Kies hier de kat/poes die je op afstand wilt gaan helpen.

 
Voor de katten werken wij al enige jaren samen met het gespecialiseerde kattenasiel El Gato Andaluz op het grote terrein van La Linea in Zuid-Spanje.

Dat asiel wordt geleid door de grote dierenvriend Damian Garcia. Hij en zijn team hebben de zorg op zich genomen om dagelijks de vele tientallen katten, zo goed mogelijk te verzorgen.

Sommige dieren zullen echter waarschijnlijk de rest van hun leven daar moeten blijven, bijv. als er kattenleukemie of -AIDS geconstateerd is. Verzorging daarvan is kostbaar en vergt veel tijd. Het zou heel fantastisch zijn als u één of meerdere van de onderstaande dieren-op-afstand zou willen adopteren.

Meestal worden katten in een asiel die niet gezond zijn, vrij snel geëuthaniseerd. Zo niet in dit asiel, want daar willen ze iedere kat of poes die zonder pijn kan leven, met alle liefde verzorgen hoe oud hij of zij ook wordt...

Uw steun betekent veel voor Damian en zijn team. Na aanmelding krijgt u extra foto's van uw dier en wij houden u op de hoogte hoe het met uw adoptiedier gaat.

 

Damian Carcia van het asiel

Jaguar

Jaguar is op straat gevonden met een oortje dat aan het afsterven was en er bloederig uitzag. Jaguar gaat nu zonder oortjes door het leven. Helaas heeft hij nog meer pech, want hij is ook positief getest op kattenaids. Dit maakt zijn kans om geadopteerd te worden heel klein. Wilt u Jaguar op afstand helpen? Hij verdient het zo! Hij is meteen naar de dierenarts gebracht en deze constateerde een plaveiselcarcinoom, dat is een soort huidkanker die bij witte katten vaak voorkomt. Witte katten hebben geen pigment in hun oortjes en zijn daardoor gevoelig voor zonnebrand.

En in Spanje schijnt natuurlijk heel vaak de zon. Als de oortjes te veel verbranden door de zon ontstaat dit type kanker. Bij Jaguar werd eerst een oortje geamputeerd, maar toen bleek het andere oortje ook aangetast te zijn en dat moest ook geamputeerd worden.

Machado

Machado is een superbange kater die in 2007 door een vrijwilliger naar het asiel werd gebracht, toen hij nog maar 2 maanden oud was.

Helaas is het maar al te waar dat zwarte katten door veel mensen in Spanje erg slecht behandeld worden. Men gelooft daar nog sterk in het ongeluk dat een zwarte kat zou brengen.

Het feit dat Machado na al die jaren in het asiel, nog steeds erg schuw is, laat wel zien, hoeveel hij waarschijnlijk als klein kitten al heeft moeten meemaken.

Nu zit hij veilig in het asiel van Damian. En zal er waarschijnlijk zijn hele leven moeten blijven zitten...

Maku

Maku is een mooi lapjespoesje van bijna 2 jaar. Ze liep rond tussen een kolonie zwerfkatten die in de gaten gehouden wordt door de vrijwilligers van het asiel. Maku had flink niesziekte, ze had het vreselijk benauwd en daarom werd ze meegenomen naar de dierenarts.

Die heeft er voor gezorgd dat ze gelukkig weer wat opgeknapt is. Maar toch blijft Maku nog steeds een beetje kwakkelen met haar gezondheid.

Bovendien is Maku is een heel schuw en angstig poesje, je doet haar geen plezier met knuffels. Maku zal misschien altijd een bang meisje blijven, maar haar terug op straat zetten doen ze natuurlijk niet.

In het asiel is ze tenminste veilig en er wordt zo goed mogelijk voor haar gezorgd. Een eigen thuis zal er voor Maku echter helaas niet in zitten. Zou u haar op afstand willen adopteren?