adopteer een paard op afstand 2

Doe iets aparts… adopteer een paard op afstand!

Stichting Paard in Nood Spanje ( Los Caballos Luna ) is een kleine stichting, opgericht in 2012, die opvang biedt aan Spaanse paarden die in nood zijn.

De crisis heeft in Spanje hard toegeslagen; in dit land sterven dagelijks tientallen paarden en veulens van de honger.

Door de hoge werkloosheid hebben eigenaren geen geld meer om deze dieren te verzorgen en vaak worden de dieren uiteindelijk aan hun lot overgelaten. Met alle gevolgen van dien.

Paarden waarvan je je niet kan voorstellen dat zij zo mager kunnen zijn, hoeven die zo vergroeid zijn dat de dieren geen stap meer kunnen verzetten, benen die niet eens meer de kracht hebben om te lopen.

Oudere paarden die het opgeven. Dieren die aan touwen vast staan, en waar niemand naar omkijkt. Veulens die dagenlang liggen te creperen van de honger omdat de moeder te verzwakt is om melk te geven.

Paarden die de hongerdood sterven omdat ze niets te eten krijgen.

Of met ernstige verwondingen worden achtergelaten in de vrije natuur omdat de eigenaar geen geld heeft voor de medische verzorging ...

Deze trieste gebeurtenissen zijn in Spanje helaas niet uniek. Het aantal dieren dat nodeloos lijdt en verwaarloosd wordt, neemt schrikbarend toe. Stichting Paard in Nood Spanje, opgericht door de Nederlandse familie Hoitsema, zet zich met hart en ziel in voor het welzijn van deze verwaarloosde dieren.

Met de oprichting van Stichting Paard in Nood Spanje, geven zij deze paarden de kans op een nieuw leven. Uw hulp is hierbij hard nodig!

Veel paarden die opgevangen worden zijn niet herplaatsbaar. Dat kan zijn omdat een paard bejaard is en de oude dag mag slijten bij de opvang, het kan ook zijn dat ze om medische reden (nog) niet herplaatst kunnen worden. Wat de reden ook mag zijn, zolang ze hier zijn, krijgen deze paarden een optimale en liefdevolle verzorging, en zodra ze eraan toe zijn wordt voor hen een nieuw thuis gezocht.

Voor die paarden die (tijdelijk of uiteindelijk) niet herplaatsbaar blijken zoeken wij dringend adoptie-op-afstand ouders. Dit omdat het onmogelijk is om de - vaak intensieve - verzorging van al deze paarden zelf te bekostigen.

Gemiddeld kost het onderhoud van een paard € 150,00 per maand.

Dat is een aanzienlijk bedrag en daarom worden de meeste paarden door meerdere personen geadopteerd: een soort co-ouderschap, dus.

Adoptie op afstand is al mogelijk voor € 10,00 per maand. Alle “ouders” ontvangen een foto van het betreffende paard, en zij worden middels Facebook en/of e-mail van bijzondere gebeurtenissen op de hoogte gehouden.

Ook een éénmalige bijdrage is ontzettend welkom! Deze kunt u overmaken op rekeningnummer NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood in Rotterdam, onder vermelding van Paard in Nood Spanje + de naam van het dier waar uw donatie voor bestemd is.

Alvast zeer bedankt.