Kies hier de hond die je op afstand wilt gaan helpen

Uit een aantal asielen waar wij al jarenlang goed mee samenwerken hebben wij enkele honden geselecteerd, die het zo ontzettend verdienen om in aanmerking te komen om op afstand gesteund te worden.

In Nis in Servië, worden meer dan 300 honden verzorgd door de geweldige dierenvriendin Jelena Kostic. Reeds als jong meisje was zij begonnen om honden op te vangen, om hen  veilig uit handen te houden van de meedogenloze hondenvangers. De honden leven bij haar in buitenkennels. In de winter is het super koud en bevriest het drinkwater. De vrijwilligers maken dan een soort soep die niet bevriest en waardoor de honden toch zoveel mogelijk vocht binnenkrijgen. In de zomer is het weer snikheet en hebben veel honden GEEN schaduw. Hiervoor probeert Jelena extra schaduwzeilen in te zamelen.

Ook in Servië bevindt zich het zeer grote 800 honden tellende asiel van Sasha. De Belgische dierenvriendin Ingrid Martens bezoekt hem en zijn asiel regelmatig en is onze contactpersoon die tevens enkele honden selecteert om op-afstand te kunnen adopteren. Zij zal ook ieder kwartaal zorgen voor de updates over alle dieren, die door fijne dierenvrienden gesponsord kunnen worden. Dit asiel was het doel van onze 97e Hulpactie-van-de-Maand.

 

En met Gerbien Fricke, de Nederlandse vrouw die al vele jaren op het Griekse eiland Lesbos woont en daar haar hele leven wijdt aan het opvangen en verzorgen van zwerfdieren-in-nood.

Wat kost het adopteren van een hond op afstand?

Minimale bijdrage per maand is 6 euro, maar je mag natuurlijk ook meer overmaken. Je kan dit eenvoudig doen, met een periodieke overmaking via de link 'DONEREN' die je hierboven in de blauwe menubalk van deze website ziet staan.

Maar je mag het ook zelf opgeven via de website van je eigen bank. I.p.v. een eenmalige overmaking, kies je dan voor een periodieke overmaking. Als je niet met een computer werkt, kun je ook bij een filiaal van je eigen bank langsgaan om dit te laten regelen.

Ons banknr. is NL16 INGB 0004 7841 60. Zet in de omschrijving de naam van je hond erbij. Je kan je aanmelden door op de knop te drukken die onder de beschrijving van de desbetreffende hond zichtbaar is.

Aangezien de verzorging van een asielhond meer kost dan 6 euro per maand, is het mogelijk dat meerdere adoptanten op afstand zo'n zelfde dier ondersteunen. Als de diverse bedragen bij elkaar meer bedragen dan nodig is voor het specifieke dier, dan worden de overige bedragen gebruikt voor de verzorging van de andere honden in het zelfde asiel.

Wij garanderen dat ook deze donaties voor adopties-op-afstand voor de volle 100% alleen voor dit doel zullen worden gebruikt. Er is bij ons dus geen enkele inhouding voor overheadkosten. Wij houden je regelmatig op de hoogte van jouw adoptie-op-afstand-hond. Ons streven daarbij is om dat enkele malen per jaar te doen.

Met jouw bijdrage maak je echt het verschil voor de hond van je keuze! Alvast heel veel dank!

Hieronder staan de honden die je op afstand kan adopteren om daardoor een beter leven te krijgen in moeilijke omstandigheden!

Hondje Anya
Hondje Anya

Anya (asiel Sasha / Nis)

Kleine Anya werd bewegingloos gevonden langs de weg. Ze was aangereden. Sasha bracht haar naar de dierenarts en foto’s wezen uit dat ze een paar maanden vóór de aanrijding ook al haar voorpootje op verschillende plaatsen gebroken had.. en nu, opnieuw aangereden met resultaat een gebroken heup.

Ondanks alles bleef de kleine Anya lief en speels. Spelen met andere honden is wat ze het liefste doet.

Anya is nu groter en kan niet meer in het huisje blijven van de vrouw die bij haar thuis alleen gewonde dieren opvangt die zich wegens ziekte of verwondingen nog niet kunnen redden in het grote asiel van Sasha. Anya moest daar weg om ruimte te maken voor andere zieke en gewonde honden.

Anya is nu in het grote asiel waar ze zich – ondanks haar zwakke heup en voorpoot – gelukkig staande houdt tussen de HONDERDEN andere honden. Ze heeft wel medicatie nodig en we hopen dat er dierenvrienden zijn die willen meebetalen aan haar medicijnen, zodat ze geen pijn meer hoeft te lijden.

Belko (asiel Jelena / Nis)

Belko is een half broertje van Djurdjica die hieronder staat. Hij heeft lange tijd aan een ketting moeten liggen, voordat hij bevrijd kon worden. Hierdoor is hij wel erg schuw en wat agressief naar mensen. Het zal nog een tijd duren, voordat hij klaar is voor evt. adoptie….

Djurdjica (asiel Jelena / Nis)

Djurdjica werd door Jelena van het asiel opgemerkt, toen ze ergens in een bos aan een ketting was vastgebonden. Dat komt daar nog regelmatig daar voor! Zit nu veilig in het asiel, maar hopelijk niet voor altijd. Zit nog aan de ketting want is nog niet gesteriliseerd.

Mili (asiel Jelena / Nis)

Mili werd net op tijd uit de handen van hondenvangers gehaald. Dit heel bange en verlegen hondje zal veel tijd en vooral veel liefde in het asiel nodig hebben om bij te komen van haar nare ervaringen. Dus voorlopig nog geen adoptie. Maar jij kan haar nu gaan steunen!

Max (asiel Jelena / Nis)

Max is een prachtige hond. Alleen is hij door een verkeerde opvoeding heel moeilijk benader-baar geworden. Alleen Jelena zelf kan alles met hem doen. Helaas zal hij nooit geadopteerd kunnen worden. Wie gaat hem van-afstand de steun geven, die hij zo verdiend?

Toto (asiel Sasha / Nis)

Het is niet Toto’s schuld dat hij als klein puppy werd aangereden door een auto.

Hij werd bij Sasha’s Shelter in Nis / Servië gebracht en die dacht dat er alleen pootje gebroken was, maar er was veel meer aan de hand, namelijk een gebroken rugwervel.

Een bevriende dierenarts was zo aardig om hem zonder kosten te willen opereren, maar kon niet meer de functie van zijn rug terugbrengen.  Toto zou nooit meer kunnen lopen. Hij heeft nu een karretje voor zijn achterpootjes, zodat hij toch kan bewegen.

Hij geniet van alle aandacht, maar nog het meest van zijn wandelingen met zijn karretje. Hij is zéééér lief en een echt knuffelmanneke. Welke dierenvriend wil Toto op afstand adopteren?

Omdat Toto zich niet zo goed kon handhaven in het grote asiel, is hij nu bij Milena, een lieve vrouw, die het zelf niet breed heeft met haar karige pensioen, maar wel als vrijwilliger van Sasha een aantal invalide honden wil verzorgen.

 

Chupko (asiel Sasha / Nis)

Chupko, je leventje was niet makkelijk in Servië, doch het kon ermee door, je had een baas, en je was een leuk diertje. Plotseling echter werd je aangereden en werd je van de ene op de andere dag door je eigenaar gedropt in Sasha’s asiel, in een zeer slechte toestand. Het asiel waar reeds honderden andere honden verbleven…

Een dierenarts heeft je nagekeken en je bleek een gebroken rug te hebben. Sasha had er geen geld voor, maar een geweldige organisatie trok via Facebook jouw lot aan en heeft je geholpen met een operatie en medische kosten. Uit de foto’s bleek echter dat je nooit meer zou kunnen lopen… Toen werd er zelfs een echt invalidekarretje voor jou gesponsord.

Je verblijft nu bij Milena, een lieve vrouw, die het zelf niet breed heeft met haar karige pensioen, maar wel als vrijwilliger van Sasha een aantal invalide honden wil verzorgen. Zij heeft jou alle aandacht en liefde. Bij haar kruip je langzaam over de vloer. Maar met je karretje kun je buiten heerlijk lopen. Je bent een geweldig hondje, die ondanks je handicap toch altijd vrolijk en aardig bent.

Het enige probleem zijn de kosten voor medicijnen, e.d. die Anna zelf niet kan opbrengen. Ook Sasha heeft het met zijn 800 honden al moeilijk genoeg. Daarom zou een adoptie-op-afstand heel geweldig zijn! Wie wil dit lieve dier, die zo zwaar werd getroffen in een moeizaam land, helpen bij de noodzakelijke verzorging? Alvast heel erg bedankt!