Wat hebben wij in 2016 met jouw donaties gedaan?

Wat hebben wij in 2016 met jouw donaties gedaan? 

7.014

zwerfdieren hebben wij in 13 landen i.s.m. vele dierenartsen en ruim 200 studenten van de universiteiten van Utrecht en Gent, kunnen laten steriliseren. Reis en verblijf waren voor alleen overigens op eigen kosten. Wij zorgden voor veel van de medische middelen. Deze zeer nuttige operaties gaan onnoemlijk veel dierenleed schelen.

1151

honden werden na een geslaagde reddingsactie van Marc Ching tijdens het Yulin ‘festival’ in China, gered uit de kookpot en mede door onze bijdrage konden deze dieren worden verzorgd, opgeknapt en veilig worden ondergebracht in een asiel of worden herenigd met hun eigenaren.

540

honden in Donetsk / Oekraïne worden nu regelmatig op straat bijgevoerd en zo nodig medisch verzorgd. 

313

katten en honden kregen in straatarm Moldavië voer, noodzakelijke medische verzorging, ontworming en vaccinaties. Bijna 100 ervan werden bovendien gesteriliseerd. 

294

katten en honden werden in totaal gesteriliseerd door enkele dierenartsen van Tierearztepool.de i.s.m. de locale dierenorganisatie Bons Amigos op het eiland Brava op de Kaapverdische Eilanden.  

276

honden kregen eindelijk een dak boven hun kop op een open vlakte in Bacau / Roemenië, terwijl daar ook nog 50 dieren werden gesteriliseerd. 

212

katten hebben in Alexandrië, Egypte voor maanden goed voer gekregen. 

202

honden in een gemeentelijk horrorasiel in Roemenië worden gesteriliseerd en krijgen eindelijk dagelijks te eten. 

155

dieren kregen in een opvanghuis in Bosnië een warmere winter door het aangekochte materiaal voor tochtvrije onderkomens voor de honden en een lading houtblokken voor een kachel in de kattenkelder.

148

katten krijgen weer voldoende kattenvoer en zorg op Sumatra, Indonesië. 

81

honden kregen weer licht en lucht en konden na 9 maanden worden bevrijd na opsluiting in een krappe stal dankzij de plaatsing van een omheining. 

80

honden werden gesteriliseerd in Kosovo en nog eens 40 tijdens een campagne van Moldova Noua. 

76

aangereden of mishandelde dieren konden in Nepal worden gered via de enige dierenambulance van het land. Behalve honden en katten, waren dat ook koeien, schapen, varkens, ezels en een paard. De oude en gehandicapte dieren worden blijvend verzorgd in een asiel-opvang. 

70

honden en katten konden worden gesteriliseerd tijdens een campagne in Ploiesti in Roemenië. 

65

bedreigde honden en 21 katten konden verhuizen met hun vrouwtje naar een veiliger oord. Bovendien werden er 12 daarvan gesteriliseerd en verder werden dak en zijkanten van een schuur waterdicht gemaakt met stro, met ook voer voor 3 wintermaanden. 

60

honden in een verlaten fabrieksruïne worden nu beschermd tegen de ijskoude winterstormen door de aankoop van hokken, voer, schuttingen en stro. 

58

katten en honden werden gesteriliseerd, behandeld en gevaccineerd tegen verschillende ziektes en 11 dringende operaties werden uitgevoerd in het Midden-Amerikaanse Guatemala. 

42

honden werden gered uit een slecht gemeenteasiel en met volwaardig voer weer op krachten gebracht, wachtend op herplaatsing. 

39

ten dode opgeschreven straatkatten in Madrid werden gered met een antibioticakuur en konden weer een gezonder leven gaan leiden.

36

honden werden in een dodingsstation vrijgekocht en daarmee gered van een wisse dood uit het gemeenteasiel Odai. Vervolgens werden zij medisch verzorgd, gesteriliseerd, gevaccineerd en ondergebracht in een pension, om daarna geadopteerd te kunnen worden. 

18

gehandicapte honden in Macedonië ontvingen eindelijk de broodnodige hulp(middelen) die ze nodig hadden. 

13

straathonden die werden opgevangen door een zieke oude vrouw, kregen eindelijk weer volwaardig voer i.p.v. alleen maar oud brood en ook een betere verzorging.

8

opgevangen zwerfhonden konden vanuit Kosovo worden klaargemaakt voor herplaatsing door het verzorgen van de paspoorten, inentingen, chip en transport. 

4

kattenkolonies in Zuid-Spanje worden voorzien voor voldoende voer en één voor één werden alle katten gesteriliseerd. 

3

dierenambulances konden in Spanje met onze bijdrage 2de-hands worden aangekocht, waarmee dit de eerste waren in de grote stad Barcelona.

1

tuin van een bejaarde dame in Griekenland werd omheind zodat de katten los kunnen lopen zonder dat de buren ze vergiftigen. Ook een groot deel van de dierenartsrekening is nu betaald. 

1

voormalige dierentuin in Bosnië werd omgetoverd van een modderpoel zonder enige vorm van beschutting tot één van de betere asielen aldaar.

Wij hebben dit alles alleen kunnen doen, dankzij jullie fantastische donaties! 

Laten we ook in het nieuwe jaar samen zwerfdieren gaan helpen!
Ze hebben ons heel hard nodig!