Adoptie katten

Welkom bij onze kattenadoptie pagina's

Hoewel wij als stichting Dierennood niet zelf dieren importeren, werken wij wel graag samen met twee dierenorganisaties Little Tigers en Skiathos Cats Welfare, die gespecialiseerd zijn in adopties van zwerfkatten uit landen, waar deze dieren vrijwel geen kans hebben op een adoptie in een huis. Ze komen uit Spanje, Griekenland en Roemenië.

Een van de bestuursleden van onze stichting Dierennood is Loes de Vries en zij is ook een van de initiatiefnemers van Little Tigers. In Zuid-Spanje werken zij samen met de Engelse Kerrie Edwards, die met het grote asiel Los Barrios veel honden en katten redden uit o.a. dodingsstations. Daarmee redt je dus letterlijk het leven van een dier!

De adopties van katten van het Griekse eiland Skiathos, worden gecoördineerd door Evelyne Dierikx. Zij neemt persoonlijk contact met je op, om alles verder te bespreken en te regelen.

De mensen van genoemde dierenorganisaties zijn zeer begaan met deze dieren en zorgen op een zorgvuldige en betrouwbare wijze ervoor dat vooral de gezondheid goed in de gaten wordt gehouden. Overigens zijn de meeste katten die zij opvangen geen pure straatkatten, maar vaak juist katjes die geboren zijn in een privéhuis bij een familie, maar als na een tijdje het speelse van een kitten eraf is, wordt het door de eigenaar vaak gewoon ergens gedumpt in een bos of zo. De vrijwilligers vinden zo’n dier dan vaak totaal ontredderd, want zo’n dier heeft natuurlijk niet geleerd om helemaal zelf te kunnen overleven.

Voordat een dier voor een adoptie in aanmerking komt, neemt de dierenarts enkele bloedproeven af, om Mediterrane ziektes uit te kunnen sluiten en worden alle noodzakelijke vaccinaties gedaan. Natuurlijk krijgt het dier tevens een chip en een officieel dierenpaspoort.

Een kat of poes adopteren via Little Tigers of Skiathos Cats Welfare betekent dat er weer een plek vrijkomt voor een andere kat die het niet redt in de vrije natuur. Breng een katje van de hel naar het paradijs! Je zult er heel veel dierenliefde en voldoening voor terugkrijgen!