Verslag bestedingen donaties voor Marlie in Thailand

Verantwoording voor ontvangen donaties voor Saved Souls en Project Street Dogs Thailand (Hua Hin) - Thailand. Door Marlie Timmermans.

Beste Hanno,

Bij deze stuur ik je en update wat ik met het donatie geld heb kunnen doen wat ik ontvangen heb.

De totale opbrengst van de Dierennood actie was 3750 euro. 2500 euro heb ik naar Saved Souls gestuurd voor wederopbouw van de overstromingen en waar ze super mooie dingen van hebben kunnen doen. 1250 euro is naar ons gegaan, Project Street Dogs Thailand (Hua Hin).

Mijn wens was een 2e scooter met zijspan. Maar helaas heb ik dit niet kunnen verwezenlijken en dit omdat we in de laatste maanden wel zoveel zieke en gewonde honden hebben binnen gekregen. en ja... deze hebben recht op directe hulp.

Ik had dus geen keuze en moest de donatie wel hieraan besteden. Zelfs met die 1250 euro kom ik er nog niet en heb nog zeker het dubbele aan rekeningen openstaan bij de dierenarts.

Ik heb er slapeloze nachten van moet ik zeggen, maar ja.... daar schieten we niets mee op. We zullen nu moeten sparen om de rest van de rekeningen te kunnen betalen en een nee moeten verkopen om honden en katten te laten sterilisaties en vaccinaties met alle risico's van dien.

Hieronder een aantal cases waaraan de donatie besteed is. Het is ook weer super dat we deze honden hebben kunnen helpen.

Helaas zijn er ook 2 overleden de afgelopen maand.

Grumpy

Tempel hond Grumpy had dringend hulp nodig en zijn oog is verwijderd. Hij is inmiddels ondergebracht bij Saved Souls in Khon Kaen. Hij maakt het super goed.


4 Resque pups

4 rescue pups die bij een foster waren ondergebracht moesten gesteriliseerd worden. Maken het momenteel heel goed en 2 zijn er geadopteerd, de andere 2 zijn ondergebracht bij een Thaise oude man die meer dan 50 honden heeft en proberen de honden bij deze man te helpen waar kan.

Shy

Shy, een bange hond die ondergebracht is bij die Thaise man die ruim 50 honden heeft. Niemand ontfermde zich over hem en hebben hem met een verdovingspijltje kunnen vangen. Shy ligt nog steeds in de kliniek momenteel. Heeft een ontstoken oog wat maar niet wil haelen. 

Maria

Trouwe tempel hond Maria had last van bronchitis. Maria heeft afgelopen maand in de kliniek gelegen om de juiste mediatie te mogen ontvangen. Het gaat nu super goed met haar en ze is verleden week ondergebracht bij een kleinschalige opvang van een Canadese man in Korat Thailand.

August

August (een pup een fikse ontsteking van een bijtwond) maakt het weer goed en leeft ook bij die Thaise man met de zoveel honden.

Fanta

Fanta, een zeer bange straathond die zwaargewond was en 4 pups onder haar hoedde had. Met een verdovingspijltje hebben ze haar weten te vangen. De pups ondergebracht bij een foster. Fanta heeft weken in de kliniek gelegen en is ook meteen gesteriliseerd, ze is inmiddels weer gezond verklaard en terug in haar roedel. 2 pups zijn momenteel geadopteerd, 2 wachten nog steeds om geadopteerd te worden en zitten nog bij de foster.

Morrison

Morrison hebben we ook een kans willen geven en was ondergebracht bij Saved Souls, maar is overleden op 27 december. 

Zonder naam

Deze zeer bange straathond hebben ze moeten verdoven met een verdovingspijltje om haar te helpen. Ze had TVT (transmissible venereal tumor) wat alleen met chemo injecties bestreden kan worden. TVT is een zeer besmettelijke aandoening en een zeer verschrikkelijke lijdensweg tegenmoet wat eindigt met de dood als ze niet geholpen worden. Ze heeft 5 weken in de kliniek gelegen en chemo mogen ontvangen en ze maakt het weer goed en is inmiddels weer terug in haar roedel. 
 

Frankie

Pup Frankie was gevonden tussen afval naast de straat. Hij had flinke diepe snedes in zijn voorpoot. Het is gehecht en de pup maakt het weer goed. Pup is ondergebracht met zijn zusjes en broertjes bij goedaardige monniken bij een nette tempel.

Boo

Straathond Boo had een fikse oorontsteking en bloedparasieten(is behandeld en Boo maakt het weer goed en is weer terug op de plek waar hij leeft. Hij wordt dagelijks gevoerd door een van onze Thaise vrijwilligster (het paarse is antibiotica spray, wat we altijd gebruiken op wonden bij honden).

Bibbi

Bibbi, een oud tempelhondje wat ik ooit gevonden heb als pup en de laatste 2 jaar geadopteerd was in Bangkok. Vanwege zware verwaarlozing heb ik haar in Bangkok door medewerkers van Saved Souls weg laten halen en haar onder kunnen brengen bij saved Souls. Ze had een cherry eye waar ze aan geopereerd moest worden en haar huid was verschrikkelijk. Allemaal wondjes en ze zat heelde dag in een klein kooitje. Nu maakt ze het gelukkig weer goed en ook haar huidje is zo rustig geworden. Ben zo blij voor haar nu dat ze nu op een juiste plek is waar ze wel om haar geven en voor haar zorgen. Te triest voor woorden wat dit beestje allemaal heeft moeten doorstaan.
Before
After

Snowy

Snowy, een van onze trouwste tempel honden. Doodziek gevonden en heeft 4 weken in de kliniek geleden en is uiteindelijk toch overleden begin december aan nierfalen
Al om al een hoop honden die ik nu op foto kan aantonen. Maar er waren meerdere uitgaves zoals voer en preventieve medicatie wat ze geven op straat en taxi kosten van Hua Hin naar Saved Souls in Khon Kaen voor 9 kansarme kanshonden, voor honden die we niet meer terug konden plaatsten op straat (2 ritten van 1400 km = 2800 km, incl. 9 kooien).  Het is allemaal niet voor niets uiteraard, er komt dan ook echt veel bij kijken en ondanks alles proberen we altijd positief te blijven, anders kan een mens zoiets gewoon niet volhouden. 
 
Ik hoop dat jullie nu wat begrijpen waarom ik de 2e ambulance, de scooter met zijspan niet heb kunnen verwezenlijken. Wie weet misschien komt dat wel weer in de toekomst.
 

We gaan er ook weer gewoon in 2018 weer met een frisse moet tegenaan en nee wij geven niet zomaar op!

  
Vriendelijke groetjes,

 
 
 
LIKE us on FaceBook!