Kies hier de kat/poes die je op afstand wilt gaan helpen.

Voor de katten werken wij al enige jaren samen met het gespecialiseerde kattenasiel El Gato Andaluz op het grote terrein van La Linea in Zuid-Spanje.

Dat asiel wordt geleid door de grote dierenvriend Damian Garcia. Hij en zijn team hebben de zorg op zich genomen om dagelijks de vele tientallen katten, zo goed mogelijk te verzorgen.

Sommige dieren zullen echter waarschijnlijk de rest van hun leven daar moeten blijven, bijv. als er kattenleukemie of -AIDS geconstateerd is. Verzorging daarvan is kostbaar en vergt veel tijd. Het zou heel fantastisch zijn als u één of meerdere van de onderstaande dieren-op-afstand zou willen adopteren.

Meestal worden katten in een asiel die niet gezond zijn, vrij snel geëuthaniseerd. Zo niet in dit asiel, want daar willen ze iedere kat of poes die zonder pijn kan leven, met alle liefde verzorgen hoe oud hij of zij ook wordt…

Uw steun betekent veel voor Damian en zijn team. Na aanmelding krijgt u extra foto’s van uw dier en wij houden u op de hoogte hoe het met uw adoptiedier gaat.

De minimale bijdrage per maand is 6 euro.

Enfadao

De bange Enfadao liep op straat te zwerven met ernstige ontstekingen in zijn bek waardoor hij niet kon eten.
Ook liep hij mank vanwege een gebroken pootje dat niet goed geheeld is.
Gelukkig is hij door een van de vrijwilligers naar de dierenarts gebracht zodat hij behandeld kon worden.
Hij voelt zich inmiddels al veel beter en kan weer goed eten.
Maar helaas is uit bloedtesten gebleken dat Enfadao kattenaids heeft.

Deze lieve, verlegen kater heeft regelmatig medicijnen nodig en adoptie op afstand zou voor hem heel welkom zijn!

Amelie

Dit lieve zwart-witte meisje heet Amelie, ze is samen met haar 3 broertjes in het asiel terecht gekomen toen ze nog heel jong was.
De kleine katjes waren erg ziek maar dankzij de goede zorgen van de vrijwilligsters zijn ze er weer helemaal bovenop gekomen.
Amelie’s broertjes zijn geadopteerd maar zij zelf is positief getest op kattenleukemie, daarom is de kans dat ze ooit een thuis zal vinden heel klein. Amelie is geboren in Mei 2016 en waarschijnlijk zal ze haar hele leven in het asiel blijven zitten. Een triest vooruitzicht voor dit aanhankelijke poesje…

Machado

Machado is een superbange kater die in 2007 door een vrijwilliger naar het asiel werd gebracht, toen hij nog maar 2 maanden oud was.

Helaas is het maar al te waar dat zwarte katten door veel mensen in Spanje erg slecht behandeld worden. Men gelooft daar nog sterk in het ongeluk dat een zwarte kat zou brengen.

Het feit dat Machado na al die jaren in het asiel, nog steeds erg schuw is, laat wel zien, hoeveel hij waarschijnlijk als klein kitten al heeft moeten meemaken.

Nu zit hij veilig in het asiel van Damian. En zal er waarschijnlijk zijn hele leven moeten blijven zitten…

Yoris

Yoris is een lief zwart poesje. Toen ze naar de dierenarts gebracht werd hing een oogje bij haar eruit.

Ze was aangevallen door een hond en die had haar op twee plaatsen goed gebeten. Een tand van de hond was door haar verhemelte gegaan en een andere maakte een gat vlak bij haar oog en dat veroorzaakte dat het eruit ging hangen. Ze werd meteen geopereerd maar er was weinig meer te redden.

Urby

Een driekleurige poes.

Urbi kon niet lopen toen een man haar op straat vondt. Ze sleepte zichzelf voort, had schaafwonden en haar achterpoten waren daarom ernstig verwond.

De dierenarts constateerde gelukkig dat ze geen fractuur had en daarom was opereren niet nodig. Toch moesten haar wonden ernstig ontzien worden omdat ze een femur dislocatie had.

Orbison

Orbison was gevonden met een open breukwond en de dierenarts heeft een van zijn pootjes moeten amputeren.

Pi

Pi is een hardstikke lieve zwart/witte jongen met een carcinoom op zijn snuit waardoor de dierenarts een stuk ervan moest verwijderen.

Linden

Siamese crème punt. Nog een heel knap en aantrekkelijk meisje met een gebroken humerus. Het was een breuk van ongeveer 2-3 maanden oud en daarom was de operatie nogal tamelijk gecompliceerd. 

Ze is nu goed aan het bijkomen maar heeft nog steeds rehabilitatie oefeningen en massages nodig. De operatie was in october 2017 en in december begon ze gelukkig haar pootje weer een beetje te gebruiken.

We hopen dat ze binnenkort weer helemaal kan lopen want als het niet verbeterd in de nabije toekomst zal het waarschijnlijk geamputeerd moeten worden

Jagger

Een jong katertje met rinotraqueitis die een van zijn oogjes verloren had dat de dierenarts eruit gaat halen als hij wat groter is geworden.