Kies hier de kat/poes die je op afstand wilt gaan helpen.

Voor de katten werken wij al enige jaren samen met het gespecialiseerde kattenasiel El Gato Andaluz op het grote terrein van La Linea in Zuid-Spanje.

Dat asiel wordt geleid door de grote dierenvriend Damian Garcia. Hij en zijn team hebben de zorg op zich genomen om dagelijks de vele tientallen katten, zo goed mogelijk te verzorgen.

Sommige dieren zullen echter waarschijnlijk de rest van hun leven daar moeten blijven, bijv. als er kattenleukemie of -AIDS geconstateerd is. Verzorging daarvan is kostbaar en vergt veel tijd. Het zou heel fantastisch zijn als u één of meerdere van de onderstaande dieren-op-afstand zou willen adopteren.

Meestal worden katten in een asiel die niet gezond zijn, vrij snel geëuthaniseerd. Zo niet in dit asiel, want daar willen ze iedere kat of poes die zonder pijn kan leven, met alle liefde verzorgen hoe oud hij of zij ook wordt…

Uw steun betekent veel voor Damian en zijn team. Na aanmelding krijgt u extra foto’s van uw dier en wij houden u 3 x per jaar op de hoogte hoe het met uw adoptiedier gaat.

De minimale bijdrage per maand is 6 euro.

Will poes voor adoptie op afstand

Carmella

Carmella is gevonden bij het kerkhof, waar veel mensen hun katten dumpen wanneer ze van hun dier af willen.

Arme Carmella was broodmager, verschrikkelijk vuil en zat onder de vlooien.

Waarschijnlijk heeft ze ooit een harde schop gekregen waardoor haar ingewanden zijn beschadigd. Daarom krijgt ze een speciaal dieet, speciale olie en medicijnen om haar spijsvertering te verbeteren.

Carmella wordt geschat op ongeveer 5 jaar en is sinds 2017 in het asiel.

 

Will poes voor adoptie op afstand

Will

Will lag zwaar gewond onder een auto. Zijn oogje bloedde verschrikkelijk.

Damian kon het diertje gelukkig vangen en is er direct mee naar de dierenarts gegaan. Helaas was zijn oogje niet meer te redden.

Damian noemt de kat Will.  Will was in het begin heel erg schuw, maar wordt langzaam aan steeds ietsje tammer en wil nu erg graag aandacht en geaaid worden.

Hij is geschat op ongeveer 5 jaar en zit al sinds 2016 in het asiel.

 

Gatsby poes voor adoptie op afstand

Gatsby

Ieder jaar redt Damian veel aangereden katten. Pas nog vond hij een kat langs de weg. Damian noemt hem Gatsby.

Het arme diertje had TWEE gebroken pootjes en grote wonden aan zijn andere pootjes. Hij moest met spoed geopereerd worden en heeft nu pennen en schroeven in twee pootjes. Gatsby moet zo min mogelijk bewegen en zit nu in een bench zodat zijn pootjes zo snel mogelijk genezen. We hopen dat hij na een tijdje rust weer kan lopen. Het was een hele dure operatie en er moeten nog meer röntgenfoto’s gemaakt worden. We hopen dat er lieve mensen zijn die willen meebetalen aan alle medische behandelingen van Gatsby.

 

Enfadao

De bange Enfadao liep op straat te zwerven met ernstige ontstekingen in zijn bek waardoor hij niet kon eten.
Ook liep hij mank vanwege een gebroken pootje dat niet goed geheeld is.
Gelukkig is hij door een van de vrijwilligers naar de dierenarts gebracht zodat hij behandeld kon worden.
Hij voelt zich inmiddels al veel beter en kan weer goed eten.
Maar helaas is uit bloedtesten gebleken dat Enfadao kattenaids heeft.

Deze lieve, verlegen kater heeft regelmatig medicijnen nodig en adoptie op afstand zou voor hem heel welkom zijn!

Amelie

Dit lieve zwart-witte meisje heet Amelie, ze is samen met haar 3 broertjes in het asiel terecht gekomen toen ze nog heel jong was.
De kleine katjes waren erg ziek maar dankzij de goede zorgen van de vrijwilligsters zijn ze er weer helemaal bovenop gekomen.
Amelie’s broertjes zijn geadopteerd maar zij zelf is positief getest op kattenleukemie, daarom is de kans dat ze ooit een thuis zal vinden heel klein. Amelie is geboren in Mei 2016 en waarschijnlijk zal ze haar hele leven in het asiel blijven zitten. Een triest vooruitzicht voor dit aanhankelijke poesje…

Machado

Machado is een superbange kater die in 2007 door een vrijwilliger naar het asiel werd gebracht, toen hij nog maar 2 maanden oud was.

Helaas is het maar al te waar dat zwarte katten door veel mensen in Spanje erg slecht behandeld worden. Men gelooft daar nog sterk in het ongeluk dat een zwarte kat zou brengen.

Het feit dat Machado na al die jaren in het asiel, nog steeds erg schuw is, laat wel zien, hoeveel hij waarschijnlijk als klein kitten al heeft moeten meemaken.

Nu zit hij veilig in het asiel van Damian. En zal er waarschijnlijk zijn hele leven moeten blijven zitten…

Urbi adoptiekat

Urby

Een driekleurige poes.

Urbi kon niet lopen toen een man haar op straat vondt. Ze sleepte zichzelf voort, had schaafwonden en haar achterpoten waren daarom ernstig verwond.

De dierenarts constateerde gelukkig dat ze geen fractuur had en daarom was opereren niet nodig. Toch moesten haar wonden ernstig ontzien worden omdat ze een femur dislocatie had.

Orbison adoptiekat

Orbison

Orbison was gevonden met een open breukwond en de dierenarts heeft een van zijn pootjes moeten amputeren.

Pi adoptiekat

Pi

Pi is een hele lieve zwart/witte jongen met een carcinoom op zijn snuit waardoor de dierenarts een stuk ervan moest verwijderen.

GOED NIEUWS:
Pi heeft toch nog een fijn eigen huis gevonden, bij een lieve familie in Duitsland! 
Dus adoptie-op-afstand is niet meer nodig.

Linden adoptiekat

Linden

Siamese crème punt. Nog een heel knap en aantrekkelijk meisje met een gebroken humerus. Het was een breuk van ongeveer 2-3 maanden oud en daarom was de operatie nogal tamelijk gecompliceerd. Ze is nu goed aan het bijkomen maar heeft nog steeds rehabilitatie oefeningen en massages nodig. De operatie was in october 2017 en in december begon ze gelukkig haar pootje weer een beetje te gebruiken. We hopen dat ze binnenkort weer helemaal kan lopen want als het niet verbeterd in de nabije toekomst zal het waarschijnlijk geamputeerd moeten worden.

GOED NIEUWS:
Linden heeft toch nog een fijn eigen huis gevonden, bij een lieve familie in Duitsland, samen met Pi! 
Dus adoptie-op-afstand is niet meer nodig.