Dieren-in-nood helpen ook na overlijden?

Via Stichting Dierennood zijn er unieke mogelijkheden.

Met nalaten aan Stichting Dierennood kan er veel aan dierenleed worden gedaan.

Een opname in een testament met Stichting Dierennood, betekent daadwerkelijke en structurele hulp voor zwerfdieren gedurende een lange tijd.

Daarbij kunnen heel specifieke wensen worden opgegeven. Bijv. om daarmee zwerfkatten te steriliseren op Malta, medische hulp voor pakezels in Marokko, educatie over zwerfdieren in Griekenland, etc. Of ondersteuning van een of meerdere van onze eerdere ruim 100 hulpprojecten.

Een ander groot voordeel is, dat onze jaarlijkse overheadkosten met 2 tot 3% extreem laag zijn. Het landelijk gemiddelde voor stichtingen is hiervoor 28%. Hierdoor komt vrijwel het totale legaat geheel ten goede aan de gekozen hulp voor dieren.

Bij een legaat boven de 5.000 euro nemen wij graag alle kosten voor een testament voor onze rekening. Hiervoor hebben wij een eigen notaris: Mr. Wilma Schwankhaus. Met haar en/of met een van onze bestuursleden kan er een vrijblijvend gesprek plaatsvinden, waarbij alle wensen doorgenomen kunnen worden.

Bij een schenking of legaat van boven de 10.000 euro kan er zelfs een apart fond onder de paraplu van stichting Dierennood worden opgericht met uw eigen naam daarin. Bijv. het Christine Jansen Sterilisatiefonds. Dan blijft uw naam voor altijd verbonden aan liefde voor dieren-in-nood.

Ook zijn er mogelijkheden om eventueel na overlijden van een eigenaar een van meerdere huisdier(en) door ons goed te laten verzorgen, met opname in een goed gecheckt gezin van dierenvrienden. Met de garantie (via de notaris) dat het dier of dieren niet naar een asiel worden gebracht.

Stichting Dierennood is erkend door de Belastingdienst en heeft een ANBI-goedkeuring. Hierdoor gaat het totale bedrag van een nalatenschap geheel naar hulp aan dieren, aangezien wij geen successierecht hoeven te betalen.

Voor een persoonlijk gesprek met een van onze bestuursleden, kan er contact worden opnemen met:

Onze secretaris Hanno Berger op 010-420 23 44 of per e-mail hanno@dierennood.nl
of met onze voorzitter Sylvia Schets op 020-683 87 41 of per e-mail sylvia@dierennood.nl

Doe in 3 min. de testamenttest: klik hier.