Adoptie Katten Skiathos – Griekenland

Gehandicapte katten en poezen van Skiathos Cat Welfare Association - Griekenland

Skiathos Cat Welfare Association is een stichting die zich sinds 2005 inzet voor de zwerfkatten op het Griekse eiland Skiathos. Bij velen bekend door de film Mama Mia. De stichting verzorgt de zwerfkatten op het eiland 365 dagen per jaar met voedsel en medische hulp. Sinds de oprichting zijn er al meer dan 6000 katten gecastreerd/gesteriliseerd. Helaas moet de stichting weg op de huidige locatie en daarom zijn we met spoed op zoek naar goede adoptanten die deze katten willen opvangen.

Skiathos Cat Welfare Association (www.skiathos-cats.org) werkt met huisbezoeken en een adoptieovereenkomst.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Evelyne Dierikx, via email skiathoscatgiftshop@hotmail.com

Skiathos katten in het asiel

Hieronder 4 Poezen/katten hieronder met een beperking (geen staart, geen oortjes enz.)

Lennon

Mr No-Ears

Mousy

Oscar

Lennon

Lennon

Kater - 8 jaar oud - zwart/wit - geen staart

Lennon is aangevallen door een hond. Zijn staart was compleet verwoest. Ook had hij bijtwonden aan de achterkant van zijn lichaam. Gelukkig was er op dat moment een vrijwillige dierenart aanwezig om dat in die tijd het eiland nog niet over een dierenarts beschikte. De dierenarts heeft 2 uur heeft geopereerd. Hierbij werd zijn staart verwijdert en de andere wonden hersteld. Lennon is vernoemd naar de dierenarts die hem heeft gered.

Lennon is heel vriendelijk, vindt het heerlijk om te knuffelen. Hij kan met andere katten maar is sinds de aanval erg bang van honden. Lennon zou een ideale binnenkat zijn maar een goed huis waar hij naar buiten kan is ook fijn.

Lennon is gecasteerd . Bij adoptie wordt hij getest op katten aids en kattenleukemie en krijgt hij een uitgebreidt bloedonderzoek. Hij wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en hij reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220.

Mister No Ears

Mr No Ears foto

Kater - 5 jaar oud - wit met grijs - geen oren

Geschiedenis
Mister No Ears is een paar geleden aan komen lopen en niet meer weggegaan. Zijn oren waren erg beschadigd. Na een bezoek aan de dierenarts bleek het kanker te zijn en zijn zijn oren verwijderd.

Karakter
Mister No Ears is een zelfstandig kat maar hij is graag bij mensen en komt graag een knuffel halen. Ondanks dat hij dagelijkse omringd is door heel veel katten, houdt hij niet van andere katten. Ook is hij geen fan van honden. Hij zoekt een huis zonder andere huisdieren en jonge kinderen. Hij gaat ook graag naar buiten als binnenkat is hij niet geschikt.

Mister No Ears is gecasteerd. Bij adoptie wordt hij getest op katten aids en kattenleukemie en krijgt hij een uitgebreidt bloedonderzoek. Hij wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en ze reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220.

Mousy

Kater - 3 jaar oud - wit met Tabby - geen staart

Toeristen vonden Mousy als kitten die klem zat onder een autoband met zijn staart. Om hem te kalmeren zijn de toeristen bij Mousy gebleven tot de eigenaar van de auto terug kwam zodat ze hem konden bevrijden. Helaas was zijn staart niet meer te redden.

Mousy is erg vriendelijk en houdt van aandacht. Hij kan met andere katten en honden en een gezin kinderen is ook geschikt. Mousy vindt het heerlijk om naar buiten te kunnen, we zijn dan ook opzoek naar een goed huis waar hij ook naar buiten kan.

Mousy is gecasteerd. Bij adoptie wordt hij getest op katten aids en kattenleukemie en krijgt hij een uitgebreidt bloedonderzoek. Hij wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en ze reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220.

Oscar

Maria

Kater - 4 jaar oud - wit met grijs - geen oren

Op jonge leeftijd gevonden met verwondingen aan zijn oren. Dit bleek kanker te zijn veroorzaakt door de zon. Beide oren waren zo ernstig aangetast dat ze verwijderd moesten worden.

Oscar is heel vriendelijke, houdt van knuffelen en veel aandacht. Oscar kan met andere katten, honderen en kinderen. Hij vindt het ook heerlijk om naar buiten te gaan. We zijn daarom opzoek naar een goed huis waar hij ook naar buiten kan.

Oscar is gecasteerd . Bij adoptie wordt hij getest op katten aids en kattenleukemie en krijgt hij een uitgebreidt bloedonderzoek. Hij wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en ze reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220.

De 5 poezen/katten hieronder hebben geen afwijking

Foto Chin-chin

Chin-chin

Foto Floydetta

Floydetta

Foto Picasso

Picasso

Foto van Rib

Rib

Foto Marmita

Marmita

Selecteer ajb hieronder een van de katjes hierboven voor meer informatie.

Chin chin
Poes - 4 maanden oud - zwart en wit Geschiedenis: Chin Chin is als kleine kitten door de toerist in de vuilnisbak gevonden en naar de opvang gebracht. Chin Chin is gezien haar leeftijd nog niet gesteriliseerd. Bij adoptie wordt Chin Chin getest op katten aids en kattenleukemie. Ze wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en ze reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220.
 
Floydetta
Poes - 6 jaar oud - Wit met zwart - langharig Geschiedenis: Floydetta werd gevonden als een piepkleine kitten helemaal alleen een een verlaten veld door toeristen Karakter: Floydetta is een grote langharige poes die dol is om over haar buik geaaid te worden. Ze houdt van mensen en aandacht. Floydetta houdt niet van andere katten of honden en wilt graag de enige koningin in het huis zijn. Ze past ook prima in een gezin met oudere kinderen. Floydetta heeft een heel schattig zacht miaauwtje voor zo’n grote kat. Ze zoekt een huis waar ze ook naar buiten kan. Floydetta is gesteriliseerd. Bij adoptie wordt Floydetta getest op katten aids en kattenleukemie. Ze wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en ze reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220
Marmita
poes - 4 jaar oud - rood met wit Geschiedenis: Marmita werd gevonden door Lorenda een Italiaanse dame op de laatste avond van haar vakantie, hoewel Marmita rondhing bij een Taverna was ze meer geïnteresseerd in aandacht dan eten. Lorenda vroeg de eigenaren wat er in de winter van deze mooie kat zou worden. Ze zeiden dat de Taverna zou sluiten en Marmita niet verzorg zou worden. Hierop werd  contact opgenomen met de Skiathos Cat Welfare om deze kat gezien ze nog zo jong was op te vangen. Karakter: Marmita is een zeer lieve ociale kat en dol op knuffelen. Ze zou een geweldige gezinskat zijn in een gezin met oudere kinderen. Marmita is OK met andere katten, maar een huis met een hond is niet geschikt zijn. Marmita is geschikt als binnenkat Marmita is gesteriliseerd. Bij adoptie wordt Marmita getest op katten aids en kattenleukemie en krijgt zij een uitgebreidt bloedonderzoek. Ze  wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220. Mag Marmita bij jou komen wonen? Stuur ons een email door hier te klikken