Hulpactie 102 – Gordana: een reddende engel in Servië.

Gordana: een reddende engel in Servië voor veel zwerfdieren
Wij ontvingen een smeekbede van onze trouwe dierenvriendin Carla Hoeben. "Willen jullie alsjeblieft aandacht besteden aan Gordana Jovicevic? Zij is een van de zeer weinigen die de vele hulpbehoevende zwerfdieren in Odzaci / Servië zo geweldig helpt".

Carla heeft al jarenlange Facebook contact met deze bijzondere vrouw, die echt de reddende engel is voor onnoemlijk veel dieren in diepe ellende.

Zij helpt als enige de gewonde dieren op straat en probeert op vele manieren geld in te zamelen om de heel noodzakelijke sterilisaties mogelijk te maken.

De dierenartsrekening is dan ook torenhoog vanwege die sterilisaties, nood-operaties, vaccinaties, enz.

Ze laat alle foto's van de geholpen dieren, met de dierenarts-rekeningen eerlijk zien op haar Facebook. Maar het lukt haar gewoon niet om eens een keer fatsoenlijk hulp te krijgen. Ze zou het zóóó verdienen om een keer een hulpproject van Dierennood te krijgen...

En nadat wij deze vrouw zeer nauwkeurig hadden gecheckt op betrouwbaarheid en alles keurig in orde was, hadden wij haar op onze wachtlijst opgenomen. Nu na bijna een jaar tijd, is zij eindelijk aan de beurt...

Gordana is inderdaad van de weinige helpers voor dieren in de wijde omgeving. Er is zelfs geen gemeenteasiel. Ook de eigen huisdieren van de inwoners van het stadje worden niet gesteriliseerd. Door armoede en onverschilligheid.

Servië is sowieso een land vol ellende en onbeschrijfelijk veel dierenleed. Zullen wij met elkaar haar en vooral de dieren daar gaan helpen?

 

Gordana helpt ook veel hongerige zwerfdieren op straat.

Op deze foto's heeft een vrijwilliger van Gordana, een hond gered, die op de rails was vastgebonden om hem te doden. Hij verloor hierbij 'gelukkig' alleen maar een van zijn achterpoten en werd snel naar de dierenarts gebracht.

Ook deze pups werden uit een auto gezet, omdat de eigenaar hen kwijt wilde. Gordana heeft hen gevonden en dus weer een paar mondjes erbij...

Ook veel zwerfkatjes die niet meer op straat konden blijven, werden door Gordana in haar kleine huisje opgenomen.

Een paar situaties die Gordana elke dag weer tegenkomt...

De hond van de rails mist nu een poot en een paar tenen

Demodex is te bang om zich te laten pakken. Komt alleen eten als iedereen weg is

Bang diertje dat in een hol woont en niet verder durft

Een hond die zo bang voor mensen is dat hij in een rioolpijp woont en er haast nooit uit komt.

De straat betekent vaak de dood want zwerfdieren zijn ook daar niet geliefd. Vogelvrij worden ze vaak op een gruwelijke manieren gedood. We zullen je de details besparen...

Momenteel heeft Gordana slechts 4 medestanders in de hele stad met vele tienduizenden inwoners. Zij heeft daardoor de zorg op zich moeten nemen voor bijna 100 geredde honden en 40 katten.

Daarnaast voert ze dagelijks vele zwerfdieren in de omgeving. Vooral in de winter is het leven voor de dieren extreem zwaar. Velen zullen deze lente helaas niet meer te zien krijgen...

Gordana is een doener. Zelf organiseert ze allerlei acties om geld in te zamelen en in haar spaarzame vrije tijd maakt ze ook spulletjes om te kunnen verkopen. Onder het motto: 1 euro is weer 2 kilo voer. Ze zit dus beslist niet af te wachten tot er zomaar geld binnenstroomt maar gaat zelf volop aan de slag.

Maar heel veel krijgt ze niet voor elkaar, hoe hard ze ook werkt. Het laat veel mensen domweg koud wat er met de vele dieren-in-nood gebeurt.

Zij is vaak de wanhoop nabij. Vaak krijgen dierenredders op een gegeven moment ook zelf gezondheidsproblemen vanwege de voortdurende stress en financiële zorg om hun dieren.

Daarbij komt het gevoel van het er helemaal alleen voorstaan. Zelf schrijft ze ons:

“Wat heerlijk om in contact te komen met andere dierenvrienden. De winter neemt altijd veel dierenlevens en is een tijd vol zorgen. In de ogen van veel dieren op straat zie ik zoveel verdriet en diepe wanhoop. Ik kan en wil niet al deze dieren aan hun ellendig lot overlaten. Dat verdienen ze niet...”.

 

Iedere dag voedt zij vele hongerige dieren op straat.

Dit dier voelt heel goed aan, hoeveel liefde en veiligheid Gordana wil geven...

Natuurlijk is dit een oneindig verhaal, zoals in al die landen.

Maar dit is weer een goed voorbeeld, wat één geweldige dierenvriend voor heel veel zwerfdieren in pure ellende toch weet te bereiken.

Wij zijn het dan ook helemaal met Carla eens dat Gordana het ongelooflijk zou verdienen, om nu eens een supermooi bedrag te kunnen ontvangen van veel van onze dierenvrienden tezamen, om haar èn haar vele dieren echt de helpende hand te bieden!

Even een denkbeeldige arm om haar heen. Even een denkbeeldig schouderklopje. Wat zou ze dat waarderen!

En wat zou ze er weer veel dieren mee kunnen gaan redden!

Als je Gordana wilt helpen dan kan dat via rechtstreekse donatie naar onze bankrekening:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. '102e Hulpactie-van-de-Maand' en wij zorgen dat de donatie voor 100% en heel snel alleen voor dit goede doel besteed zal worden. Bij ons geen aftrek voor salarissen, huisvesting en andere overbodige franje!

Of doneer via onderstaande knoppen:

 
Mede namens de dieren, alvast hartelijk dank!

Streefbedrag: 2.500 euro - Stand per 15 april: 1.055 euro

Stand wordt wekelijks bijgehouden.

15 april: Wat moet deze vrouw iedere dag vreselijk veel dierenleed meemaken! Laten wij met elkaar haar eindelijk het gevoel geven, dat ze er niet alleen voor staat en dat wij als dierenvrienden in Nederland en België haar willen ondersteunen met dit super zware werk. Zowel financieel met donaties, als met geestelijke steun en waardering op afstand...
 
8 april: Dat is een mooi begin van dit hulpproject, lieve dierenvrienden! Deze vrouw verdient dat dit een heel mooi project gaat worden. Zet hem op!!
 
HARTELIJK BEDANKT
 
W. Bloks - Gré Korf - Maureen van Wijland - N. Jacobs - Anoniem - Iris Wullink - C. van Hameren - A. Boot - M. Zondag - E. van der Linden - Anja Cook - A. Salvador - Anneke Piersma - Eric Beekmans - C. van Rijn en A. Lee - Iris Graansma - M. Roedig - S.L.J.A. van de Wiel - www.petduka.nl - Rien en Bea van Batenburg - A.M. Chromcewicz - A.K. Bjerke - S.E. Meester - J.B.A.J. Osinga - Eveline Dierikx - J.H.G. Cober - Sonja van Hardeveld - M.G. Adriaanse-Daniels - W.N. van Dam - L.M. Verwijs - S.Y. Marks - E. en M.J.T. Bakker-Koster - Animates Dierverzorgers aan Huis - Y.P. van der Heijden - T.K.R. van der Snoek - F.F. van Putten - Nick Langbein - J.W.M. Janssen - H.H. Geerts - E.B. van Geelen - Anoniem - N. Westrate - U. Suandani - E.J.N. Appelman en H. Meijer - Rosemarie Bergmans - C.J.D. Melchels - S. van Leeuwen - M. Spoor - Diny Mersman - Ria - Oubelkas Communicaties 'Sponsoring n.a.v. e-book "400 Brieven van mijn Moeder" kijk verder op www.oubelkas.nl - K.M. Neelen - J.H.W. Sijben - R.P. Gorlee - J.W.K. van Alphen en E. van Weijen - H.W. Schouw - E.E.A. en J. Kooijman - M.A. Crezee - J.D. en G.F. van Toorn - J.F.J.L. Vahle - N. van der Hak - M.J.H. Klink - S.W.W. Kiewiet - W. van Veen - L.H. Floor - T.S.C. Roelofs - L. Kramer 
Nieuwe artikelen in ons winkeltje!

winkel bannertje

Maandelijkse nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *