Katten en poezen van Skiathos Cat Welfare Association - Griekenland

Skiathos Cat Welfare Association is een stichting die zich sinds 2005 inzet voor de zwerfkatten op het Griekse eiland Skiathos. Bij velen bekend door de film Mama Mia. De stichting verzorgt de zwerfkatten op het eiland 365 dagen per jaar met voedsel en medische hulp. Sinds de oprichting zijn er al meer dan 6000 katten gecastreerd/gesteriliseerd. Helaas moet de stichting weg op de huidige locatie en daarom zijn we met spoed op zoek naar goede adoptanten die deze katten willen opvangen.

Skiathos Cat Welfare Association (www.skiathos-cats.org) werkt met huisbezoeken en een adoptieovereenkomst.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Evelyne Dierikx, via email skiathoscatgiftshop@hotmail.com

Flora

Maritza

Marmita

Rufus

Taylor

Selecteer ajb hieronder een van de katjes hierboven voor meer informatie.

Flora

Flora

12 weken - poes - grijs met wit

Geschiedenis:
Ze is gevonden onder in een vuilnisbak waar ze was gedumpt samen met haar Taylor en zusjes, heel hongerig en in slechte conditie. In de opvang is ze goed opgeknapt en wordt met de dag mooier.

Karakter:
Flora is echt heel lief, vindt het heerlijk om aangehaald te worden en aandacht te krijgen. Ze vindt alles en iederen leuk en loopt achter je aan als een hondje. Ze kan met andere katten en honden, in een gezin met kinderen en kan zowel als binnen of buitenkat gehouden worden.

Zoek je twee jonge katten dan zouden Flora en haar broertje Taylor (zie elders op deze webpagina) een goede keuze zijn. Ze zijn allebei enorm lief. Omdat ze nog klein zijn mogen ze samen reizen wat scheelt in de kosten.

Bij adoptie wordt Flora getest op katten aids en kattenleukemie en krijgt zij een uitgebreid bloedonderzoek. Ze wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, gemicrochipt, behandeld voor vlooien en wormen en reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220.

Stuur ons een email door hier te klikken

Maritza

Maritza

poes - gesteriliseerd - zilverkleurige tabby - 1,5 jaar oud

Geschiedenis:
Maritza werd gevonden toen ze nog een kitten was bij een hotel. Er is nog gewacht of een moederpoes haar kwam halen, maar dat was niet het geval. Waarschijnlijk is ze daar gedumpt. Omdat ze te jong was om te overleven, werd ze naar het de opvang gebracht, waar ze opbloeide tot een prachtige kat.

Karakter:
Martiza heeft een zeer mooie markering en heeft prachtige groene ogen. Ze is kan met honden en oudere kinderen. Ze houdt van haar knuffels en is makkelijk in de omgang maar ze vindt het ook heerlijk om op zich zelf te zijn. We zoeken voor haar een goed huis waar ze ook naar buiten kan.

Maritza is gesteriliseerd. Bij adoptie wordt Maritza getest op katten aids en kattenleukemie en krijgt ze een uitgebreidt bloedonderzoek. Ze wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en ze reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220.

 

Stuur ons een email door hier te klikken

Marmita

poes - 4 jaar oud - rood met wit

Geschiedenis:
Marmita werd gevonden door Lorenda een Italiaanse dame op de laatste avond van haar vakantie, hoewel Marmita rondhing bij een Taverna was ze meer geïnteresseerd in aandacht dan eten. Lorenda vroeg de eigenaren wat er in de winter van deze mooie kat zou worden. Ze zeiden dat de Taverna zou sluiten en Marmita niet verzorg zou worden. Hierop werd  contact opgenomen met de Skiathos Cat Welfare om deze kat gezien ze nog zo jong was op te vangen.

Karakter:
Marmita is een zeer lieve ociale kat en dol op knuffelen. Ze zou een geweldige gezinskat zijn in een gezin met oudere kinderen. Marmita is OK met andere katten, maar een huis met een hond is niet geschikt zijn. Marmita is geschikt als binnenkat

Marmita is gesteriliseerd. Bij adoptie wordt Marmita getest op katten aids en kattenleukemie en krijgt zij een uitgebreidt bloedonderzoek. Ze  wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220

Rufus

Maria

2 jaar - tabby met wit - gecasteerd 

Geschiedenis:
Rufus werd in de winter gevonden als een kitten van 4 weken oud toen bij van een dak viel Hij is vernoemd naar zijn val. Hij was erg klein,mager en erg hongerig en gevonden in de slechtste periode mogelijk en niemand dacht dat hij het zou overleven. Hij is met flesvoeding groot gebracht en kreeg veel liefde, tijd en aandacht is bij opgegroeid tot een grote, mooie en lieve kater.

Karakter:
Rufus is een geweldige vriendelijke kat. Hij houdt van alles en iedereen en wil bij alles dat gebeurd zijn om maar niets te missen. Hij kan een geweldige gezinskat zijn en vindt het niet erg zijn huis te delen met andere katten en/of een vriendelijke hond

Rufus is gecastreerd. Bij adoptie wordt Rufus  getest op katten aids en kattenleukemie en krijgt hij een uitgebreidt bloedonderzoek. Hij wordt voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en hij reist in een luchthaven goedgekeurde reismand. De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220

Maya

Maya

Poes - 9 jaar oud - schildpad kleurig

Maya werd gevonden door vrijwilliger Mary bij een vuilnisbak samen met 2 andere kittens. De kittens waren ongeveer 8 weken oud. Maya's ogen waren helaas al erg aangetast en moesten verwijderd worden. Maya is erg sterk en is al 7 jaar een tuin gewend. Helaas kwam er door een noodlottig toeval op een dag haar staart klem te zitten en moest voor 3/4 geamputeerd moest worden. Hierna is ze niet meer alleen naar buiten geweest. Ze houdt van andere katten/kittens en kan evt. ook samen met een rustige hond. Maya is geen echte knuffelkat. We zijn op zoek naar een veilige binnenwoning (evt. met een veilige buitenruimte) zonder jonge kinderen met mensen die begrijpen dat blinde katten wat aangepaste behoeften hebben. De verhuizing zal stressvol zijn dus het is erg belangrijk dat Maya alle tijd krijgt om te wennen aan haar nieuwe omgeving

Maya is gesteriliseerd. Bij adoptie worden alle dieren getest op katten-aids en katten-leukemie en krijgen ze een uitgebreid bloedonderzoek. Ze worden voorzien van een paspoort, gevaccineerd, micro-gechipt en behandeld voor vlooien en wormen en reizen in een voor de luchtvaart goedgekeurde reiskennel.

De totale kosten om één kat naar Nederland te krijgen, inclusief reizen, bedragen € 220. Maar voor de blinde katten van deze organisatie kan dit beperkt worden door een genereuze bijdrage van een anonieme dierenvriend tot € 140.