Onze manier van werken met hulpprojecten.

De meeste dierenstichtingen concentreren zich op slechts één enkele hulpverlener of asiel.

Hij of zij kan dan rekenen op structurele hulp wat betreft de financiën en vaak zelfs ook voor de bemiddeling van hun dieren.

Er vallen echter honderden geweldige hulpverleners tussen wal en schip. Vooral in landen, waar toeristen minder komen, zoals in bijv. Oost-Europa.

Niemand die hen helpt, niemand die hen zelfs maar ziet of het moet een volger op Facebook zijn die toevallig hun berichten las.

Dat zijn de hulpverleners die ‘verzuipen’ in hun werk. Die meestal dag en nacht iedere dag van het jaar ermee bezig zijn. Vol met zorgen, het steeds maar oplopend aantal dieren die allemaal voer, medicijnen, vaccinaties, enz. nodig hebben.

Vaak zijn de facturen zo hoog opgelopen dat zo'n dierenarts weigert om nog meer dieren van zo'n iemand te helpen, tenzij er contant betaald wordt. Of men krijgt alleen nog voer als men de leverancier contant betaalt.

Ook hebben zij meestal geen geld voor hokken of stro. En hekwerk dat zo kapot is dat dieren zich eraan verwonden.

Dát zijn de mensen en de dieren waarvoor Dierennood in de bres springt!

Helaas meestal maar eenmalig. Simpelweg omdat er zo véél zijn.

Wij kunnen alleen de ergste nood van dat moment lenigen. Zodat men weer even lucht krijgt. Om een hoge rekening te kunnen betalen, er dieren kunnen worden gesteriliseerd, of zodat zij al hun pups gelukkig toch kunnen laten vaccineren en ontwormen.

En men heel blij is om voor de hele winter stro te kunnen kopen en/of de meest gammele hokken kan repareren of zelfs vervangen. Of eindelijk het hek kunnen maken zodat er geen dieren meer kunnen ontsnappen met het gevaar te worden doodgeschoten door de buren... (Ja, dat is helaas de harde realiteit vooral in landen in Oost-Europa!)

Hiervoor leggen wij contact met zo'n helper en nadat wij iemand hebben uitgekozen om voor hem of haar een Maand- of Klein Project te gaan maken, volgen nog eindeloos veel mailtjes en Whatsapp berichten over en weer om een goed totaal beeld te kunnen krijgen.

Immers, wij moeten weten wat het belangrijkste en meest urgente is om hun dieren goed te kunnen verzorgen. Op de korte termijn, maar liefst ook op langere termijn. Daarop baseren wij dan het te maken project.

Daar gaan meestal vele maanden tot zelfs wel een jaar aan tijd overheen voordat het op onze website gepubliceerd kan worden.

Ook tijdens en na een hulpproject blijven wij intensief contact houden. Wij willen immers weten hoe en waarvoor de donaties gebruikt zijn. Daarover dienen de hulpverleners naar ons verslag uit te brengen.

Na een paar maanden wordt er een update op de website en op onze Facebookpagina geplaatst. Daarmee bedanken wij onze donateurs en bewijzen meteen dat hun donaties goed terecht zijn gekomen.

Eigenlijk is dan ons deel naar de hulpverlener toe wel klaar. Maar in de praktijk blijft de ‘vriendschap’ bestaan en volgen er nog dikwijls mails en berichtjes over en weer.

Arbeidsintensief maar o zo dankbaar...

Wij hopen hiermee een goed idee te hebben gegeven hoe wij werken, om zoveel mogelijk dierenleed - waar dan ook - te kunnen lenigen.

Maar natuurlijk zijn wij hiervoor geheel afhankelijk van dierenvrienden in Nederland en België, die ons hierbij financieel willen ondersteunen.

Samen voor de zwerfdieren, zij hebben ons keihard nodig!