Adopteer een dansaapje op afstand

Femke den Haas helpt met haar Stichting Jakarta Animal Aid Network (JAAN) dansaapjes in Indonesië.

Met de hulp van vrijwilligers en de Indonesische autoriteiten trachten zij uitgebuite dieren te redden en de handel in bedreigde diersoorten te verminderen. Stichting JAAN is een non-profit organisatie en ontvangt geen financiële steun van de overheid.

 

Op drukke kruispunten in Jakarta werden jarenlang als mens uitgedoste apen gedwongen om kunstjes te doen en geld in te zamelen.

Deze zogenaamde ‘Topeng Monyet’ werden hiervoor met barbaarse methoden afgericht.

Deze dieren werden illegaal door gewetenloze handelaren verkocht aan eveneens respectloze lieden die met barbaarse methoden de intelligente aapjes africhtten. Helaas betaalden de toeristen er ook nog geld voor en de politie keek een andere kant op.

 

Het team van Femke doet er alles aan om de dieren te leren hun afschuwelijke en traumatische verleden achter zich te laten en zich kunnen voorbereiden op een mooie toekomst, namelijk weer terug in de natuur.

De opgevangen aapjes hebben dan ook intensieve zorg nodig. Ze hebben goede voeding nodig, moeten regelmatig medische behandelingen ondergaan en ook de begeleiders moeten opgeleid worden.

Hier is erg veel geld voor nodig. Femke is hiervoor afhankelijk van donaties. Een goede mogelijkheid is het adopteren-op-afstand van een of meerdere van deze aapjes. U kunt al een ex-dansaapje helpen door hem of haar op afstand te adopteren voor € 12,50 per maand.

U ontvangt dan een foto van het door u gekozen aapje en regelmatig een ‘update’.Ook een eenmalige donatie is uiteraard ontzettend welkom! U kunt dit overmaken op onze bank NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. Dansaapje + de naam van het dier van uw keuze.

Alvast veel dank!