Kies hier de hond die je op afstand wilt gaan helpen

Wij werken voor de honden van deze adopties-op-afstand samen met de betrouwbare dierenorganisatie StrayDogs in België (t.b.v. het asiel Nis in Servië).

Dit asiel met meer dan 600 honden wordt geleid door Jelena Kostic.

Met Daniela Gruevska, de vrouw die midden in het zeer dieronvriendelijke Macedonië een flink aantal gewonde dieren persoonlijk verzorgt.

Een van haar honden is de blinde Majce en haar ziet u hieronder er tussen staan.

En met Gerbien Fricke, de Nederlandse vrouw die al vele jaren op het Griekse eiland Lesbos woont en daar haar hele leven wijdt aan het opvangen en verzorgen van zwerfdieren-in-nood.

Wat kost adopteren van een hond op afstand?

Minimale bijdrage per maand is 10 euro, maar je mag natuurlijk ook meer overmaken. je kan dit eenvoudig doen, met een periodieke overmaking via je eigen bank. Dat kan je dan ook zelf weer stopzetten.

Ons banknr. is NL16 INGB 0004 7841 60.

Je kan je aanmelden door op de knop te drukken die onder de beschrijving van de desbetreffende hond zichtbaar is.

Wij houden je dan regelmatig op de hoogte van jouw adoptie-op-afstand-hond.

Alvast veel dank!

Hieronder staan de honden die je op afstand zou kunnen adopteren

Belko

Belko is een half broertje van Djurdjica die hieronder staat. Hij heeft lange tijd aan een ketting moeten liggen, voordat hij bevrijd kon worden. Hierdoor is hij wel erg schuw en wat agressief naar mensen. Het zal nog een tijd duren, voordat hij klaar is voor evt. adoptie....

Beki

Beki werd bijna vergiftigd. Mensen die haar en haar dochtertje op straat eten gaven, waar-schuwden Jelena. Die haalde hun snel op en bracht ze naar haar asiel. Er moest heel wat getrimd worden om haar mooi te maken voor adoptie. Daar wacht ze nu al lange tijd op.

Bruno, Ker en Loki

Bruno, Ker en Loki zijn 3 broers. Ze zijn geboren in 2004 en al sinds 2005 in het asiel! Ze werden gevonden op een kerkhof en waren broodmager. In het asiel van Jelena knapten ze weer op. Maar ze zitten er nu al zo'n 10 jaar....

Ker werd blind aan een oog toen jongens op de begraafplaats vuurwerk bij hem hadden afgestoken. Jelena denkt niet dat ze ooit nog in aanmerking kunnen komen voor adoptie. Ze lijken echt lief, dat kun je zien op het filmpje, maar blijken ook héél wisselvallig te zijn.

Het lijkt dat ze door al hun slechte ervaringen als pup de mensen blijven wantrouwen. Jelena blijft het proberen en heeft zelf nog geen negatieve ervaring met hen gehad. Wie wordt meter of peter van 1 van deze kanjers of misschien wel van alle 3? Steun ajb deze kerels die nooit vrijheid hebben gekend....

Djurdjica

Djurdjica werd door Jelena van het asiel opgemerkt, toen ze ergens in een bos aan een ketting was vastgebonden. Dat komt daar nog regelmatig daar voor! Zit nu veilig in het asiel, maar hopelijk niet voor altijd. Zit nog aan de ketting want is nog niet gesteriliseerd.

Majce

Majce is een kleine Jack Russel, dat bijna niet meer kan zien, door een oogziekte. Hij heeft dagelijks medicijnen nodig om de pijn in zijn ogen tegen te gaan. Hij zal helemaal blind worden en Daniela heeft hem in haar opvang opgenomen. Help hem alstublieft!

Mili

Mili werd net op tijd uit de handen van hondenvangers gehaald. Dit heel bange en verlegen hondje zal veel tijd en vooral veel liefde in het asiel nodig hebben om bij te komen van haar nare ervaringen. Dus voorlopig nog geen adoptie. Maar jij kan haar nu gaan steunen!

Max

Max is een prachtige hond. Alleen is hij door een verkeerde opvoeding heel moeilijk benader-baar geworden. Alleen Jelena zelf kan alles met hem doen. Helaas zal hij nooit geadopteerd kunnen worden. Wie gaat hem van-afstand de steun geven, die hij zo verdiend?

Nikolina

Nikolina werd opgenomen nadat zij zo lang ergens dag en nacht aan een ketting moest liggen, dat zij zichzelf ernstig ging verwonden, omdat zij geen zin meer in dat leven had….

Met heel veel liefde en geduld probeert Jelena haar weer vertrouwen in de mensheid te geven.

Zij heeft jouw hulp hard nodig!

Kyra

Kyra is een van de honden van Gerbien Fricke op Lesbos. Ze is 11 jaar en werd door Gerbien gevonden terwijl zij met haar achterlijfje over de straat sleepte. Ze was waarschijnlijk door een auto aangereden. Daarbij was Kyra aan beide pootjes gewond geraakt, maar wat nog erger was, dat zij daarbij ook gedeeltelijk verlamd raakte.
Gerbien heeft haar liefdevol opgenomen in haar huis met de andere ca. 30 honden. En zij heeft met veel massages en dierenarts-bezoeken het voor elkaar gekregen dat Kyra weer een beetje kan lopen!
Maar natuurlijk zal dit hondje nog veel zorg nodig hebben van Gerbien, waaronder veel extra vitamine B.

Jouw steun in de vorm van een adoptie-op-afstand zou heel welkom zijn!