Hulpactie 97 – Help Sasha 800 honden te voeren

In dit asiel in Servië zitten meer honden dan alle asielen in Nederland bij elkaar! Sasha heeft de zorg voor 800 honden. Help je mee?

Vlakbij de plaats Nis in Servië zorgt Sasha Pesic voor maar liefst 800 honden. En alle dieren mogen dagelijks los! Lees wat deze supergeweldige dierenvriend dagelijks presteert... 

 

Sasha is jullie allemaal heel dankbaar voor de verkregen donaties!

Sasha is jullie allemaal heel dankbaar voor de verkregen donaties!

Wij ontvingen deze ontroerende email van Sasha, nadat hij via Ingrid Martens van onze geslaagde hulpactie vernam:

Dear Stichting Dierennood,

WOW………..!!!!!!!!!!!

You cannot imagine what shock I got when I got the message from Ingrid, I was and am really speechless…. You cannot imagine how just in time your help comes for my dogs, during this hard winter. Where temperatures can drop till -20°C.

To keep our dogs warm they need good food, and enough food, and we simply do not have enough budget for.., you cannot imagine I have just this week put alarm to ask for help, because the funds were lacking to buy simply bread,.. now we will be able to give the dogs this much needed food during the coldest months of the year !! We have little less than 800 dogs to take care of. Dogs from the streets, all our dogs are neutered and spayed here in the shelter, also outside the shelter there are straydogs, we take care they are all spayed and neutered, and hope one day there are no more pups on the streets…

So, you cannot imagine how grateful I am for this soooo unexpected needed help! Thank you!!.

You give us so much more energy to continue every day, in our understaffed shelter with soo many dogs and basic needs we cannot cover. We hope and fight for one day things will also change in our country and we will not have dogs on the streets anymore..

Please tell your amazing supporters how much we appreciate what they have done, without knowing us, who we are. Big, big thanks to you for bringing our dogs into the picture ! Is there something we can do for you ?

We wish all animals one day have full bellies, no fear, no abuse, a home, these are our New Year’s wishes. We also wish there are many more people like all of you !

Thank you again a million times for this most surprising help !

Gratefully Yours,

Sasha & 800 friends

Laatste nieuws per 25 januari 2018 >>>

Wij hadden Sasha al langer in het vizier om een project voor hem te maken.

Maar toen wij onlangs ook weer een uitgebreide update over hem en zijn dieren kregen van de Belgische Ingrid Martens was dat aanleiding om er zo snel mogelijk een hulpproject van te maken.

Ingrid is de vrouw die speciale hondenmatrassen maakt en zij gaat regelmatig naar dit immens grote asiel toe. Zij is voor dit hulpproject dan ook onze controleur en zal de besteding van alle donaties goed blijven checken. 

Sasha tussen al zijn dieren, die hij gered heeft van de mishandelingen op straat.

Te zwak of te jong

Zij constateerde bij haar laatste bezoek, dat dit asiel letterlijk aan het overlopen is. Want behalve het grote asiel met 700 dieren heeft hij ook nog een kleine extra opvang, zo’n 20 km verderop, waar ruim 100 hondjes zitten die nog niet in het grote asiel terecht kunnen.

Omdat ze te zwak zijn vanwege een handicap of te jong als pup, waardoor deze dieren zich nog niet staande kunnen houden in zo’n grote meute.

's Winters is het helemaal zwaar voor zowel de verzorgers als voor de dieren zelf.

Bescherming dringend nodig

Nu de winter snel nadert moeten er dringend extra hokken worden gebouwd om alle dieren in ieder geval ’s nachts enige bescherming tegen de bittere koude te kunnen geven.

Sasha zelf woont in een klein appartementje in de stad. Bij hem thuis komen de erg zieke dieren terecht.

Die blijven bij hem tot ze aangesterkt zijn en naar het grote asiel kunnen of eerst naar de tijdelijke opvang.

Een van de mishandelde honden, die door Sasha gelukkig nog op tijd gevonden werd en door hem naar een dierenarts werd gebracht.

Blind of kreupel

Servië kent helaas veel te veel zwerfdieren, die bovendien in de meeste gebieden heel weinig hulp krijgen. In de omgeving van Nis leven veel getraumatiseerde en gehandicapte dieren. Met maar één oog, helemaal blind, kreupel of met slechts 3 poten. Soms door een ongeluk, soms door toedoen van de mens. Sasha neemt hen allen op en verzorgt hen zo goed mogelijk.

Het meest bijzondere van de shelter is dat alle dieren overdag los buiten mogen lopen. Echt uniek en zó heerlijk voor de dieren. Zij kunnen hun energie kwijt, lopen zich warm in de winter en zijn lekker moe als ze ’s avonds weer in hun kennels in een donkere schuur gaan slapen.

Kijk eens hoe goed deze honden verzorgd worden door Sasha en zijn team. Maar hij kan dit niet alleen en heeft onze financiële hulp hard nodig.

Naast Sasha zijn er nog enkele dierenvrienden die de hele dag tussen de dieren moeten lopen om onderlinge conflicten te voorkomen. Ook al vriest het 20 graden en ligt er sneeuw, ze zijn er altijd om de dieren te helpen.

Ingrid heeft zelf gezien hoe sociaal en loyaal de dieren zijn. Wat een kabaal en enthousiasme!

Tot zover goed nieuws maar Ingrid is echter wel geschrokken van de achteruitgang van dit asiel.

Nederland telt 56 officiële asielen, met gemiddeld 12 honden. In totaal zijn dat er zo'n 670.
Maar daar werken wel tientallen vrijwilligers en meestal met voldoende financiële middelen.

Wat een verschil met Sasha, die zelfs nog ruim 100 dieren méér te verzorgen heeft...

Broodafval

Sasha is een geweldige dierenvriend, die echt zo goed mogelijk voor zijn dieren probeert te zorgen. Maar ga er maar aanstaan met 800 honden...

Door geldgebrek kunnen de dieren geen hondenbrokken meer krijgen en is Sasha moeten overgaan tot alleen maar broodafval.

Maar als het straks kouder wordt is weerstand echter hard nodig en zullen er ongetwijfeld dieren gaan sterven van ondervoeding.

Een van de helpers deelt broodafval uit aan de honden. Niet erg voedzaam, maar meer is er meestal niet.

Ga maar even 800 honden vaccineren...

Alle 700 + 100 dieren moeten regelmatig worden ontwormd en gevaccineerd. Sasha zorgt ook nog voor een bescherming tegen vlooien en teken. Nieuwkomers moeten bovendien ook vaak medisch geholpen worden aan verwondingen en vervolgens worden gesteriliseerd.

Toen Ingrid er onlangs was kampten maar liefst 200 honden met een ernstige oorinfectie…. De infectiedruk is heel hoog als er honderden honden door elkaar lopen. Parvo en distemper zijn uitermate gevaarlijk en liggen altijd op de loer.

 

Uit het oor van deze zwerfhond haalde Sasha meer dan 20 teken...

100 kilometer rijden voor brood 

Sasha moet met zijn oude auto (342.000 km. op de teller) dagelijks zo’n 100 km rijden om brood te halen, voedsel naar het grote asiel brengen en naar de diverse andere opvangplaatsen. Maar ook naar de dierenarts gaan en gewonde dieren ophalen. Steeds vaker staat hij met panne machteloos aan de kant van de weg....

Dan zijn er de dierenartskosten, elektriciteit, telefoon, hooi en hout, onontbeerlijk in de winter en natuurlijk de benzine. Dat laatste is bijna even duur als in België of Nederland.

 

Deze hond liep rustig langs de weg en werd door een stoere automobilist 'per ongeluk' aangereden. Gelukkig werd hij nog op tijd door Sasha gevonden.

Dieren met strenge nachtvorst naar binnen

Hulp is nu echt bitter hard nodig, want het begint ’s nachts al te vriezen. Dus hondenhuisjes zijn meer dan welkom, maar vooral ook extra voer, want de dieren nemen nu al heel snel af in gewicht. Zeker als het regent en de dieren doornat zijn en dan in combinatie met temperaturen onder nul.

Mogen wij weer een beroep op alle dierenvrienden in Nederland en België doen?

Waarschijnlijk zien jullie zelf aan de hand van de foto’s dat het hier om een zeer groot en uniek project gaat met héél bevlogen dierenliefhebbers.

Sasha deelt voer uit aan zijn opgevangen honden. Zullen wij hem gaan helpen om dit te kunnen blijven volhouden?

Je kan doneren via een rechtstreekse bankoverschrijving:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. '97e Hulpactie-van-de-Maand' en wij zorgen dat de donatie voor 100% en heel snel voor dit goede doel besteed zal worden.

Of doneer via onderstaande knoppen:

 

Mede namens de dieren, alvast hartelijk dank!

Stand per 25 maart.: 5.765 euro

LAATSTE NIEUWS:

18 maart - In overleg met een donateur hebben wij 3 donaties voor in totaal 100 euro die voor eerdere hulpacties waren bestemd, die niet meer op onze actueel overzicht staan, nu voor Sasha in het moeizame Servië ten goede laten komen.

12 maart - Een heel fijne dierenvriend wilde een aantal van onze projecten extra ondersteunen en voor deze hulpactie konden wij door haar donatie maar liefst 1.000 euro extra overmaken. Iedere euro zal ook hierbij zeer goed gebruikt worden om de 800 dieren te helpen met voer en goede verzorging.

28 jan.: Wat een mooie donatie kwam er deze week gelukkig weer binnen voor Sasha! Goed voorbeeld om te volgen, want zijn 800 honden moeten iedere dag weer gevoed worden...

31 dec.: Met een prachtige donatie nog aan het eind van dit jaar, hebben wij met elkaar Sasha heel goed geholpen. Alle gulle gevers nogmaals erg bedankt, maar jullie mogen gewoon doorgaan met nieuwe donaties. Wij zorgen dan wel weer voor het doorsturen ervan.

17 dec.: Jullie hebben zelf hierboven kunnen lezen, hoe ongelooflijk blij Sasha is met de geweldige hulp! Dit kwam precies op tijd en zorgt ervoor dat hun dieren deze winter meer te eten kunnen krijgen dan alleen droog brood... Is het niet geweldig hoe wij met ons allen voor het verschil kunnen zorgen voor deze onschuldige dieren? Wij hebben inmiddels het totale bedrag al overgemaakt en de honden zijn daar nu lekker brokjes aan het eten. DANK ALLEMAAL!

3 dec.: Wat ben ik toch trots op jullie! Ook deze afgelopen week kwam er weer ruim 700 euro voor dit mooie project binnen. De vorige week hoopten we nog dat de 3 mille gehaald zou gaan worden en daar zijn wij nu dik overheen. Zoals een van onze vaste donateurs al naar mij aangaf: Met zoveel honden honden gaat er zoveel uit iedere maand, dat hij echt een mooi hoog bedrag verdient! Daar gaan wij dan nu met elkaar voor zorgen.

26 nov.: Dit was weer een super goede week, lieve mensen! Meer dan 1.000 euro kwam er de afgelopen dagen voor dit  erg aansprekende hulpproject binnen. Zullen we voor de laatste week gaan proberen om de 3 mille te gaan halen? Dan komt de Goedheiligman ook voor de honden van Sasha met een prachtig cadeau in de vorm van een donatie uit Nederland en België bij hun langs...

19 nov.: Ik wil jullie graag een compliment maken, dat jullie als dierenvrienden precies weten waar de nood echt hoog is. Dit hulpproject is om maar liefst 800 honden - vaak komen ze in slechte conditie bij Sasha aan - goed te kunnen verzorgen. En dat niet - zoals in Nederlandse of Belgische asielen - voor gemiddeld 1 of 2 maanden, maar bij gebrek aan adoptie-mogelijkheden voor vaak vele jaren achterheen. Deze week kwam er gelukkig weer bijna 1.000 euro bij. Heel erg fijn en ontzettend bedankt, maar we zijn er nog niet. Het streefbedrag van 2500 euro moeten we echt zien te halen, lieve mensen! Ik vertrouw weer op jullie!

10 nov.: Ingrid en haar echtgenoot zijn net weer terug van een bezoek aan dit asiel en hier hun verslag:
Het was een zeer bewogen en emotionele week in Servië, waarin we toch wel goed werk konden leveren, maar waarin het wel degelijk heel duidelijk is hoe moeilijk de honden het hebben, met het aantal dat veel te hoog ligt… Het is om te beginnen al heel moeilijk alle honden gezond te houden.
Het was voor ons beiden moeilijk ons het droog te houden... Als je in de ogen van zo'n lief dier keek en je zag dan de diepe ellende die het heeft moeten doormaken, dan sprongen bij ons beiden meer dan eens de tranen in onze ogen.
Gelukkig gaan er ook wat hondjes weg ter adoptie. Dat brengt het aantal al iets onder de 800. Maar natuurlijk is dat nog steeds héél veel werk. Soms weet je gewoon niet waar je het eerste aan moet gaan beginnen.... Er zijn de oorontstekingen, de vlooienplaag, het lek in het dak, en vooral het tekort aan voedzaam eten.
Dit is alvast iets waar jullie steun voor een groot deel voor gebruikt zou gaan worden. Extra voedzaam voer, bijv. varkensvet of zoiets, is heel belangrijk voor de lange koude winter die voor de deur staat.
We keken ook naar slachtafval dat Sasha mocht ophalen, maar de kwaliteit daarvan is helaas zeer bedenkelijk, soms wordt er gewoon slecht voer verkocht, met wormen erin. Ik denk dat de honden daar eerder nog zieker van worden.
Ook heel belangrijk zijn de hondenhokken, daar moeten nog materialen voor gekocht worden en dan gaan mijn man en ik meehelpen met het in elkaar timmeren ervan. Mede namens Sasha wil ik jullie alvast hééél hartelijk danken voor alle hulp.
Jullie zijn helemaal geweldig !!! Dikke knuffel van iedereen aan iedereen !!
Ingrid Martens

13 nov.: Ingrid is helemaal enthousiast over dit zo ontzettend belangrijke hulpproject voor dit bizar grote asiel. Zij is ook bezig - op ons verzoek - om een aantal gehandicapte honden van Sasha te selecteren en te beschrijven om deze binnenkort op onze website te kunnen opnemen als adoptie-op-afstand. Maar eerst gaan we proberen om samen met jullie hier een prachtig bedrag voor bijeen te kunnen krijgen. De eerste week is al prima begonnen. Ga zo door alsjeblieft...

DANK-JE-WEL:

www.petduka.nl (zie advertentie onderaan) - M. Roedig - Maria Baeyens - Eveline Dierikx - J.B.A.J. Osinga - D. Korthagen - Dobey Dierenspeciaalzaak Amsterdam - AH Overtoom Amsterdam - Jumbo Supermarkt Lochem - Sonja van Hardeveld - C.E. Steenbergen - Anneke Roodbol (speciaal voor sterilisaties) - M.G. Adriaanse - Oubelkas Producties (n.a.v. het ebook '400 Brieven Van Mijn Moeder') - provisie van www.bol.com - Josefina Loyens - Leonie Krab - S. van Leeuwen - D. Mersman - Ria - R. Schenkhuizen - H. ter Harmsel (t.n.g.a. de grote dierenvriend Henrike) - Nick Langbein - J.W.M. Janssen - H.H. Geerts - E.B. van Geelen - Rosemarie Bergmans - A. Vyerlye - F.J.L. Vainle - W. Bloks - Gré Korf - Maureen van Wijland - N. Jacobs - Anoniem - Iris Wullink - C. van Hameren - A. Boot - A. Chromcewicz-Fluit - M. Zondag - E. van der Linden - M. Oppel - Anja Cook - A. Salvador - Anneke Piersma - E. en J. Kooijman - Rosa Claus - Janny Morsink - Jan van Alphen en Eline van Weijen - M.B. Dabrowska - Eveline Peynsaert - C. Yemni - M.M.J. van Lith - H.I. Bimbergen - B.M. Dohmen - S.C.J. Beekelaar - N. van der Hak - M.J.H. Klink - S.W.W. Kiewiet - W. van Veen - L.H. Floor - Annemarie de Vries - L. Kramer - Saskia van Baal - H.J. Bosgraaf - A.L. van Beek - T.S.C. Roelofs - M.A. Kalkman - Martini Media / Groningen - A.N. Wiersma - O. Ben Jaddi - H.J. Schouten - Hr./mevr. Quist - Sonja Staes - Lieven Dreesen - M.J.M. van Leeuwen - M. Agterberg - Astrid Westerman - J.H.M. Vaassen - N. Ellens - Elly van Tol-van Tol - H.H. Geerts - Adriana den Broeder - E. Olyhoek - hr./mevr. Vos - A.A.M. en G.P. Bakker-Kruize - M.D. le Kluse - Cafetaria de Taxan - N.C. Pasmooij - Myriam Bosma en vriendinnen - Supermarkt voor natuurlijke voeding en cosmetica Gimsel / Rotterdam - Brigitte Debast-Doms - H. Schipper - J. en S. Beekelaar - B.M. Dohmen - N.A.S. Jansen - Z.T. de Haan - Marjan Kuiper - Chris Breedveld - B.D. de Hoog - W.C.M. Staal - A. Schampers - Gerard van Bergen en Trudy Bierens - M.B. Dabrowska - W.K. Bulthuis en A. Huigen - I.E.J. de Jongh - S. Yildrim - J.C.M.L. Kostons - P.W. Mandemakers - Bep de Boer - A.M.J.R. Minis - Margreeth - E. Versluis - L. Rikhye - E. van Putten en J. Kooren - Eileen Hogedoorn - J. Blonk - W.G.C. van den Top - A.M. van Laarhoven - D. Klopstra en A.P.J.M. van Hienen - Rentia van der Vaart - G.J. Meijerink - C.I. te Kolste - B.D. Valkova - 0900-HELPONS - Anoniem - J. Kastelein - M.G.J. Cuijpers - G.J. Aikens - Janny Beens - Loes en Hans de Vries - Bep Berger - J.A. Paauwe - C. van Rijn en A. Lee - Anoniem - S.L.J.A. van de Wiel - E.B. de Vos - I. Groosjohan - A.S. Manar-Visser - M.E. Hoebergen - F. Wilhelm - S. Wagenaar - W.N. van Dam - L.M. Verwijs - Saskia Oskam - Erwin Kuipers - E. en M. Bakker-Koster - Animates Dierenverzorgers aan Huis - Nick Langbein - J.W.M. Janssen - H.H. Geerts - E.B. van Geelen - Meer Dan Communicatie - M.R.L. Rutjes - Olga Kousbroek - S. Manoch - V. Andreou - A. en W. Honing-Bakhuizen - Erven echtpaar A. Stoel-Margadant - Nicole Bemelmans - Esther Lens (2x) - Quentin van Reeth - Francoise Companjen - Maria Borremans - B.J.E. Sieben

4 reacties

 1. AMAI IS DAT VERSCHIETEN !! (om op zijn Vlaams te zeggen…) Wat is er al een prachtig bedrag gedoneerd! Dit zal echt een verschil maken in de buikjes van de vele hondjes.

  We zijn net aan het proberen om elke week 200€ te verzamelen om 1 x per week vlees te geven en dit door het brood te mengen. Dit is deze week voor het eerst gebeurd. Maar was niet makkelijk om dit bedrag te verzamelen… Ik had dus stille hoop dat de donatie van jullie voor de strenge wintermaanden januari/februari zou kunnen worden gebruikt. Maar dit is echt wel super, super, super mooi!!!

  Geweldige volgers hebben jullie en ik kan uiteraard iedereen stichting Dierennood aanraden. Wat jullie voor zoveel dieren al die jaren al hebben betekend… jullie maken echt een groot verschil hoor !! – doe zo verder ! en nogmaals zéér hartelijke dank voor de geboden hulp !!! – Ingrid Martens

  • Dank je wel, Ingrid voor je enthousiaste mail!

   Maar onze dank is zeker ook wederzijds, want jij bent degene die regelmatig (op eigen kosten) naar Nis gaat om in dit grote asiel en in het andere van Jelena alles te bekijken en aan ons te rapporteren. Jij bent onze oren en ogen en met daarbij het geweldige timmerwerk dat jij en je echtgenoot daar verrichten, zijn jullie super belangrijk!

   Laten we goed contact houden en jij en wij zijn ook samen bezig om een aantal honden-op-afstand te kunnen laten adopteren op onze website.

   Hartelijke groetjes,
   Hanno

  • Je hebt helemaal gelijk, Marjan! Ook ik vind het echt ongelooflijk dat iemand met maar een paar mensen, voor meer honden weet te zorgen dan in alle 56 asielen in Nederland tezamen! Wat moet deze man allemaal wel niet dagelijks meemaken, aan emotionele momenten, als hij weer een gewond dier ergens vindt langs de kant van de straat. Hij moet met maar heel beperkte middelen altijd weer het beste voor deze dier proberen te doen. Inderdaad: CHAPEAU !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *