Peppa zoekt een huisje

Peppa zoekt een huisje

Wij kwamen in contact met Marijke Schuil die tijdens een vakantie op Bali een zwerfhond tegenkwam, waar zij direct een grote klik mee had.
De hond week de rest van haar verblijf niet van haar zijde. Marijke besloot om te gaan proberen hem een betere toekomst te geven.

Adoptie in Nederland was daarvoor het beste. Maar dat gaat niet zo gemakkelijk en daarvoor moest hij eerst gevaccineerd worden, o.a. tegen rabiës er daarna een bloedonderzoek ondergaan, om te testen of de vaccinatie heeft aangeslagen. Vervolgens moest ze zorgen dat de hond (die zij inmiddels Peppa had genoemd) nog 3 maanden in quarantaine kon worden gehouden, dan een paspoort krijgen en een chip en dan wilde ze Peppa persoonlijk weer komen afhalen. Helaas is het voor Marijke niet mogelijk om haar zelf in huis te nemen, maar zoekt daarvoor nu een goed adoptieadres.

Adoptiehond Peppa
Adoptiehond Peppa
Adoptiehond Peppa
Adoptiehond Peppa

Marijke is inmiddels al op Bali en komt 2 februari weer aan op Schiphol. Of zij dan Peppa bij zich heeft hangt af of er in de tussentijd een adoptant is gevonden.

Wij vinden het heel bijzonder dat Marijke dit allemaal voor dit dier over heeft en maken daarom graag een uitzondering om hierbij aandacht te vragen voor deze heel speciale adoptiehond.

Peppa is een gezonde hond van ruim 2 jaar oud. Hij weegt bijna 19 kilo, dus een mooie middenmaat.
Hij is heel gemakkelijk met eten, hij kan alleen niet tegen kip. Daarvan krijgt hij een allergische reactie op zijn huid met jeuk.
Het beste voer voor hem is brokjes met vis! Of verse vis (gebakken) met rijst vindt hij ook heel lekker!

Hij is gewond geraakt en had twee diepe geïnfecteerde sneden in zijn nek. Waarschijnlijk mishandeld door locale bewoners. Hij is nu in een kennel en weet dat hij nu veilig is. Hij blijkt een heel intelligent dier te zijn, die precies weet wie hij kan vertrouwen. Als je hem adopteert heb je absoluut een zeer trouwe vriend voor het leven aan hem!

Het is een alfa-reu en heeft dus een echte 'leader of the pack’ als baasje nodig. Maar is zeker niet agressief. Hij bijt pas van zich af als hij aangevallen wordt.Hij houdt van spelen met andere honden en leert super snel. En is heel slim. Net als alle andere Bali dogs.

Moet nog wat wennen aan het lopen aan de lijn, maar met wat geduld moet dat geen probleem zijn. Hij vindt het heerlijk om op het strand te rennen. Spelen in het water en met andere honden. Lekker struinen...En altijd heel dankbaar voor alles wat je voor hem doet. Kortom een SUPER hond.

Helaas kan Marijke hem dus niet opnemen in haar eigen gezin. Zij is een alleenstaande moeder en heeft niet te ruimte om hem de aandacht te geven die hij verdient. Daarom zoekt zij een baasje die hem alle liefde kan geven die hij nodig heeft, een warm nest waar hij welkom is en goed verzorgd wordt. En een lekker hondenleven zal mogen hebben....

Zij vraagt 250 euro als tegemoetkoming in de kosten voor de vaccinaties, transport, enz.

2 Februari komt Marijke aan op Schiphol om 6:00 in de ochtend. Wie neemt Peppa dan van haar over?

Heb je belangstelling? Mail dan met Marijke Schuil, die inmiddels al op Bali zit. Je kunt dan met haar Whatsappen of als je je tel. nummer doorgeeft naar haar dan belt ze je terug via haar goedkope Skype-abonnement.

marijkeschuil@gmail.com