Adoptie Katten Skiathos – Griekenland

Gehandicapte katten en poezen van Skiathos Cat Welfare Association - Griekenland

Skiathos Cat Welfare Association is een stichting die zich sinds 2005 inzet voor de zwerfkatten op het Griekse eiland Skiathos. Bij velen bekend door de film Mama Mia. De stichting verzorgt de zwerfkatten op het eiland 365 dagen per jaar met voedsel en medische hulp. Sinds de oprichting zijn er al meer dan 6000 katten gecastreerd/gesteriliseerd. Helaas moet de stichting weg op de huidige locatie en daarom zijn we met spoed op zoek naar goede adoptanten die deze katten willen opvangen.

Skiathos Cat Welfare Association (www.skiathos-cats.org) werkt met huisbezoeken en een adoptieovereenkomst.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Evelyne Dierikx, via email skiathoscatgiftshop@hotmail.com

Skiathos katten in het asiel

De 4 poezen/katten hieronder zijn blind en het zou fantastisch zijn als ze snel geadopteerd worden.

BB

Dave

Adoptiekat Greg

Greg

Maria

Selecteer ajb hieronder een kat/poes voor meer informatie.

BB

Poes - 5 jaar oud - zwart

BB is gevonden toen ze nog heel jong was bij een van de voederstations. Ze kon niet bij het eten komen en werd iedere keer weggejaagd door de andere. Ondanks dat ze haar ogen open heeft bleek dat ze blind is. Ze houdt ervan geknuffeld en geaaid te worden, zolang je het niet onverwachts doet want daar schrikt ze van. We zijn op zoek naar een veilige binnenwoning (evt. met een veilige buitenruimte) zonder jonge kinderen of honden, met mensen die begrijpen dat blinde katten iets aangepaste behoeften hebben. De verhuizing zal stressvol zijn dus het is erg belangrijk dat BB alle tijd krijgt om te wennen aan haar nieuwe omgeving.

BB is gesteriliseerd. Bij adoptie wordt ze getest op katten-aids en katten-leukemie en krijgt ze een uitgebreid bloedonderzoek. Ze wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en ze reist in een voor de luchtvaart goedgekeurde reismand.

De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220, maar voor een blind dier zoals BB is het slechts € 140.

Dave

Dave en Greg

Greg en Dave. Twee lieve maar wat nerveuze katers, waarbij het fantastisch zou zijn om ze samen te kunnen plaatsen in een rustige omgeving zodat ze steun aan elkaar hebben.
Maar ze kunnen ook alleen geadopteerd worden.

DAVE - kater - 1,5 jaar - prachtige halflangharige tabby

Dave is gevonden door een vrijwilliger. Dave was helaas aangereden en daarbij waren zijn beide ogen erg opgezwollen en kwamen zelfs uit de oogkas. 1 oog en later ook het andere oog heeft een dierenarts moeten verwijderen. Hij is hierna bij het asiel van Sharon in huis opgenomen. Door wat hij mee heeft gemaakt, is deze lieve kater nogal gevoelig voor stress en heeft veel geduld, liefde en stabiliteit nodig. Een woning met jonge kinderen en honden is daarom niet geschikt. Dave kun je niet zomaar oppakken en dient voorzichtig benaderd te worden zodat hij niet schrikt. We zijn op zoek naar lieve dierenvrienden die hem een veilige binnenwoning willen bieden. De verhuizing zal stressvol zijn dus het is erg belangrijk dat Dave alle tijd krijgt om te wennen aan zijn nieuwe omgeving.

Hij is gecastreerd. Bij adoptie worden alle dieren getest op katten-aids en katten-leukemie en krijgen ze een uitgebreid bloedonderzoek. Ze worden voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en reizen in een voor de luchtvaart goedgekeurde reiskennel.

De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220. Maar voor de blinde katten kan dit beperkt worden door een genereuze bijdrage van een anonieme dierenvriend tot € 140.

Greg

Greg en Dave

Greg en Dave. Twee lieve maar wat nerveuze katers, waarbij het fantastisch zou zijn om ze samen te kunnen plaatsen in een rustige omgeving zodat ze steun aan elkaar hebben.
Maar ze kunnen ook alleen geadopteerd worden.

GREG - kater - 5 jaar - zwart/wit

Greg is in de winter over een hek heen gegooid in de tuin bij een kattenliefhebber. Hij was toen pas 10 weken oud, blind en bang. De kattenliefhebber had helaas niet de middelen om voor Greg te zorgen en heeft hem naar de Skiathos Cat Welfare asiel gebracht.

Greg is 3 jaar, maar nog steeds door zijn blindheid angstig voor onverwachte dingen. Maar hij krijgt door de goede verzorging steeds beter met hem en krijgt weer zelfvertrouwen. Daarom is het speciaal voor hem zo erg jammer dat het asiel de dueren moet gaan sluiten. Hij zal snel naar een stabiel huis moeten, liefst zonder kleine kinderen en honden. Greg is (nog) geen echte knuffelkater en dient voorzichtig benaderd te worden zodat hij niet schrikt.

Hij is gecastreerd. Bij adoptie worden alle dieren getest op katten-aids en katten-leukemie en krijgen ze een uitgebreid bloedonderzoek. Ze worden voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en reizen in een voor de luchtvaart goedgekeurde reiskennel.

De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220. Maar voor de blinde katten kan dit beperkt worden door een genereuze bijdrage van een anonieme dierenvriend tot € 140.

Maria

Maria

Poes - 7 jaar oud - rood met wit

Maria: een prachtige rode dame. Toen ze 4 maanden oud werd ze gered door een omstander, toen een aantal Griekse kinderen haar in de zee wilden gooien. Door deze ervaring is ze getraumatiseerd en blind geworden terwijl ze wel haar ogen open heeft. Ze houdt ervan geknuffeld en geaaid te worden, zolang ze maar wel weet dat je het doet. Als iets te 'heftig' gebeurt, kan ze schrikken.

Maria houdt niet van andere katten maar heeft geen probleem met rustige honden. We zijn op zoek naar een huis waar Maria ook naar buiten kan in omheinde tuin zonder jonge kinderen maar met mensen die begrijpen dat blinde katten verschillende behoeften hebben. De verhuizing zal stressvol zijn dus het is erg belangrijk dat Maria alle tijd krijgt om te wennen aan haar nieuwe omgeving

Zij is gesteriliseerd. Bij adoptie worden alle dieren getest op katten-aids en katten-leukemie en krijgen ze een uitgebreid bloedonderzoek. Ze worden voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en reizen in een voor de luchtvaart goedgekeurde reiskennel.

De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220. Maar voor de blinde katten kan dit beperkt worden door een genereuze bijdrage van een anonieme dierenvriend tot € 140.

Hieronder 5 Poezen/katten hieronder met een beperking (geen staart, geen oortjes enz.)

Ghandi

Lennon

Mr No-Ears

Mousy

Oscar

Ghandi

kater
2,5 jaar oud
tabby met wit
doof en heel aanhankelijk

Gandhi werd gevonden in kitten 'hoogseizoen' dus de locatie waar hij vandaan komt is helaas niet meer te achterhalen. Als kitten vroeg hij al om extreem veel aandacht.De dierenarts heeft enkele tests gedaan waaruit bleek dat Gandhi doof is en een stoornis heeft waardoor hij om aandacht vraagt en nodig heeft

Ghandi is erg lief en onderscheidt zich van alle katten omdat hij graag knuffelt. Gandhi heeft erg veel aandacht nodig en vindt het heerlijk om in je armen te liggen. Bezoekers aan de stichting houden altijd van Ghandi omdat hij niet is zoals de meeste katten, hij is een heel speelse kat die ook graag op je schoot zit. Ghandi kan met andere katten en honden maar hij zal altijd de voorkeur geven aan mensen en alle aandacht die hij kan krijgen. De ultieme knuffelkat. Doordat Ghandi doof en niet goed kan miaauwen 'gilt' hij soms

Ghandi is gecasteerd. Bij adoptie wordt hij getest op katten aids en kattenleukemie en krijgt hij een uitgebreidt bloedonderzoek. Hij wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en ze reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220.

 
Lennon

Lennon

Kater - 8 jaar oud - zwart/wit - geen staart

Lennon is aangevallen door een hond. Zijn staart was compleet verwoest. Ook had hij bijtwonden aan de achterkant van zijn lichaam. Gelukkig was er op dat moment een vrijwillige dierenart aanwezig om dat in die tijd het eiland nog niet over een dierenarts beschikte. De dierenarts heeft 2 uur heeft geopereerd. Hierbij werd zijn staart verwijdert en de andere wonden hersteld. Lennon is vernoemd naar de dierenarts die hem heeft gered.

Lennon is heel vriendelijk, vindt het heerlijk om te knuffelen. Hij kan met andere katten maar is sinds de aanval erg bang van honden. Lennon zou een ideale binnenkat zijn maar een goed huis waar hij naar buiten kan is ook fijn.

Lennon is gecasteerd . Bij adoptie wordt hij getest op katten aids en kattenleukemie en krijgt hij een uitgebreidt bloedonderzoek. Hij wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en hij reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220.

Mister No Ears

Mr No Ears foto

Kater - 5 jaar oud - wit met grijs - geen oren

Geschiedenis
Mister No Ears is een paar geleden aan komen lopen en niet meer weggegaan. Zijn oren waren erg beschadigd. Na een bezoek aan de dierenarts bleek het kanker te zijn en zijn zijn oren verwijderd.

Karakter
Mister No Ears is een zelfstandig kat maar hij is graag bij mensen en komt graag een knuffel halen. Ondanks dat hij dagelijkse omringd is door heel veel katten, houdt hij niet van andere katten. Ook is hij geen fan van honden. Hij zoekt een huis zonder andere huisdieren en jonge kinderen. Hij gaat ook graag naar buiten als binnenkat is hij niet geschikt.

Mister No Ears is gecasteerd. Bij adoptie wordt hij getest op katten aids en kattenleukemie en krijgt hij een uitgebreidt bloedonderzoek. Hij wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en ze reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220.

Mousy

Kater - 3 jaar oud - wit met Tabby - geen staart

Toeristen vonden Mousy als kitten die klem zat onder een autoband met zijn staart. Om hem te kalmeren zijn de toeristen bij Mousy gebleven tot de eigenaar van de auto terug kwam zodat ze hem konden bevrijden. Helaas was zijn staart niet meer te redden.

Mousy is erg vriendelijk en houdt van aandacht. Hij kan met andere katten en honden en een gezin kinderen is ook geschikt. Mousy vindt het heerlijk om naar buiten te kunnen, we zijn dan ook opzoek naar een goed huis waar hij ook naar buiten kan.

Mousy is gecasteerd. Bij adoptie wordt hij getest op katten aids en kattenleukemie en krijgt hij een uitgebreidt bloedonderzoek. Hij wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en ze reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220.

Oscar

Maria

Kater - 4 jaar oud - wit met grijs - geen oren

Op jonge leeftijd gevonden met verwondingen aan zijn oren. Dit bleek kanker te zijn veroorzaakt door de zon. Beide oren waren zo ernstig aangetast dat ze verwijderd moesten worden.

Oscar is heel vriendelijke, houdt van knuffelen en veel aandacht. Oscar kan met andere katten, honderen en kinderen. Hij vindt het ook heerlijk om naar buiten te gaan. We zijn daarom opzoek naar een goed huis waar hij ook naar buiten kan.

Oscar is gecasteerd . Bij adoptie wordt hij getest op katten aids en kattenleukemie en krijgt hij een uitgebreidt bloedonderzoek. Hij wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en ze reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220.

De 8 Poezen/katten hieronder hebben geen afwijking

Foto Amigo

Amigo

Foto Chin-chin

Chin-chin

Foto Maritza

Maritza

Foto Marmita

Marmita

Foto Rufus

Rufus

Selecteer ajb hieronder een van de katjes hierboven voor meer informatie.

Amigo
Kater - 1,5 jaar oud - Tabby met wit – half langharig Geschiedenis: Amigo werd gevonden met zijn 2 broers op een leeftijd van 6 weken. Zijn moeder was overreden. Ze werden naar het asiel gebracht waar ze uitgroeide in prachtige katten. Karakter: Amigo houdt van aandacht, knuffels en is graag in de buurt om alles in de gaten te houden. Hij is erg relaxt en makkelijk in de omgang. Amigo kan met andere katten, een rustige hond en zou een geweldig kat zijn voor een gezin zijn. Hij vindt het leuk om naar buiten te gaan, dus we zoeken een huis waar hij ook naar buiten kan. Amigo is gecastreerd. Bij adoptie wordt Amigo getest op katten aids en kattenleukemie. Hij wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en hij reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220.
Chin-chin

Poes - 4 maanden oud - zwart en wit

Geschiedenis:
Chin Chin is als kleine kitten door de toerist in de vuilnisbak gevonden en naar de opvang gebracht.

Chin Chin is gezien haar leeftijd nog niet gesteriliseerd. Bij adoptie wordt Chin Chin getest op katten aids en kattenleukemie. Ze wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en ze reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220.


 

Maritza

Maritza

poes - gesteriliseerd - zilverkleurige tabby - 1,5 jaar oud

Geschiedenis:
Maritza werd gevonden toen ze nog een kitten was bij een hotel. Er is nog gewacht of een moederpoes haar kwam halen, maar dat was niet het geval. Waarschijnlijk is ze daar gedumpt. Omdat ze te jong was om te overleven, werd ze naar het de opvang gebracht, waar ze opbloeide tot een prachtige kat.

Karakter:
Martiza heeft een zeer mooie markering en heeft prachtige groene ogen. Ze is kan met honden en oudere kinderen. Ze houdt van haar knuffels en is makkelijk in de omgang maar ze vindt het ook heerlijk om op zich zelf te zijn. We zoeken voor haar een goed huis waar ze ook naar buiten kan.

Maritza is gesteriliseerd. Bij adoptie wordt Maritza getest op katten aids en kattenleukemie en krijgt ze een uitgebreidt bloedonderzoek. Ze wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en ze reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220.

Mag Maritza bij jou komen wonen?

Stuur ons een email door hier te klikken

Marmita

poes - 4 jaar oud - rood met wit

Geschiedenis:
Marmita werd gevonden door Lorenda een Italiaanse dame op de laatste avond van haar vakantie, hoewel Marmita rondhing bij een Taverna was ze meer geïnteresseerd in aandacht dan eten. Lorenda vroeg de eigenaren wat er in de winter van deze mooie kat zou worden. Ze zeiden dat de Taverna zou sluiten en Marmita niet verzorg zou worden. Hierop werd  contact opgenomen met de Skiathos Cat Welfare om deze kat gezien ze nog zo jong was op te vangen.

Karakter:
Marmita is een zeer lieve ociale kat en dol op knuffelen. Ze zou een geweldige gezinskat zijn in een gezin met oudere kinderen. Marmita is OK met andere katten, maar een huis met een hond is niet geschikt zijn. Marmita is geschikt als binnenkat

Marmita is gesteriliseerd. Bij adoptie wordt Marmita getest op katten aids en kattenleukemie en krijgt zij een uitgebreidt bloedonderzoek. Ze  wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220.

Mag Marmita bij jou komen wonen?

Stuur ons een email door hier te klikken

Rufus

2 jaar - tabby met wit - gecasteerd 

Geschiedenis:
Rufus werd in de winter gevonden als een kitten van 4 weken oud toen bij van een dak viel Hij is vernoemd naar zijn val. Hij was erg klein,mager en erg hongerig en gevonden in de slechtste periode mogelijk en niemand dacht dat hij het zou overleven. Hij is met flesvoeding groot gebracht en kreeg veel liefde, tijd en aandacht is bij opgegroeid tot een grote, mooie en lieve kater.

Karakter:
Rufus is een geweldige vriendelijke kat. Hij houdt van alles en iedereen en wil bij alles dat gebeurd zijn om maar niets te missen. Hij kan een geweldige gezinskat zijn en vindt het niet erg zijn huis te delen met andere katten en/of een vriendelijke hond

Rufus is gecastreerd. Bij adoptie wordt Rufus  getest op katten aids en kattenleukemie en krijgt hij een uitgebreidt bloedonderzoek. Hij wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en hij reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220.

Mag Rufus bij jou komen wonen?

Stuur ons een email door hier te klikken

Foto Floydetta

Floydetta

Foto Picasso

Picasso

Foto van Rib

Rib

Floydetta
Poes - 6 jaar oud - Wit met zwart - langharig Geschiedenis: Floydetta werd gevonden als een piepkleine kitten helemaal alleen een een verlaten veld door toeristen Karakter: Floydetta is een grote langharige poes die dol is om over haar buik geaaid te worden. Ze houdt van mensen en aandacht. Floydetta houdt niet van andere katten of honden en wilt graag de enige koningin in het huis zijn. Ze past ook prima in een gezin met oudere kinderen. Floydetta heeft een heel schattig zacht miaauwtje voor zo’n grote kat. Ze zoekt een huis waar ze ook naar buiten kan. Floydetta is gesteriliseerd. Bij adoptie wordt Floydetta getest op katten aids en kattenleukemie. Ze wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en ze reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220
Picasso
Kater - 4 maanden oud - Zwart en wit Geschiedenis: Picasso werd bij de opvang gedumpt als jonge kitten met zijn drie broers en zussen. Hij wordt Picasso genoemd omdat hij besloot de schilder te helpen met zijn werk en stipjes verf op hem kreeg. Karakter: Picasso houdt van spelen en is een lief en hele vriendelijke kitten. Hij kan met andere katten, honden en past in iedere familie. Hij zou geschikt zijn als een binnenkat, maar een huis waar hij buiten kan gaan zou ook een goede optie zijn. Piscasso is gezien zijn leeftijd nog niet gecastreerd. Bij adoptie wordt Piscasso getest op katten aids en kattenleukemie. Hij wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en hij reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220.
Rib


Poes - 
4 maanden - Tabby

Geschiedenis:
Rib werd gevonden als een klein kitten onder een auto kletsnat van de regen en klagend miauwend . Er was geen moederkat in de buurt, dus een vrijwilliger nam Rib mee naar het goede doel om haar in veiligheid te brengen. Rib heeft haar naam te danken aan een rib die een beetje uitsteekt. Ze is hier mee geboren

Karakter:
Rib is een zeer mooie en vriendelijke kat. Ze houdt van knuffels en speelt graag. Rib past prima in een gezin en kan met andere katten en een rustige hond. Rib kan worden gehouden als een binnenkat, maar een huis waar ze buiten kan zou een hele goede optie zijn.

Rib is gezien haar leeftijd nog niet gesteriliseerd. Bij adoptie wordt Rib getest op katten aids en kattenleukemie. Ze wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en ze reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220.