van 1 jaar en 10 maanden.

Ooit was ik geadopteerd en dacht ik een fijn huisje te hebben. Maar wat blijkt: de mensen daar beweerden plotseling dat ik allerlei allergieën had. Geloof je dat nou? En daar door belandde ik weer in de opvang van APAPA in Ayamonte.
Dus ben ik nu weer op zoek naar een nieuw en liefhebbend Thuis.

In de opvang is vastgesteld, dat ik het Feline Leukemia Virus (FeLV) heb.

Ik vind het heerlijk om leven om me heen te hebben: mensen, kinderen, katten en zelfs honden. Ik ben een zeer sociale kater en erg aanhankelijk.

Ik ben altijd op zoek naar aandacht, knuffeltjes en aaitjes. Verder ben ik een rustige jongen, die van zonnebaden houdt, van slapen op je schoot en/of in je armen.

Hebben jouw armen nog plaats voor mij?

Lees meer >>>

Adoptiekat Souzuke
Souzuke>>>
Sousuke

Ik ben onlangs geadopteerd! Yippeeeeee!!!

Hallo luitjes. Ik heet Spirit (aka Sousuke). Ik ben een speelse maar wat dominante jongen van ongeveer 2 jaar.

Ik ben geadopteerd maar ik blijk te dominant te zijn voor een aantal katten daar in huis. En voor de lieve vrede zoekt mijn familie nu, samen met Little Tigers een nieuw Thuis voor mij, waar ik de enige kat ben.

Wat wel mee telt, is dat ik het Feline Immunodeficiëntie Virus heb. Ik ben drager van dat virus, maar heb er totaal geen last van en ik kan, met de normale goede zorg, er heel oud mee worden.

In mijn normale doen ben ik een lieve, aanhalige jongen, die graag bij je op schoot komt. Ik hou van knuffels en aaitjes en ik speel graag.

En, als ik de enige kat ben, hoef ik me niet op te stellen als een macho kat. Met alles, wat me is overkomen, hoop ik eindelijk op een beetje geluk.

Mag bij jou mijn geluk beproeven?
contact knop Sosuke

Isodoro geadopteerd
Isodoro>>>
Isodoro

Buen día Holanda, soy Isodoro. Ik ben een sociale en speelse knaap van ruim 8,5 jaar.
8 jaar lang heb ik een goed Thuis gehad. Ik dacht, dat ik het goed had getroffen.

Maar ja, je kent die Spanjaarden hè? Om onduidelijke redenen hadden ze genoeg van mij en werd ik bij Manu in de opvang gedumpt. En daar deed ik het niet echt goed.

Ik was die drukte en de strijd om te overleven niet gewend. Ik raakte er depressief van.

Maar inmiddels ben ik tijdelijk op een privé adres ondergebracht en daar doe ik het veel beter. Ik ben lekker ontspannen, hou van de aandacht die ik krijg en ik zit echt lekker in m'n vel.

Nu ben ik naarstig op zoek naar, het liefst, een nieuw Thuis. Maar als dat niet mocht lukken, ben ik ook al blij als iemand mij voor een wat langere tijd wil opvangen, want dan heb ik tenminste de tijd om rustig naar een permanent Thuis te zoeken.

Ik zoek een Thuis, waar ze onvoorwaardelijk van me zullen houden, waar ik lekker kan spelen en, als er een veilig buiten is, ook af en toe naar buiten kan.

Ik kan opschieten met katten, als het er maar niet te veel zijn. Maar niet met honden. Kinderen vind ik leuk.

Hebben jullie nog dat plekje voor mij vrij?


contact knop Isodoro

Coco en Mina adoptie katten
Coco/Mina
Coco en Mina

Coco en Mina

Hallo beste mensen in Nederland wij zijn "broer en zus" Coco (de rode) en Mina, twee vrolijke oudjes.
Door dat onze familie naar het buitenland verhuisde en wij niet mee konden, zijn wij in het opvangcentrum van Gatos de APAPA beland. En dat is, na zo'n lang huiselijk leven, echt geen plek voor ons. We zoeken dan ook, eigenlijk met een beetje spoed, weer een liefdevol Thuis. Wij houden van onze rust, maar zijn ook speels. Waar je de ene ziet, zie je ook de andere. We doen echt alles samen: luieren, wassen, eten, spelen enz. We houden van mensen en zijn dol op knuffels en aaitjes. We kunnen heel goed omgaan met andere katten, met honden en met kinderen. En we hebben niet echt een tuin nodig. Geef ons even de tijd, om aan onze nieuwe omgeving te wennen, en dan heb je er twee fantastische huisgenootjes bij.
Hebben jullie nog plek voor twee knuffelkontjes?


contact knop Noah