Abir’s asiel in Griekenland

Klein Project 122 – aug. 2024


Wij werden op dit asiel attent gemaakt door de Nederlandse Diana van Bommel. Zij werkt er als vrijwilliger. Is begin van dit jaar van Nederland naar Griekenland verhuisd, mede omdat ze graag in dat asiel vrijwilligerswerk wilde doen. Om de Griekse Abir met haar moeizame werk te kunnen helpen.

Abir is een alleenstaande moeder, voor wie het opvangen en verzorgen van haar ca. 85 honden en 165 katten in en buiten haar asiel steeds zwaarder werd.

Vrijwel alle dieren komen van de straten van Athene. Velen werden er gewond gevonden, veelal door een ongeluk in het drukke verkeer.

Diana had daar al wel eens in de vakanties vrijwilligerswerk gedaan, maar heeft onlangs besloten om er permanent te gaan wonen om Abir en haar vele dieren nog meer te kunnen helpen...

(plaatjes vergroten als je erop klikt)

Abir helpt ook 's nachts zwerfdieren in nood

Blinde kat nu veilig in hun asiel

Diana bij een voederplek

Afgelopen zomer is door een van de vele bosbranden het asiel voor een groot gedeelte afgebrand waardoor alle honden naar een andere locatie moesten worden gebracht. Het was helaas niet mogelijk om de afgebrande kennels opnieuw op te bouwen.

Door een wonder hebben alle dieren het overleefd. Abir belde snel verschillende mensen en die kwamen met hun auto’s om de honden op te halen en in veiligheid te brengen.

Diana is de redding voor het asiel

Abir kijkt verdrietig naar de restanten van haar asiel.

Enkel ruïnes zijn er nog over

De honden daar zitten nu in zandkennels, dat als het regent, heel modderig en nat wordt waar de dieren niet of nauwelijks in kunnen verblijven. Zeker niet in de winter....

Een oplossing zou kunnen zijn om stevige houten pallets te kopen, waar de honden op kunnen liggen.

Hun eigen katten zaten allemaal bij elkaar in een groot hok, maar helaas is daar de gevaarlijke niesziekte uitgebroken, dus moest Diana snel een nieuw hok bouwen in haar eigen huis voor de zieke dieren...

Ook zouden zij erg geholpen zijn met het vervangen van de oude en lekkende waterslangen, zodat er gemakkelijker water kan worden gegeven, zeker in de bloedhete zomers zoals van dit jaar.

Abir zit financieel helemaal klem. Als alleenstaande moeder moet zij de zorg voor haar eigen dochter combineren met de honderden dieren in en buiten haar asiel.

Zowel fysiek als mentaal eist het enorm veel van haar.

Triest te zien hoeveel schade er was

Zij is meegenomen naar hun asiel

Ook deze gewonde kat zit nu in hun asiel

Zij is niet de jongste meer en het wordt met de dag zwaarder voor haar om dit allemaal te blijven doen. Ze heeft enorm veel pijn aan haar handen en kan ze regelmatig niet meer goed gebruiken, door het jarenlange zware werk.

Zij heeft het grootste deel van haar geld willen gebruiken om vrijwel al haar asielhonden te kunnen laten steriliseren. Maar het lukt haar nu niet meer om dit te kunnen blijven doen voor de steeds nieuwe dieren die door toeristen en lokale bewoners bij haar asiel afgeleverd worden.

Het moeilijkste vindt Diana eindelijk nog dat ze dagelijks beseft dat veel van de dieren die het asiel binnenkomen, daar wellicht nooit meer uit zullen komen…

De meeste van hen zullen er oud worden en zij gunt hen zo dat er ooit een thuis voor hen komt. Maar het adopteren bij de Grieken zelf is vrijwel uitgesloten en adopties naar andere landen gaan ook heel moeizaam.

De brand heeft er helaas vele uren gewoed.

Deze twee geweldige vrouwen geven letterlijk alles om de dieren die zij nu onder hun hoede hebben, zo goed mogelijk te verzorgen. Maar ook in de wijde omgeving zijn er nog meer zwerfdieren afhankelijk van het voer van Abir en Diana. Vooral in de winter als er geen toeristen zijn.

Wij hebben dit asiel en beide vrouwen goed gecheckt op betrouwbaarheid en dat zag er allemaal heel positief uit. Alle reden om voor hen en hun dieren dit hulpproject op te zetten. Je donatie is weer heel belangrijk en zal zeer gewaardeerd worden!

Dierenartskosten lopen enorm op...

Altijd liefdevolle verzorging

Abir's dagelijkse voederronde

Wat is het toch geweldig dat er op zoveel plekken waar ook ter wereld mensen zijn die hun hele leven opofferen om zwerfdieren in noodsituaties te redden.

Maar er dan ook de volle verantwoordelijkheid voor willen nemen om deze dieren in een eigen asiel te blijven verzorgen. Dag in, dag uit, jaar in, jaar uit...

HIER HUN FACEBOOK-LINK
Respect! Heb jij dat ook voor Abir en Diana? Doneer dan als blijk van waardering...

Maak ajb een donatie over naar:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Klein Project 122'

en wij zorgen dat je geld echt alleen voor dit goede doel besteed zal worden. Bij ons is er namelijk geen aftrek voor salarissen, huisvesting, leaseauto's of overbodige franje.

Of doneer via onderstaande knoppen:

Streefbedrag: 3.000 euro - Stand per 6 okt.: 2.743 euro

Alle donateurs voor dit project willen wij hartelijk bedanken!

9 sep. - Een wat mindere week, maar dat komt denk ik door het enorme enthousiasme voor Stella van het andere Kleine Project...

2 sep. - En wij komen weer verder richting de 3 mille. Dank voor je donaties!

26 aug - Dank voor de mooie donaties! Nog zo'n 600 euro te gaan....

19 aug - Weer een fijne week, iedereen veel dank! Maar we zijn er nog niet.... ;o)

12 aug - Dit is een heel mooie start van dit nieuwe Kleine Project, lieve mensen! Dat mooie bericht zullen ze daar goed kunnen gebruiken nu er ook zoveel zorgen zijn om de grote bosbranden bij Athene in de buurt....

t/m 11 aug. - 1.515 euro
t/m 18 aug. - 528 euro
t/m 25 aug - 375 euro
t/m 1 sep. - 205 euro
t/m 8 sep. - 60 euro
t/m 15 sep. - 10 euro
t/m 22 sep. - 10 euro
t/m 6 okt. - 40 euro

 

Recente soortgelijke projecten
guest

0 Reacties.
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties